Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 26.5.2008 9:20 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 21:35; edited 1 time in total
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Mon 26.5.2008 9:42 Post subject: |
|
|
Knihu jsem nečetla. Nečetla jsem ji proto, že mě odradil název ("fuj, co bych dělala na Venuši, dyť je tam vedro?!"), a taky proto, že jsem očekávala, že to bude samý klišé Nečeský. I když kdyby to napsal Čech, tak tam bude určitě o gauči, lahváčích a fotbalu, to je klišé nejhorší ze všech.
Já proti těmhle "partnerským moudrostem" nic nemám, někomu to pomůže ve fungování. Neberu to jako o rozdílech mezi typicky ženským a typicky mužským chováním, ale jako ty partnerský rádobymoudrosti. Na který si radši přicházím sama, protože "v terénu" věci fungujou jinak než v knize. To je jako kdybych si prolistovala atlas hornin a nerostů a šla do přírody hledat typickou žulu a typickej křemen. Zaprvé pokaždý ty šutry vypadaj úplně jinak, zadruhé někde se prostě nevyskytujou. Ale řikám, někomu to pomůže, nebo aspoň pobaví.
Ale je fakt, že jednou byla máma na přednášce na PřF UK, a nějakej starší pán tam mluvil o právě takových věcech... na který přišli s manželkou. Máma pak po konzultaci s kolegyněma zjistila, že to tak maj taky, a že jistý úpravy pak přinášejí ovoce.
Na (podle mě zdvořilý) výroky: "Všimla jsem si, že v koupelně nesvítí jedna žárovka," a "Víš, že pořád jezdíme na rezervu?" otec nereaguje. Ale na "Do pěti večer oprav tu žárovku, prosím," a "Do toho auta nesednu, dokud nenecháš vyměnit to kolo," reaguje velmi rychle |
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 26.5.2008 9:51 Post subject: |
|
|
já si prostě myslim, že je to na těch dvou konkrétních lidech jak to mezi sebou maj a jak vzájemně chápou svoje požadavky...mě přítel taky řekne zlato něco bych pojedl a ne udělej mi něco k jídlu.. i když odpověď je stejná..tamhle je lednička a támhle sporák.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|