|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 1.10.2008 13:13 Post subject: |
|
|
Kyo wrote: | Ten městskej život v Praze je ale stejnej v Karlíně jako na Zahradnim městě..
|
popravdě s tim moc nesouhlasim. život na mnoha sídlištích i nesídlištích se moc neliší od života ve městě. třeba u nás se taky mládež schází na zastávkách nebo prostě tak zevluje po venku a plno lidí se zná. pokud žiješ na sídlišti a "prahu" vidíš tak akorát z autobusu při cestě do práce a za kulturou chodíš tak do nejbližší hospody, tak se ten život od života na vesnici nijak moc neliší. akorát bydlíš v paneláku a nemáš zahradu, takže hnusnější.
ed. grapefruito, a jakej je rozdíl mezi plzeňákem a někym z horní dolní s jednou zaplivanou hospodou? plzeňák může chodit do jedný zaplivaný hospody a někdo z horní dolní může jezdit za zábavou a kulturou někam do města. jsi jak kyo z plzně. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Wed 1.10.2008 18:03 Post subject: |
|
|
Já si myslim, že v každý části ČR, ať už v Praze, v Brně, v Plzni, Morava/Slezsko/Čechy, je procentuálně stejná koncentrace kreténů. Akorát se všichni soustředěj jenom na ty kretény.
Pořád ale nechápu jivu, já když někam jedu, tak si vytisknu mapu z mapy.cz třeba a nakreslim si tam, co potřebuju a jak se tam dostanu. To je tak těžký? Jasně, Pražáci můžou za to, že sis nestihla sjednat kolej.
Kyjův černobílej názor "město je jenom centrum, to okolo jsou ubytovny" se mi teda vůbec nelíbí. |
|
Back to top |
|
|
Cassie serendipity
|
Posted: Wed 1.10.2008 18:26 Post subject: |
|
|
Mykéna wrote: | Já si myslim, že v každý části ČR, ať už v Praze, v Brně, v Plzni, Morava/Slezsko/Čechy, je procentuálně stejná koncentrace kreténů. Akorát se všichni soustředěj jenom na ty kretény.
Pořád ale nechápu jivu, já když někam jedu, tak si vytisknu mapu z mapy.cz třeba a nakreslim si tam, co potřebuju a jak se tam dostanu. To je tak těžký? Jasně, Pražáci můžou za to, že sis nestihla sjednat kolej.
Kyjův černobílej názor "město je jenom centrum, to okolo jsou ubytovny" se mi teda vůbec nelíbí. |
jo, zvlast kdyz jedes do mesta ktere neznas, tak si snad vezmu mapu.
Ja Prahu celkem znam, ale stejne si pokazdy tisknu mapu kdyz jedu nekam kde to uplne neznam. |
|
Back to top |
|
|
Alunka kytky 6, meta: 9450
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Wed 1.10.2008 18:46 Post subject: |
|
|
ja se vzdycky predem podivam do mapy na netu, nejak si nedovedu predstavit jit nekam s tim ze se poptam lidi. Obzvlast kdybych hledal nejakou kolej nebo postu, to proste kdyz nenarazis na mistniho tak nemas sanci. Ale samozrejme ze se mi stalo ze sem se musel zeptat a vetsinou s tim nebyl problem.
ale holt se Jiva pro priste poucila
Malomestactvi je podle me prave to co predvedla. No nebo spis jen naivita.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
anika kytky 4, meta: 3750
Joined: 06 Jan 2007 Posts: 3658 Location: mezi nebem a zemí
|
Posted: Wed 1.10.2008 19:14 Post subject: |
|
|
kyo, ty mě neskutečně fascinuješ... co ty dokážeš napsat
Jinak taky nevidím rozdíl mezi lidmi odkudkoliv... jde o lidi, ne o místo kde žijí _________________ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“
— Albert Einstein |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Wed 1.10.2008 20:32 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 5.10.2008 10:37; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Fri 3.10.2008 11:50 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Grapefruita on Sun 5.10.2008 1:17; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Bibi kytky 7, meta: 16650
|
Posted: Fri 3.10.2008 11:56 Post subject: |
|
|
Já jivu taky moc nechápu. Já jsem poměrně plašan a kor když bych si měla zařizovat něco tak důležitého, jako je ubytování, vytiskla bych si mapu, abych na dané místo dorazila co nejdříve... |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Fri 3.10.2008 12:05 Post subject: |
|
|
grapefruito, o pražácích už jsem to psala. a platí to i o brňácích, ostravácích, jihlavácích, karlovarácích a bla bla bla...
že nejsi z plzně je fakt detail. já mluvim o tom, že pokud o nějaké kulturní vyžití stojíš, tak je fakt jedno, jestli bydlíš na vesnici nebo ve městě. stejně tady od žádný vesnice neni do města zas až tak daleko.
já třeba nemám dojem, že pokud bych se odstěhovala za dědou do vesnice na vysočinu, že bych nějak kulturně strádala. společensky to jo, když tam nikoho neznám. |
|
Back to top |
|
|
Bibi kytky 7, meta: 16650
|
Posted: Fri 3.10.2008 12:09 Post subject: |
|
|
Souhlas s gigli.
Jasně, pro vesničany je trošku horší zajet si do kina, do knihovny, do muzea... Ale třeba tady v Ostravě je tolik kulturních barbarů a to mají kulturu přímo pod rypákem. Je to podle mě dost individuální a determinace prostředím podle mě nehraje až tak definitivní roli... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 3.10.2008 20:55 Post subject: |
|
|
jako já myslim že o kulturnim vyžití to vůbec neni.. to má skutečně nadosah stejně tak vesničan jako člověk z města.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 3.10.2008 21:48 Post subject: |
|
|
jako to co předvádí jíva je fakt mimo, já když jedu na blbej pohovor, tak si zadám do mapy adresu i když tu ulici znám, abych věděla přesně kterej je to barák..
Když mám někam jet na druhej konec prahy a neznám to tam, zadám si to do vyhledávání spojení a ono mi to krásně najde v kolik nastoupim do busu, kdy kde a na co přestupuju a v kolik tam dojedu.. takže my pražáci jsme kreténi, ale máme mapu a internet..
Já nevim jak ostatní ale já fakt nikam kde to neznám nevyrazim, aniž bych si to předem zjistila..
Já znám stejně města jenom podle bazénů a ty maj všude hezčí než v Praze. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Man of the world caballero
|
Posted: Sat 4.10.2008 11:13 Post subject: |
|
|
když už se někoho ptát tak nejlépe taxikářů nebo policistů, ti většinou umí poradit a nebo případně když nikdo podobný není v dosahu tak lidí jako jsou důchodci kteří budou asi spíše místní a nebo maminky s kočáry, které asi taky budou spíše místní.
Když se mě někdo zeptá kde co je tak taky často nevím, v centru se vyznám, ale kdyby se mě někdo zeptal třeba v dejvicích kde je pošta tak prostě nevím, ostatně mnoho lidí dnes na poštu už ani skoro nechodí... _________________ Miluj hluboce a vasnive. Muzes se pritom zranit, ale je to jediny zpusob,jak zit svuj zivot. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 4.10.2008 16:29 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání.
Last edited by Kyo on Sat 4.10.2008 16:46; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|