|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Alunka kytky 6, meta: 9450
|
Posted: Sat 4.10.2008 16:37 Post subject: |
|
|
aha:D .. OMG je videt, ze Kyo je na spravnym miste. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 4.10.2008 16:43 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sat 4.10.2008 17:55 Post subject: |
|
|
no jo, pak se můžeme divit kde ty policajti jsou, a oni vozí cizince po městě..
jako já ráda poradim každýmu, téměř pokaždý se nachomejtnu třeba v metru k nějaký zoufalý skupince, která se anglicky nebo jinak snaží doptat a pů vagonu říka di do prdele ti nerozumim..ráda jim ukážu v mapě a poradim..a když nevim, tak prostě nevim..ale slušně..
A já osobně kdekoli jsej se ptala na cestu tak mi poradili v liberci v brně, prostě kdekoliv..
Fakt bych to nevyděla na nějakou vyjímku na prahu.. možná jíva procházela nějakou čtvrť UKček nebo fakt nevim.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Sat 4.10.2008 17:56 Post subject: |
|
|
ja se v rozmezi cca dvou tydnu ted ptala po praze nekolikrat a vzdycky mi nekdo i vcelku ochotne poradil _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sun 5.10.2008 9:02 Post subject: |
|
|
Kyo - možná se ptají z toho důvodu, že v cizině je to asi normální. Třeba segra v Londýně - měla strach jet poprvé do města (a ano, měla mapu, podívala se na internet na zastávky autobusů, všechno si zjistila), ale stejně byla ráda, když se mohla zeptat na cestu a bez problému ji pomohli. Nebyli to přímo policisté, ale prostě lidé, kteří v centru jsou a když nevíš, tak ti pomůžou.
Jenže tady - prostě neochota. Turistě tě zřejmně otravujou, při takovém přístupu se ani nedivím, kolik lidí má policajty za idioty.
Zbožňuju Slovensko - tohle se mi tam zatím tedy nikdy nestalo, že by se ně mě někdo vypdrnul a řekl, že neví a neporadil mi cestu
Nicméně, nemyslím, že tohle je problém pražáků. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sun 5.10.2008 9:12 Post subject: |
|
|
jívo, to se časem poddá, pražáci fakt nejsou svině.Jen ten život je tady jinej prej, lidi jsou otrávený uspěchaný, nesmějou se a tak(to o nás říkaj vidláci)
Pro mě by bylo stejně složitý přemístist se někam, kde nemám všechno do okruhu 5 zastávek busem..
Můj známej, když jsme přijeli do strakonic, v neděli večer, kde tam je všude zavřeno, tak se málem rozbrečel, že je to taková prdel, že tam nemají ani Mcdonald..a šli jsme se najíst na benzínku...
Jako jo, pro mě je přijet do města kde nemaj obchoďák otevřenej aspoň do 22:00 a neseženu tam všechno na co si vzpomenu dost tramatizující
Prostě mi nedochází, že mají hospody v neděli a v pondělí zavřeno, že kluby a bary otvíraj jen v pátek a v sobotu.. nebo že obchodní řetezce mají klidně v neděli zavřeno.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Sun 5.10.2008 9:33 Post subject: |
|
|
naštvaná jivo, pokud budeš stát o nějaký blbý pražáky, tak já se s tebou klidně sejdu. a dokonce i vim, kde je u medúzy pošta. |
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Sun 5.10.2008 9:34 Post subject: |
|
|
jiva je docela mimo, kapku přehání, ale zas ji trošku chápu. Nevím, jestli je z většího města nebo vesnice, ale bydlení v Praze (a jakémkoli jiném velkoměstě) může být prostě pro člověka, co není zvyklý na davy, spěch, stres atd. zpočátku záhul na psychiku Já jsem tu tři roky a pořád mě občas otráví, jak čumí ti lidi v metru, vlastně mi vůbec vadí být pořád v "chumlu" tolika cizích lidí, ale snažím se to už neřešit Že se nikdo neusmívá, je ještě tak ten nejmenší problém. A slyšela jsem o Angličanech, kteří prý "psychicky nevydrželi" půlroční pobyt v Londýně.
