|
sfera.pravy.net Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Tue 20.2.2007 13:30 Post subject: |
|
|
Na směnku notáře vůbec nepotřebuješ, stačí podpis výstavce.
Ani nečitelný podpis nevadí, nezpůsobuje neplatnost směnky. Hlavní je, a by tam byly tyhle věci:
1. označení, že jde o směnku, pojaté do vlastního textu listiny a vyjádřené v jazyku, ve kterém je tato listina sepsána;
2. bezpodmínečný slib zaplatit určitou peněžitou sumu;
3. údaj splatnosti;
4. údaj místa, kde má být placeno;
5. jméno toho, komu nebo na jehož řad má být placeno;
6. datum a místo vystavení směnky;
7. podpis výstavce.
plus teda jsou z toho nějaké výjimky, jak psala Terrynka (třeba ta splatnost). Když tam ale napíšeš tohle, bude ta směnka naprosto v pořádku a platná. |
|
Back to top |
|
|
Infinita.tristeza kytky 3, meta: 1550
|
Posted: Tue 20.2.2007 14:00 Post subject: |
|
|
terrynka + mexxie: Holky děkuju za pomoc Už mám jasno. _________________ Milovat a udržet je nejlepší; milovat a ztratit je druhá nejlepší možnost. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
Posted: Sat 14.2.2009 17:07 Post subject: |
|
|
Já si nepujcuju, jen opravdu vyjimecne, valstne jedine od pritele a do koruny vracim.
Naopak dost casto pujcuju a mam problem s tim, ze zapominam komu se pujcila, resp.ze jsem vubec pujcila Takze uz sem urcite o dost penez v radech stovek prisla. Porad si rikam, ze si to zacnu psat, ale jeste se nepodarilo Zas kdyz se nekdo zepta, jestli mu nepujcim stovku, tak nereknu ne, bylo by mi to blby (pokud to je clovek se kterym mam v pohode vztahy ). |
|
Back to top |
|
|
Hecate kytky 2, meta: 750
|
Posted: Fri 6.3.2009 17:37 Post subject: |
|
|
edit
Last edited by Hecate on Sun 28.2.2010 13:50; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
le chat kočka
|
Posted: Fri 6.3.2009 18:00 Post subject: |
|
|
Holky, mám dotaz na tu směnku, viz moje téma. To teda stačí, když mi ji on podepíše? To pak nemůže říct, že to není jeho podpis, když to není ověřené u notáře? |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Fri 6.3.2009 18:08 Post subject: |
|
|
já myslím že Mexxie to popsala úplně jasně... _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
le chat kočka
|
Posted: Fri 6.3.2009 18:14 Post subject: |
|
|
Skye wrote: | já myslím že Mexxie to popsala úplně jasně... |
jo, ale spíš by mě zajímalo, jak je to v případě, že mi bude úvěr splácet a pak třeba přestane platit? |
|
Back to top |
|
|
Skye kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Fri 6.3.2009 18:16 Post subject: |
|
|
tak podle toho jak jsem to pochopila je na te smence udaj o splatnosti,nezáleží jestli ti to splácí měsíčně nebo jednorázově, hlavně se tak musí stát do data, které je uvedeno na te smence, pokud povinnost nesplatí tak asi nezbývá než to pak dát k soudu. _________________ a na nebi hvězdy svítí
jen aby nakonec přestaly hřát |
|
Back to top |
|
|
le chat kočka
|
Posted: Fri 6.3.2009 18:29 Post subject: |
|
|
Skye wrote: | tak podle toho jak jsem to pochopila je na te smence udaj o splatnosti,nezáleží jestli ti to splácí měsíčně nebo jednorázově, hlavně se tak musí stát do data, které je uvedeno na te smence, pokud povinnost nesplatí tak asi nezbývá než to pak dát k soudu. |
to, jo jenže mě jde o to, že ta půjčka je na 6 let. a já nehodlám třeba 4 roky to platit ze svýho. i když by mi to pak třeba dal, já na to nemám, abych to platila, proto jsem se ptala, jestli jde nějak zajistit to splácení. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Srdeční záležitosti |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4
|
Page 4 of 4
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|