View previous topic :: View next topic |
Jste pro výstavbu jaderné elektrárny nebo např. o rozšíření o další bloky (Dukovany, Temelín)? |
Ano |
|
72% |
[ 13 ] |
Ne |
|
11% |
[ 2 ] |
Nevím |
|
16% |
[ 3 ] |
|
Total Votes : 18 |
|
Author |
Message |
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:45 Post subject: Jaderná elektrárna |
|
|
V těchto dnech opět proběhla diskuze o tom, že to nebude dlouho trvat a opět budeme mít nedostatek energie, že např. výstavba jaderné elektrárny trvá minimálně 14 let.
Jste pro nebo proti výstavbě, máte důvěru v jaderné elektrárny, nevadila by vám výstavba v místě vašeho bydliště? Kde by se měla postavit, nebo rozšířit Temelín? Nebo myslíte, že je lepší el. energii dovážet? Nebo vidíte jiné alternativy, nebo máme zatím počkat s rozhodnutím? |
|
Back to top |
|
|
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:51 Post subject: |
|
|
Rozhodne jsem pro. Je to zatim ta nejdostupnejsi alternativa
Udelal bych to jak ve Francii. Ke kazdemu krajskemu mestu postavit malou JE (nebo k okresnimu) ktwera by zasobovala ten svuj okrsek. _________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 12.2.2007 11:42 Post subject: |
|
|
Byla bych pro, ptž JE jsou mnohem šetrnější než klasické. Jasně, je tu riziko výbuchu, ale v dnešní době jsou tyhle elektrárny určitě mnohem lépe zabezpečné a moderní takže kvůli tomuto riziku bych proti nim nebrojila. |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 12.2.2007 12:17 Post subject: |
|
|
Urcite pro. Ale prijde mi divny, ze by mel byt nedostatek energie, kdyz ji spoustu vyvazime. |
|
Back to top |
|
|
greenwood seja feliz, menina
|
Posted: Mon 12.2.2007 12:19 Post subject: |
|
|
Felicity wrote: | Urcite pro. Ale prijde mi divny, ze by mel byt nedostatek energie, kdyz ji spoustu vyvazime. |
asi tak,zrovna jsem cetla v novinach, ze v prepoctu na pocet obyvatel jsme v evrope nejvetsi vyvozce energie...a na svete asi 6...
ale jinak jsem pro jaderne elektrarny,jsou setrny_________________ "Valeu a pena? Tudo vale a pena se a alma não é pequena" ~ Fernando Pessoa, Mensagem, Mar Português
“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 12.2.2007 12:57 Post subject: |
|
|
jsem taky pro (jak jinak, mám doma fyzika )
A komu vadí jaderná energie, tak se dají někde koupit takové zvláštní redukce, které se píchnou do zásuvky a ty to údajné svinstvo z energie (který může být jaderná) zničí a jde vám jen čistá energie |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Mon 12.2.2007 13:03 Post subject: |
|
|
Feli - je to i na LCD? Mě by se spíš hodila ta, co dodáve více energie do mobilu |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 12.2.2007 13:47 Post subject: |
|
|
greenwood wrote: | Felicity wrote: | Urcite pro. Ale prijde mi divny, ze by mel byt nedostatek energie, kdyz ji spoustu vyvazime. |
asi tak,zrovna jsem cetla v novinach, ze v prepoctu na pocet obyvatel jsme v evrope nejvetsi vyvozce energie...a na svete asi 6...
ale jinak jsem pro jaderne elektrarny,jsou setrny |
Kdysi jsem psala práci na téma vodní elektrárny, mimo jiné jsem zjistila, že většina jich pracuje na poloviční výkon..
Takže nechápu proč stavět další betonový monstra..
většina je váš pro, ale skladiště jadernýho odpadu byste za barákem zřejmě mít nechtěli.._________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Mon 12.2.2007 13:56 Post subject: |
|
|
hope wrote: | většina je váš pro, ale skladiště jadernýho odpadu byste za barákem zřejmě mít nechtěli.. |
Co si vzpominam, neskladuje se to za barakem, ale zatim vozi nekam na sibir. a buduje se neco snad ve svycarsku._________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 12.2.2007 14:10 Post subject: |
|
|
hope wrote: | Kdysi jsem psala práci na téma vodní elektrárny, mimo jiné jsem zjistila, že většina jich pracuje na poloviční výkon..
Takže nechápu proč stavět další betonový monstra.. |
V současnosti se o stavbě další jaderné elektrárny pokud vím neuvažuje. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 12.2.2007 14:30 Post subject: |
|
|
"Jaderný odpad za barákem" v tomhle kontextu znamená střednědobé úložiště odpadu řekněme ve vašem okrese.
Větrné elektrárny mají tu nevýhodu že jich musí být hodně, dost mění vzhled krajiny, a musí se zálohovat vodními nebo uhelnými pro případ že by nefoukal vítr. |
|
Back to top |
|
|
|