sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Pohled z obou stran..

 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Skunkless
kytky 4, meta: 2550
kytky 4, meta: 2550


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 2505
Location: Srdce Evropy

PostPosted: Thu 18.9.2008 9:50    Post subject: Pohled z obou stran.. Reply with quote

..pokračujem z "VÝSTAVY" ať to tam nezaneřádíme...
_________________
Život je fascinující..

Back to top
View user's profile Send private message  
Skunkless
kytky 4, meta: 2550
kytky 4, meta: 2550


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 2505
Location: Srdce Evropy

PostPosted: Thu 18.9.2008 10:01    Post subject: Reply with quote

Byzzy wrote:
Skunkless - ale ne vždy nabízí výstava (nebo cokoliv takového) pohled z obou stran. To je stejne jako zakazovaní klecových luzek - ano, vypada to asi krute, ale kde je druha strana mince?


To já taky netvrdím, myslím že jedna strana je medicína sama, tedy ty běžné, nám dostupné informace od lékařů (psychiatrů, psychologů) a jejich sebeprezentace. No a výstava je ta druhá strana. Ideální podle mě je, když si k tomu člověk ještě najde další nezávislé strany, které se dané tématice věnují. (Chce-li si udělat svůj vlastní obrázek)

Může to totiž být tak, jak psal che a Scientologové mají na psychiatry pifku a proto se snaží upozornit na jejich chyby. Nebo to může být tak, že na ně sice mají pifku, ale ty chyby, které psychiatrie dělá, jsou reálné a tudíž si zaslouží naši pozornost, ať už mají Scientologové jakýkoli důvod. A nebo třeba žádnou pifku nemají a jde jim o to, že se děje něco nesprávného.

Na to se asi naše názory budou lišit..a já si Ty Vaše moc ráda přečtu a taky se ráda dozvím, jaké máte zkušenosti s psychiatrií, psychologií, zda-li víte, jaký je v těchto oborech rozdíl a jaké jsou jejich metody, znáte-li nějak a co si myslíte o Scientologické církvi a CCHR (Občanská komise za lidská práva).
_________________
Život je fascinující..

Back to top
View user's profile Send private message  
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 9934

PostPosted: Thu 18.9.2008 11:35    Post subject: Reply with quote

Skunkless wrote:
Jen si myslím, že ať už si po výstavě o ní každý udělá jakýkoli svůj názor, bránit se informacím předem kvůli nějakým předsudkům není úplně nejrozumnější...ale tak jsi to snad ani nemínil.
Nevím jak to máš ty, ale můj čas je omezený. Google ti na dotaz "psychiatrie" vrátí skoro devět milonů stránek, a já je všechy číst nehodlám. Takže si nutně musím vybrat které si budu číst. Já osobně preferuji informační zdroje o nichž vím že nejsou spojeny se scientology, protože vím že jednak jsou obecně pošahaní, a jednak mají na psychiatrii pifku. Podobně když se chci dozvědět něco o holocaustu, budu používat jiné zdroje než jsou brožury od Rudolfa Seidla.

Skunkless wrote:
che -- zajímá mě, pokud budeš mít chvilku, proč nedoporučuješ angažovat se v akcích, které "oni" budou nabízet? Máš s tím nějaké zkušenosti?

Protože scientologická učení jsou sbírka ptákovin, které si vymyslel spisovatel sci-fi Ron Hubbard. Pokud máš pocit, že výraz "sbírka ptákovin" je přehnaný, podívej se na epizodu South Parku Trapped in the Closet. Je volně ke koukání na webu Comedy Central, základ scientologického učení který tam v jednom momentu ztvárňují je založený na dokumentech které unikly ze scientologické církve.

Navzdory pošahanému základu se celé organizace snaží působit vědecky ("vědologie", to přece bude něco učeného, že?).

Plus konečně orientace na peníze, zasvěcování do výše uvedených ptákovin je v rámci čím dál tím drsněji placených kurzů, kde na sebe zároveň prozrazuješ informace kterými tě pak scientologové můžou vydírat (viz).

První sebezlepšování je samozřejmě zadarmo, pro každého kdo je nešťastný a potřebuje pomoci. Ty jsi taky nešťastná a taky potřebuješ odbornou scientologickou pomoc. Tak bacha na to.
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms