View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 18:27 Post subject: |
|
|
Shrew, ale ja uz sem uplne v OT. Ja to beru vseobecne.
A muj nazor na to STB. Me je jedno kdo tam byl a kdo ne. Takze asi tak. Je to jeho vec a jeho svedomi.
Jinak chapu co tim myslis. _________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 11.2.2007 18:28 Post subject: |
|
|
oukí _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 11.2.2007 18:43 Post subject: |
|
|
Jirka by snad mohl jít o svém postoji k celebritám kázat do jiného tématu. Sem se to opravdu nehodí.
Zajímavý je, že tě tak strašně rozčilují "fans", že o tom musíš udělat několikastránkový OT, ale kdo byl v STB je ti jedno.
Abych pravdu řekla, jsem v téhle kauze trochu mimo. Nemáte k tomu nějaké detaily? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
gigli kytky 7, meta: 14150
|
|
Back to top |
|
|
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 18:49 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | J
Zajímavý je, že tě tak strašně rozčilují "fans", že o tom musíš udělat několikastránkový OT, ale kdo byl v STB je ti jedno.
|
jedna stranka, ani ne.
Vis muj nazor na vec. Ono 20 let po padu totality ( i kdyz to je porad malo) zjistovat kdo byl v STB a kdo ne je trosku mimo. vim ze ty seznamy jsou velky, ale tohle se melo vyresit hned na zacatku 90tych let. Stejne to bude zase nejka kachna. Ze on se ohradi a bla bla bla.
Takze pokud by byl nejak presvedcivy dukaz, tak prosim.
Ani tady neni odkaz, odkud Nikolas cerpala_________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 11.2.2007 18:56 Post subject: |
|
|
Jenom mě zaujalo, že víc rozčiluje a nutí k vyjádření pojem celebrita než STB.
jirka wrote: |
Takze pokud by byl nejak presvedcivy dukaz, tak prosim.
| Tak prosíš co?
jirka wrote: |
Ani tady neni odkaz, odkud Nikolas cerpala | Na to jsem se právě ptala._________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:04 Post subject: |
|
|
Nohavica někdy začátkem roku 89 podepsal petici za propuštění Václava Havla,ale vzápětí udal lidi,kteří mu ji dosnesli.
Měls poplupracovat s někým z StB(nepamatuju si jméno)mj. mu donést informace ze své návštěvy Karla Kryla ve Vídni.
Odmítl se k tomu vyjádřit. _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:25 Post subject: |
|
|
Mně je asi celkem jedno Nohavica i ti ostatní udavači. Co si na nich teď, 17 let po revoluci, vezmeme? Takoví lidi byli, jsou a budou.
Je lehké je soudit, ale těžko říct, jak bychom se chovali mi, žít svůj produktivní věk v té době. Čímž neříkám, že to jednání schvaluju, jenom si myslím, že šmahem je odsoudit by bylo zbrklé. Neznáme okolnosti, neznáme podrobnosti, a hlavně žijeme v úplně jiných podmínkách.
Stejně se s tím nakonec musí srovnat každý sám v sobě. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:32 Post subject: |
|
|
Já myslím, že kdybyses byť po letech dozvěděla, že na tebe donášel někdo, komu jsi věřila, jedno by ti to nebylo.
Neholdám nic soudit, když do toho nevidím. Ale omlouvat to dobou mi přijde divné. Co ti ostatní, kteří v ní žili také a nedonášeli.
Jak je to s Nohavicou už nesoudím vůbec, protože teď o tom slyším poprvé, pravdu se stejně asi nedozvíme a víme, co všechno si novináři dokážou vymyslet nebo zveličit. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:48 Post subject: |
|
|
Lenore. Ty jsi ten slovni obrat nepochopila, bo co?
Ona je otazka taky si udelat nazor z jednoho clanku. Pockame co se z toho vyvrbi. Pak se vyjadrim.
Tak STB vim o co jde. ted uz neni, a obcas se objevi tohle. Ale celebrity jsou porad. _________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:48 Post subject: |
|
|
Jedno by mi to asi nebylo.
Jenže v seznamu stb byl pomalu každý druhý, jak doopravdy spolupracoval zjistíme teď asi jenom těžko.
V mých očích ten člověk sice klesne, ale rozhodně si nedovolím ho odsoudit, protože neznám pozadí.
Mockrát jsem přemýšlela, jak bych se asi zachovala já, kdybych žila v té době a byla postavena před dilema vstup do ksč nebo spolupráce s stb nebo konec všem mým plánům. Fakt nevím, nedokážu říct, co bych udělala. Proto ani nechci odsuzovat lidi, kteří se rozhodli pro. Teď je všechno příliš jinak na to, abych se do toho dokázala vcítit.
Je strašně snadné říct "ne, já nikdy". Po bitvě je každý generál. |
|
Back to top |
|
|
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:49 Post subject: |
|
|
jinka souhlas s Mexxie _________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
jirka ...
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:49 Post subject: |
|
|
jen by me zajimalo, jestli ty novinari co to vyhrabaly, nejsou treba taky na tom seznamu.... _________________ [i]štestí je dar
] |
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Sun 11.2.2007 19:51 Post subject: |
|
|
asi je to taky OT, ale babička se dodnes rozbrečí, když vzpomíná, jak komunisti měli schůzi kvůli tomu, jestli tetu pustí na vysokou. Nakonec pustili, kdyby ne, byla by to neskutečná škoda. Celou vysokou měla stýpko. Tedka je sice "jenom" ředitelka vesnické základky a dálkově studuje informatiku, ale je to jeden z nejlepších lidí co znám |
|
Back to top |
|
|
|