|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Alseri kytky 2, meta: 550
|
Posted: Tue 13.2.2007 19:08 Post subject: |
|
|
Court, ja myslím že áno. Ale asi to je tým, že v mojom okolí sú väčšinou ženy, ktoré na dieťa vyložene čakali. Jedna známa pociťovala ,,pobyt v klietke" až do chvíle, kým nevzala uzlík na chrbát a nevyrazila s dieťatom do mesta nakupovať. Podľa mňa je všetko o miere vysporiadanosti a tvojích prioritách. _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
Lucie kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Tue 13.2.2007 19:15 Post subject: |
|
|
court : ty to píšeš, jak kdyby bylo dítě za trest. Já se teda fakt těšim a taky se s klidem necham živit od státu a od manžela. Nějaký dvanáctky v práci bych klidně oželela.. _________________ Jak říká Jirka, "Lucinka ma vzdycky pravdu a vic nez pravdu. I kdyz vim, ze pravdu mam ja, ale ona ma vetsi pravdu" |
|
Back to top |
|
|
Court kytky 4, meta: 3350
|
Posted: Tue 13.2.2007 19:31 Post subject: ed |
|
|
edit _________________ Never complain. Never explain. |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Tue 13.2.2007 20:33 Post subject: |
|
|
Nemyslím, že by za dítě bylo třeba platit To nejde takhle přepočítávat.
Teď to mám tak, že v jednu chvíli bych dítě chtěla třeba hned, jindy si zase říkám, že by znamenalo obrovské omezení a že bych chtěla nejdřív něco dokázat profesně. Myslím ale, že až mě definitivně přemůžou mateřské pudy, bude mi úplně jedno, jestli kvůli dítěti nebudu moct do práce. Člověk se díky tomu dostane úplně někam jinam, otevřou se mu nové obzory, a práce pro něj už nebude tak důležitá.
Nebude to brát jako absolutní omezení. |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 13.2.2007 20:46 Post subject: |
|
|
Podstatou daru je to, že se za něj neplatí
Necítím žádnou hořkost kvůli tomu, že jakožto žena budu mít jednou dítě.
O dítě se někdo musí postarat a biologicky je k tomu předurčena žena. V dnešní době snad už ale není takový problém, aby se o něj postaral jeho otec.
Pokud někdo cítí velkou nevyrovnanost mezi tím, co mu rodičovství může poskytnout a tím, o co přijde v jiných sférách života, asi by měl přemýšlet nad tím, jestli má pro něj význam dítě vůbec počínat. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 13.2.2007 21:06 Post subject: |
|
|
Třeba tím, že chlap to dítě nebude 9 měsíců nosit v břiše a pak rodit? (chtěla jsem dát toho wildovskýho smajlíka ) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 13.2.2007 21:14 Post subject: |
|
|
maxmiliana wrote: | Tvou poznamku o daru jsem moc nepochopila, z cele debaty je prece jasne, ze jde spise o nejake moralni/filosoficke hledisko nez o pravni pohled
Nevim, jestli slovo znevyhodneny je to prave, kazdopadne pri srovnani vztahu zen a muzu k materstvi mi to pripada nevyrovnane a vuci zenam porad v mnoha ohledech nefer.
Tak rekneme, ze zena je pri uvazovani o materstvi limitovana vekem, coz muz neni.
Pri materstvi se zena musi vzdat nekterych svych zvyku, cinnosti apod. a tim padem ji to narusi zivot, coz muzum (v dusledku) absolutne nemusi.
Nerikam, ze je to dobre nebo spatne. |
Podle mě je podstatou daru to, že za něj nemusím platit. To nemá s právem nic společného.
A upřímně řečeno, taky tvůj pohled nechápu.
V dnešní době přece ženy nikdo nenutí mít děti, nebo jo? Tak jaképak biologické znevýhodnění?
Určité věci jsou prostě biologicky dané, tečka. Dítě nenosí čáp, ale 9 měsíců ho ve svém těle nosí žena. Když to někomu přijde diskriminující, není přece nucen to dítě počít. Má možnost volby.
Z tohohle pohledu by byl běloch oproti černochovi znevýhodněn tím, že se dřív na sluníčku spálí. Má ale smysl nad něčím takovým vůbec uvažovat ? |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Příšera kytky 3, meta: 1050
|
Posted: Tue 13.2.2007 21:23 Post subject: ed |
|
|
odmazano --che _________________ Kolik roků zabere bolest... |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Tue 13.2.2007 21:26 Post subject: |
|
|
Max,Mexx, myslím, že vaše debata nedospěje nikam. Mexxie problém nazírá z přirozeného, lidského uhlu a Max spíš z feministického. Takže kde asi skončíte?
Abych vás jen nejebala, osobně si myslím, že až přijde čas a zatikají hodiny, nebude žena kalkulovat o nějakých "obětech", ale bude jednoduše myslet v prvé řadě na dítě. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|