sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Kosovo, Abcházie, Jižní Osetie, Čečensko, Baskicko....
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Chanteau
kytky 8, meta: 20650

PostPosted: Wed 20.8.2008 20:21    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
View user's profile Send private message  
Lolita
konec

PostPosted: Thu 21.8.2008 7:14    Post subject: Reply with quote

Chanteau wrote:
tak mě uniká co čekala Gruzie. že budou mít proti Rusku šanci? Vždyť i tím, že zaútočila jako první přišla o mezinárodní podporu. Navíc proti Rusku se vojensky nepostaví nikdo snad kromě té Ukrajiny které jde o Krym. Má šanci leda na diplomatickou podporu...

na druhou stranu, v Jižní Osetii je snad 90 procent obyvatel ruské národnosti a už fakt že Rusko tam dlouhodobě mělo svoje "mírové sbory"...

cekala predevsim podporu usa, protoze ti se nekolikrat vyjadrili (bush a condoleeza), ze gruzii podpori, coz dalo gruzii vitr do plachet. kdyz od toho amerika dala ruce pryc, bylo to jako studena sprcha, ale jaksi nebylo cesty zpet
Back to top
Tornado_Lou
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Thu 21.8.2008 10:31    Post subject: Reply with quote

Kyo wrote:

já si myslim že západ má hodně pák, jak ruskou ekonomiku dost oslabit, mělo by toho využít a ne jen přihlížet. sice je to nepohodlný, ale čim dřív, tim líp.

A jakepak to jsou?Nevim, jestli sis toho vsiml, ale praveze hodne zapadnich firem se do Ruska tlaci, pac vedi, ze tam budou mit velky potencial...

A taky nechapu, proc se vsichni porad otiraji jen o Rusko?Mne treba prijde USA daleko daleko horsi...ve vsech ohledech. A rozhodne bych nerekla, ze amici jsou mirumilovnejsi...v kolika nesmyslnych konfliktech, ktere sami iniciovali uz meli prsty?
Back to top
Kyo
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Thu 21.8.2008 10:44    Post subject: Reply with quote

A v cem je USA podle tebe horsi ? Nebejt USA tak tady zijeme v zemljankach a mame sikmy oci.. Tak velka zeme proste nemuze stat stranou svetovymu deni. Schvalne, kde bys chtela radsi zit..

zapadni firmy jsou az podruzny, v prvni rade jde o diplomaticky styky a cestu kterou maji diky nim ti americti investori vyslapanou.
Tornado_Lou

PostPosted: Thu 21.8.2008 11:44    Post subject: Reply with quote

Back to top
Efendy
kytky 3, meta: 1050

PostPosted: Sun 24.8.2008 18:04    Post subject: Reply with quote

Nera wrote:
Albanci uz leta maji velky sen a to Velkou Albanii, ktera zahrnuje Albanii, Kosovo, kus Makedonie a kus Recka.
Problemy v tehle oblasti neskoncily, v budoucnu se to bude jeste zhorsovat (vzhledem k rozpinavosti a rychlosti mnozeni Albancu ani neni divu) . Ne nadarmo se rika Balkansky sud prachu....
Podle me bylo uznani nezavislosti Kosova obrovskou chybou, ktera se vymsti v budoucnu cele Evrope.

tohle si také myslím a vidím to taky jako velký problém, jednou přijde problém Makedonie.
Ohledně dělení v oblasti Jižní Osetie, nechápu jak je možné, že v Kosovu to šlo oddělit muslimskou oblast od Srbska a Jižní Osetii oddělit nejde, i když tam je drtivá většina pro oddělení od Gruzie.
I když v Rusku mají zvláštní demokracii, tak přesto mi to přijde jasně jako že neměří stejným metrem. Gruzie usiluje o vstup do NATO, tak asi podle toho se to měří a ostatní státy se ji zastali. Ale jen odvážní, u nás i třeba Klaus, se zastanou Ruska.
Efendy

PostPosted: Sun 24.8.2008 18:05    Post subject: Reply with quote

Tornado_Lou wrote:
Napr. se mi nelibi, jak je USA puritanske...a jak si mysli, ze ma patent na rozum...a vsem muze diktovat a vsechno ridit...

Rozhodne bych chtela zit v Rusku...protoze Rusove maji siroka srdce...a jejich slovanska povaha je mi blizsi

A rozhodne si nemyslim, ze je to zasluha USA, ze nezijem nekde v dire...protoze v dobach, kdy my uz jsme byli civilizovani se v Americe prohaneli Spanelove a lovili Indiany...U nas bylo zruseno nevolnictvi za Josefa II a u nich otroctvi az skoro po 100 letech...a stejne cernochy utlacovali az donedavna...ano nejsme zadna velmoc...ale v mysleni jsme daleko pred nimi

btw. Rozhodne bych nezila v zemi, kde muze jit clovek do vezeni za to, ze nekomu strcil penis do zadku...

Ale tohle patri do jineho tematu...zde se mame bavit o Gruzii a ne o tom, jak nas amici uchranili od prachbidneho zivota

s tímhle taky souhlasím Wink
Chanteau

PostPosted: Tue 26.8.2008 12:40    Post subject: Reply with quote

Back to top
Kyo

PostPosted: Tue 26.8.2008 20:21    Post subject: Reply with quote

no právě. Myslim že větší svoboda v Rusku než v USA neni . V rusku vládne naprostá anarchie. Radši bych žil v USA. I přes to že by mě mohli zavřít za to, že ho někomu strčim do zadku. Kdybych to chtěl praktikovat, tak bych se holt přestěhoval do státu vedle, kde to nezákonný neni. A dovolání se nějaký spravedlnosti v Rusku ? No to určitě ne.
Tornado_Lou

PostPosted: Wed 27.8.2008 8:04    Post subject: Reply with quote

Chanteau wrote:
já to vidím naprosto naopak.
Ano USA sice začala dost koflktů a mnohdy nesmyslně, ale v minulosti Evropě významně pomohla (částečně proto jsem taky pro radar). Navíc je to země se zakořeněnou demokracií.

A ktere konflitky to byly?Do prvni svetovy se zapojili, kdyz uz skoro koncila...a do druhy by nesly asi nikdy, kdyby jim japonci nehodili na Pearl Harbor par bomb...
No a mimo Evropu?Treba myslis valku v Perskem zalivu, kdy nadsene pomahali svemu kamaradovi Saddamovi?Jo tak to pak jo...
Zkratka "kam vitr, tam plast"...brrrrrrrrrrrrr

Zeme se zakorenenou demokracii?Hm...takova zeme by se snad nesnazila zmanipulovat volby (asi to odkoukali od Rusu Laughing )...takova zeme by snad nemucila vezne jak ve stredoveku nebo ano?Muzou to delat, protoze preci muci "arabskou chatru" a tim chrani ostatni svet?
Takova zeme by snad nediskriminovala nekoho jen proto, ze je cernej..hm?

Co se tyce Stalina - hmm, kdovi, co ty lidi k tomu vede...zrejme to je zrovna ta cast, co se za jeho vlady mela relativne dobre...tak to ale vzdycky je, ze lidi tihnou k velkym vudcum v case deziluze
Back to top
gigli
kytky 7, meta: 14150
kytky 7, meta: 14150

PostPosted: Wed 27.8.2008 9:41    Post subject: Reply with quote

tornado, tak nikde to neni dokonalý. k američanům sice nějak nevzhlížim, ale pořád mi vycházej líp než rusko.
vždyť tam ty lidi tíhnou k těm "velkým" vůdcům pořád. já už ani nevěřim tomu, že by tam byli schopný nějakýho "v rámci možností" demokratickýho režimu, kde tě nezavřou za vystupování proti vládnoucí straně. za cara sis to nemohl dovolit, za komunistů už vůbec a dneska bych to taky nezkoušela.
a široká ruská srdce a slovanská vzájemnost? mně tahle tvrzení trošku připomínaj ty o matičce rusi za rakouska-uherska. pak když se tam někdo dostal, tak přišlo kruté vystřízlivění.
Back to top
Chanteau