Ale tyhle tvoje názory mě taky celkem točí, hope. Nazvat cokoliv, kde není otevřenej nějakej hypermarket v neděli a do deseti večer, prdelí, je taky docela drsný. Nebo ty kluby...už vidím třeba naše město, kde je 3/4 lidí nad 50, jak jsou tam otevřený kluby i v jiný dny než v pátek a sobotu...jsou třeba otevřený i ve středu a ve čtvrtek a stejně tam nikdo nepáchne Btw. zrovna kluby se mi nezdaj nějak životně důležitý. A ten tvůj známej jak se rozbrečel, že není ve Strakonicích McDonald...já jsem třeba naopak ráda, že všude není, protože už jsem na tenhle "symbol americký kultury" docela alergická.
A jako vidlák si nepřipadám, fakt ne |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Sun 5.10.2008 9:47 Post subject: |
|
|
tak já mám asi velký štěstí na lidi, kterých se ptám, ale za celý můj život se mi nestalo, že by mě někdo odbyl, nebo neporadil, popřípadě ignoroval. Většinou se ptám buď starších lidí, nebo maminek a nebo sympatických kravaťáků Policisty bych se nezeptala ani za nic.
A já sama leckdy neporadím, ale omluvím se, že prostě nevím. Prahu znám a sama najdu skoro všechno, ale když by mě někdo zastavil třeba na Smíchově, kde najde poštu, tak bych nevěděla. Z toho důvodu se neptám mladých lidí, protože si myslím, že na tom bude většina podobně a těžko poznám, kdo v Praze žije celý život a kdo pár let
Každopádně jak Byzzy zmiňovala Londýn, tak je pravda, že je to velký rozdíl ... v Londýně (vlastně nejen v Londýně) mi stačilo chvilku koukat kolem sebe a už ke mně někdo běžel, aby se zeptal, jestli nepotřebuju pomoct ... a to je Londýn asi daleko víc "uspěchaný", než Praha. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Sun 5.10.2008 10:02 Post subject: |
|
|
gigli - :D super. hele to není tak, že "pražáci sou čůráci a tak se ne ně nebudu pro jistotu ani dívat" - mě vadí praha a tenhle způsob života, nemůžu si zvyknout, a tak vám to tu předhazuju (je to něco jako psala hope, ale na druhou stranu) - přeci netvrdím, že lidi z prahy mají jenom špatný vlastnosti
btw, někteří píšete "jiva je mimo" "jiva má averzi" "jivu nechápu" - jako já tu jsem, můžete mluvit i na mě. |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 5.10.2008 10:07 Post subject: |
|
|
hope wrote: | obchodní řetezce mají klidně v neděli zavřeno.. |
tak obchodni retezce maji klidne i v nedeli zavreno ve vetsine zapadni evropy
na prahu mam nazor takovej, ze me staci tak na 2-3 dny a rychle pryc, pracovat bych tam nechtela ani za nic_________________
dog is god backwards
Qualität kommt von Qual.
Arretez de prendre les cons pour les gens.
"Wer ständig glücklich sein möchte, muss sich oft verändern." (Konfuzius)
|
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Sun 5.10.2008 10:24 Post subject: |
|
|
gigli wrote: | naštvaná jivo, pokud budeš stát o nějaký blbý pražáky, tak já se s tebou klidně sejdu. a dokonce i vim, kde je u medúzy pošta. :grinangel: |
Asi tak, teda až na tu poštu. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sun 5.10.2008 10:38 Post subject: |
|
|
já prahu miluju, ze spousty důvodů, všichni znáte film nothing hill, jak on prochází tou ulící a mění se roční období a tak (doufám, že si to nepletu) tak v praze je to taky tak, jen to není roční období, ale atmosféra, každá čtvť v praze na vás něčim působí..jiný je to na karlově mostě na petříně v dejvicích a na vesnici v modřanech kdy máte paneláky za zády a tudíž je nevidíte, vystoupíte na andělu z metra, kde do ebe všichni strkají a všichni spěchají, vylezete na petřín, kde je klid a zpívají ptáčči
Odpoledne přijdu domu, nadýchaná výfukových plynů, zaprášená unavená, vystresovaná, nasraná na lidi.. vezmu psa sejdu kopec, vledu do lesa a žeru se psem ostružiny.. nebo sjedu kopec a bruslim podel vltavy při západu slunce a vedle mě jezdí vláček.. Mám to ráda, neměnila bych
Přesto si umym představit svůj žitot navnkově daleko od civilizace, s dětma a zvířatama.. o tom jestli budu pražák rozhodlo to, kde naši dostaly bydlení, takže jsem klidně mohla být vidlák, i když kus od Prahy..Nebo taky z ústecka _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 5.10.2008 20:15 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 19, 20, 21 Next
|
Page 20 of 21
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|