sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Finanční krize
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ephelides
*louloute*

PostPosted: Fri 10.10.2008 10:32    Post subject: Reply with quote

no jinak jsem jeste chtela napsat ze tu krizi zuza vyborne shrnula Smile

myslim si ze celkove souvisi ta krize s rozezranosti lidi kteri chcou vsechno hned a ted a pritom na to nemaj ani nemaj perspektivu to splacet, jako treba hypoteka na byt nebo jeste auto chapu, ale pujcka na domaci kino apod Cvoknik proste si myslim ze lidi vrazej penize do podobnych veci a pak nemaj proste na nejaky podstatnejsi vydaje typu splaceni hypoteky no

dog is god backwards

Qualität kommt von Qual.

Arretez de prendre les cons pour les gens.

"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)

Back to top
View user's profile Send private message  
Lothórien
kytky 7, meta: 12150
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Fri 10.10.2008 10:34    Post subject: Reply with quote

Nojo, kyo, ale vsichni prece nemuzou bydlet v praze na starem meste Wink
Back to top
ssyissyi
bright side of life

Nejste už trochu OT? Laughing
Jinak si myslím, že tohle téma dobře shrnula zuza...
A pokud jde o ceny nemovistostí - asi dolů půjdou i díky té "krizi", která žádnou krizí není (to z toho dělají panikáři, kteří ji pak svým finančním ignorantsvím ještě prohlubují), je to prostě recese, to je normální, tak jako jsou období růstu, jsou i období recese. ČR se ještě tolik nedotkla i z toho důvodu, že u nás jakýkoli úvěr v bance není tak jednoduché dostat (daleko víc se zkoumá bonita případného dlužníka) a aby se krizi co nejvíce zabránilo, banky své podmínky ještě zpřísní. Z toho vyplývá, že aby neklesl zájem o koupi nemovitostí (protože by kupující na ni nedostali půjčku), musí jít prodejci s cenou dolů (nižší cena Arrow menší půjčka Arrow stačí menší bonita)
Shrew

ephelides wrote:
o....ale bala bych se prave tady toho jak to sulej

To je právě děsný. Zase člověk by u té stavby musel denně dohlížet, aby to bylo pořádně. Je to děsný. Přít. brácha hned ten den při převzetí reklamoval : prasklou omítku zvenčí, špatně doléhající dveře a křivé topení (to bylo skutečně asi o 10 cm na jedné straně víc dolu než na druhé Laughing Laughing )

jenže aspoň to člověk může reklamovat, to u stavby na kterou si člověk dohlíží sám,nemůže. nebo nemá ani čas nad tím stát a dohlížet jestli nefušujou. Materiály měly dobré, cihly pěkné a vše kvalitní, ale spíš mne překvapilo, že nefušují na materiálu, ale na práci. děsný.
Kyo
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Fri 10.10.2008 10:40    Post subject: Reply with quote

Ephelides, ja si myslim ze je to naopak. Kde ma normalni clovek vzit najednou 20tisic na domaci kino ? Bud bude buhvijak dlouho setrit, nebo si to vezme na splatky. Ja si na splatky nikdy nic nebral ale kdyz jsem si kdysi kupoval pocitac tak jsem se o to zajimal a kdyz si das primerene vysoky splatky, tak preplatis rozumne, defakto zanedbatelne.

V ekonomice se tomu tusim rika naklady obetovane prilezitosti. Clovek tu vec ma podstatne driv za tu cenu, ze je o neco drazsi. Jenze zivot mame jen jeden, ze..

Samozrejme ze se nad tim musi premyslet, ale kdyz se tech pujcek vyuziva s rozumem, tak si myslim ze je to vylozene prospesna vec.

Loth ja jsem tusil ze se ozves.. Vzdycky je lepsi mit neco nez nic.. A tebe jsem tim prudit nechtel, jen myslim ze vis jakej mam na panelaky nazor, tak co.. Smile
ephelides
*louloute*

PostPosted: Fri 10.10.2008 10:51    Post subject: Reply with quote

shrew Arrow no my meli tohle se skrinema na miru jedna strana dveri o 10cm mensi nez druha - masakr Laughing prave pak je otazkou, kolik vydrzi nemovitosti takovyho typu no

ja si myslim ze domaci kino neni neco bez ceho se neda v zivote obejit, ale nekdo si proste na konzum podobnyho typu potrpi

dog is god backwards

Qualität kommt von Qual.

Arretez de prendre les cons pour les gens.

"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)

Back to top
Lenore

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:03    Post subject: Reply with quote

No asi tak, brát si na splátky něco, co vyloženě nepotřebuju, jenom protože by to bylo fajn a přitom pak nemít na zaplacení těch důležitých věcí, mi fakt přijde mimo.

A náklady obětované příležitosti, to je snad právě to, že mám omezené prostředky a musím se něčeho vzdát, abych mohla získat něco jiného. Třeba půl roku nejíst a pak si koupit domácí kino Laughing což nedává moc smysl. Smysl by třeba mělo pořídit si na splátky počítač, když vím, že mi pomůže urychlit práci a tím pádem čím dřív ho budu mít, tím dřív začnu víc vydělávat, proto se mi víc vyplatí ho koupit na splátky než čekat.
Kyo

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:08    Post subject: Reply with quote

A proč by takovej člověk neměl mít hned na zaplacení důležitejch věcí? To přece nemusí bejt automaticky socka..

Ne, v tom jde přece o to, co jsi schopna obetovat. Jestli budes stat dve hodiny v Tescu a usetris 50 korun nebo tech 50 korun za ten usetrenej cas proste obetujes. Jestli budes setrit aby sis to kino mohla koupit za hotovy a o neco levnejc, nebo tu vyssi cenu obetujes tomu komfortu ze ho budes muset pouzivat hned.

A kazdej ma potreby jiny. Ja si myslim ze u kazdyho tady by se nasly veci ktery jsou pro druhyho zbytecny a jen vyhazovanim penez. Konzumni zivot tady vede kazdej. Takze moc nechapu to odsuzovani.. Smile
Lenore

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:14    Post subject: Reply with quote

Kyo wrote:
Jestli budes setrit aby sis to kino mohla koupit za hotovy a o neco levnejc, nebo tu vyssi cenu obetujes tomu komfortu ze ho budes muset pouzivat hned.
No tohle právě moc nechápu, protože co mi ten "komfort" přináší? Ale tak dobře, každý má jiné potřeby. Já taky často potřebuju něco "nutně teď hned" Laughing Ale že bych se takhle "zadlužovala" jen z rozmaru, to fakt ne, prostě buď na to mám, nebo ne. Nebo taky můžu obětovat nějaký svůj volný čas a ty peníze si vydělat, pro mě je to pořád přijatelnější.
Neříkám, že koupit jednu věc na splátky je nějaké zlo, ale když si na to člověk zvykne, tak se velice snadno může dostat do problémů. Viz právě ta finanční krize.
ssyissyi
bright side of life

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:17    Post subject: Reply with quote

Znám jednu zajímavou radu: Pokud kupuješ něco na dluh, mělo by to vydržet déle, než budeš ten dluh splácet. (takže domácí kino asi jo, ale jet na 14 dní na dovču, kterou pak další tři roky budu splácet...asi ne)
Lenore

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:19    Post subject: Reply with quote

Zase ale zážitky ti vydrží na celý život Laughing
lambretta
kytky 6, meta: 8650
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:21    Post subject: Reply with quote

ja bych radsi tri roky setrila Embarassed aspon bych se mela na co tesit, ne platit za neco, co uz mam davno za sebou, Laughing
Back to top
Agnes
a Krocan :D

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:37    Post subject: Reply with quote

s temi Ukrajinci je to taky kapitola sama o sobe-st. firma dneska aby usetrila,tak radsi najme ukrajince nez kvalifikovane delniky.ano,uk maji mozna vs,ale do stavby je vs na dve veci,ze jo...no a pak se divi ze to je odflakle,rozjizdi se stavba protoze podelali venec atd.... Ted myslim ze uz se to reguluje a firmy se vraci zpet k vyucenym zamestnancum,protoze uz jim doslo ze s tema uk napachaji vic skody nez uzitku

BŮH JE MÝM DRUHÝM PILOTEM
Back to top
Kyo

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:40    Post subject: Reply with quote

VS je zkratka "vodka sebou" ? To asi jo, to ze by tady kazdej ukrajinec na stavbe mel VS, byl na ukrajine slusnej clovek div ne inteligence je dost velkej kec, to fakt nevim kde kdo vzal. Takovejch je malo. Se nekdy jedte podivat pred Vystaviste do Holesovic, tam se davaj najimat a rozhodne jako vzdelanci nepusobi Smile

ale je to tak no.. lidi se snazej bohuzel setrit na vsem.
Agnes
a Krocan :D

PostPosted: Fri 10.10.2008 11:53    Post subject: Reply with quote

jj,par jich vs maji...bohuzel.ale vetsina bohuzel prevazuje s max 9 tridami zakladky.

BŮH JE MÝM DRUHÝM PILOTEM
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum