View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Sabrina kytky 1, meta: 75
|
Posted: Wed 17.9.2008 23:44 Post subject: Hospodárenie |
|
|
zaujímalo by ma, ako hospodárite so svojimi peniazmi, či vám stačia, alebo si stále požičiavate....či brigádujete, alebo už pracujete....
ja chodím na VŠ a popri nej trochu brigádujem, ale štve ma že si stále nemôžem dovoliť to čo chcem.....už som pomaly velká dospeláčka, mám 21 ale finančne som na tom skoro ako ked som bola na strednej... |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 18.9.2008 7:12 Post subject: |
|
|
Tak když tě to štve, brigáduj víc a budeš mít víc peněz. To je jednoduchá rovnice
Jinak mně peníze stačí. Určitě bych jich zvládla utratit i víc, ale pracovně jsem v tuhle chvíli asi na maximu, co jsem ochotná dělat. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Thu 18.9.2008 8:01 Post subject: |
|
|
ja som v poslednom rocniku na vs a mam brigadu, s peniazmi v pohode vyjdem, v lete som spekulovala, ze by som chcela viac a mala som moznost robit na diskoteke za 3500 za vecer, ale uz nemam 17, aby som bola do 5 rano na nohach, tak som sa na to vybodla... _________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 18.9.2008 10:35 Post subject: |
|
|
No jasně, to je otázka volby. Štve tě, že máš málo peněz? Musíš pracovat. Nestíháš kvůli tomu školu? Musíš se rozhodnout, jestli tě víc štvou ty peníze nebo ta škola. Nebo třeba nedostatek volného času.
Jinak teda předpokládám, že "trochu" znamená, že by to šlo i víc.
Já bych taky mohla pracovat víc, ale jak píšu, už nejsem ochotná toho času víc obětovat. Takže jsem v rovnovážném stavu _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:01 Post subject: |
|
|
ale tak většina škol se dá prostě ožulit, na úkor velkého vypětí ve zkouškovým..když neni člověk línej.. Taky se dá učit přes týden po večerech a dělat o víkendu.. dyť je možností spoustu.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:19 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:29 Post subject: |
|
|
Tak zase bych neřekla, že když má člověk brigádu, tak by to nějak výrazně ovlivnilo jeho možnost věnovat se naplno škole. Zvlášť pokud má 1 obor. Pochybuju, že většina lidí, co při škole nepracuje, tráví veškerý volný čas studiem a prohlubováním znalostí v oboru (nebo alespoň ten volný čas, co by jinak strávili v práci).
To je zase tak, že člověk si najde čas na to, co chce. Já třeba teď zázračně mám čas na sledování kompletního House _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:35 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:41 Post subject: |
|
|
jako já bych rozhodně se dvěma tisíci nevyšla ani náhodou ani u rodičů.. jen telefon + tramvajenka + jídlo na 3 dny je litr a duhej je splátka úvěru _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:43 Post subject: |
|
|
nemáte právo číst tento příspěvek _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:46 Post subject: |
|
|
jídlo na 3 dny litr?? tak to jsem docela hospodyňka:)
já si vždycky udělám rizoto třeba a palačinky, stojí to tak pade a mám to v lednici na 2 dny a z té mouky můžu péct celej měsíc _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
terinas kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Thu 18.9.2008 12:49 Post subject: |
|
|
já si budu muset sehnat práci, přeci jen 5000 nájem nemůžu nechat jenom na mámě, která bere minimální mzdu. ale školu mám náročnou, takže zatím fakt netuším, jak to udělám. ale s jídlem není problém - když jídlo je, tak jím, když není, tak nejím. když si chci "dopřát" tak stačí obyčejný ovesný vločky + cukrovou vodu opražit na pánvi a mám müsli, z toho se dá žít dlouho |
|
Back to top |
|
|
|