PostPosted: Wed 27.8.2008 9:44    Post subject: Reply with quote

Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 27.8.2008 11:30    Post subject: Reply with quote

Naprosto souhlasím s gigli.
Back to top
Agnes
a Krocan :D

PostPosted: Thu 28.8.2008 19:29    Post subject: Reply with quote

asi mně všichni ukamenujete, ale dost se o tuhle tématiku zajímam, sleduji BBC, CNN a hodně ruské zprávy, český tisk jsem vzdala, protože ten bere a podává dost zkreslený informace.

Dneska jsem koukala na rozhovor s Putinem-ministr Ruska. Bývalý prezident.speciálně požádal usa reportéra, aby tam seděl a aby mohl říct všechno aby to věděli i ostatní státy. Poprosil jenom aby tam seděl a poslouchal. Vyprávěl že hned jak gruzie napadla na Osetii tak cele rusko kontaktovalo hned Gruzii. Ti se neozývali… kontaktovali znova,nic…cekali,nic. Zavolali USA, ti to s nima neresili. Ale Gruzínci nepřestávali bombardovat Osetje. Tak prostě jelikož se Gruzie neozývala tak prostě se sebrali a odpověděli Gruzii na jejich utok taky bombardování.putim dokonce předložil důkazy o kontaktu, bez výsledku!!!! Prostě hrůza….čim to kuva ten svět krmí usa za sračkami---že rusko si začalo bezdůvodně napadat Gruzii.. A mimochodem-v celých ruských zprávách běží 10 nalezených pasů amerických vojáků, kteří tam nalezli na místě vojáci. A jsou to pasy mezi těma, kteří bombardovali Osetje. Takže vlastně Medvěděv s Putinem spekulujou o tom, že to možná všechno bylo nahraný s Amíkama, aby rusko jakoby vyprovokovali!prej jestli se tohle dokáže tak bude hodně zle…to řekl přímo Putin!a to se mu nedivim!!!!!

BŮH JE MÝM DRUHÝM PILOTEM
Back to top
Agnes
a Krocan :D

PostPosted: Thu 28.8.2008 19:34    Post subject: Reply with quote

Kyo: je vidět že jsi v Rusku nikdy nebyl..kdybys byl tak bys tohle nepsal protože bys věděl že tam žádný totalismus dávno neni a to co píšeš je zcestný...dost. je tam normální demokracie

Gigli:tíhnout k vůdcům- ano. ale proto že lidi chtějí a věří jim. je to zkrátka silně nacionalistický stát. je rozdíl tíhnout k vůdcům z donucení a nebo z nacionalismu.

Chanteau:kdo ti říkal že se v ruských školách učí o Stalinovi jako hrdinovi? Shocked to je pěkná kravina... učí se o něm stejně jako o Hitlerovi a nikoho nevyzdvihují, dyť mam doma spoustu ruských učebnic Wink

A jak jako jeden velký problém?co rusko dělá?že si nenechá bombardovat Ruské těhotné ženy, děti a důchodce?že jim oplácí útok? ano za komunistů třeba problémové bylo, ale pokud vim, tak vyčkává a útočí pouze tehdy, pokud jemu nebo jejímu národu někdo ublíží. Medvěděv se vyjádřil v jednom rozhovoru: ať je náš národ kdekoliv, i když není v Rusku,je to stále náš národ a nikdo mu nebude ubližovat. Půjdeme za ním a pomůžeme mu, ať je kdekoliv".

Tornado máš můj obdiv!!!!jsi snad jediná v této zemi, kdo se odváží mít tenhle podle mně naprosto správný názor Smile fakt se klaním!

BŮH JE MÝM DRUHÝM PILOTEM
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum