|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Mort kytky 8, konec
|
Posted: Sun 25.5.2008 19:55 Post subject: |
|
|
Dokud budete používat místo věty uděláš to? větu můžeš to někdy udělat? svět bude plný hádek a nedorozumění a bude pořád o čem psát stovky hloupých knih |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:14 Post subject: |
|
|
Ja som si uvedomila, ze neustale stazujuce sa kamaratky nedokazem len pocuvat a prikyvovat ake to maju tazke ako "typicka" zena, ale vzdy sa snazim ponuknut racionalne riesenie. Myslim si, ze cisto muzske a zenske spravanie je uplna blbost, je to indiv. podla povahy, charakteru atd. _________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:16 Post subject: |
|
|
Já nevím, proč by to měla být hloupá kniha? Dobře napsaná, čtivá, poutavá, prodala se spousta výtisků, co víc?
Asi tak mluvím, protože pro mě byla hodně přínosná. |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:17 Post subject: |
|
|
Mort wrote: | Dokud budete používat místo věty uděláš to? větu můžeš to někdy udělat? svět bude plný hádek a nedorozumění a bude pořád o čem psát stovky hloupých knih |
pise sa vela "objavnych" knih o veciach, ktore su v podstate kazdemu jasne, len mozno sa na to aj zabuda, alebo vela ludi nema cas riesit taketo "blbosti" atd.._________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
Mort kytky 8, konec
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:24 Post subject: |
|
|
já tu knihu nečetl, ani jsem ji neoznačil za hloupou, reagoval jsem na:
maxmiliana wrote: |
Vzdyt je to jen sbirka tech nejobecnejsich klise. |
sbírky klišé poznámek za hloupé považuji, přepokládám, že max to četla, tak jsem říkal, že ano, že knížky kde jsou hloupá klišé se prostě psát budou furt..nic víc.
Tu knížku jsem nečetl, nehodnotím |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:33 Post subject: |
|
|
já četla a vydržela jsem asi dvě stránky.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:40 Post subject: |
|
|
Já četla tu první, už to bude pár let, a pamatuju si z toho akorát obrázek chlapa před ledničkou plnou másla, jak se ptá své ženy, kde je máslo
Ta knížka je celkem trefná... Jenom jsem z ní tak trochu měla pocit, že vlastně omlouvá chlapy za jejich buranské chování. Že za to vlastně nemůžou, protože usínání po sexu, bordelářství a nedoslýchavost mají vlastně vrozenou, tak co bychom po nich my ženské chtěly ? A nějak nevím, jestli to prostě vzít jako fakt, nebo se s tím odmítnout smířit _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:43 Post subject: |
|
|
ja tu prvni taky cetla a prislo mi to jako sbirka klise a jeste v americkem stylu, pro me potreby pomerne hodne neaplikovatelna. Dokonce ji mam doma, koupila jsem ji v antikvariatu. Kdyby ji nekdo chtel, reknete si, daruju za odvoz _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Sun 25.5.2008 20:47 Post subject: |
|
|
Ale jo, Rhi, vem mi ji na sraz, docela rada bych na to koukla:) |
|
Back to top |
|
|
BadHans Nejstarší rebelka
|
Posted: Sun 25.5.2008 23:22 Post subject: |
|
|
Četl jsem pár úryvků a pokud jsem to správně pochopil, jde o syndrom "jé, teď jsem něco pochopila a protože jsem Američanka a tudíž jsem nejchytřejší, dá se předpokládat, že jsem to pochopila jako první a tak o tom napíšu knihu a vydělám na tom miliony" (což se bezesporu povedlo).
Knížka je pochopitelně plná klišé, protože mainstramový čtenář (zde spíše čtenářka) na klišé reaguje pozitivně a nadšeně je šíří dál. Nikterak ovšem nepopírám, že by se značná část těchto klišé nezakládala na pravdě. Osobně si myslím, že to co je v knize postulováno v zásadě pochopí každý v průběhu života (za předpokladu, že projde jedním či více vážnějšími partnerskými vztahy). Jenže kniha cílí právě na ty méně zkušené, kteří na to ještě sami nepřišli.
Až potud v pořádku.
Problém je, že "typický muž" a "typická žena" existují jen výjimečně. Lidé jsou individuality a narazit na ně jakékoliv kopyto, to si člověk říká o průser. Někdy aplikace knižních klišé zafunguje, někdy se může pekelně vymstít.
Jak už tu zaznělo, základem každého vztahu je komunikace. Cílem komunikace je zajistit, aby protistrana pochopila a vzala na vědomí informaci, kterou se snažíte předat. Nemluvte tedy v kódované či tajné řeči, náznacích, oklikách a podobně. Just say it _________________ I like pleasure spiked with pain and music is my aeroplane
Pro lásku bych třeba zemřel... ale pro život jsem se narodil.
(melouny, pochopitelně) |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Mon 26.5.2008 8:41 Post subject: |
|
|
Ja som tu knizku kedysi citala a dost mi pomohla, obsahuje vela trefnych veci a co je dolezite aj s vysvetlenim. Ze to nemusi byt pravda? Staci sa o tom vo vhodnej chvili s partnerom porozpravat. Komunikacia sama osebe je sice krasna, ale niekedy si to partneri nevedia rozumne navzajom vysvetlit, tak aby doslo k spokojnosti na oboch stranach.
Typickym prikladom bolo, ked priatel s problemami "zaliezal do jaskyne" do ticha a uzavretosti, lezal a mlcal a mlcal a tvaril sa hrozne. Ja som samozrejme z toho bola nestastna, chcela som mu pomoct, on to nechcel, nekomunikoval, citila som sa bezmocna a neschopna a mizerna partnerka, cim som ho samozrejme nevedome tlacila este hlbsie do toho utiahnutia. Ked som sa s nim rozpravala inokedy o tom, tak povedal, ze ho mam len nechat. Hm... A ta knizka mi to celkom pekne objasnila. VYsledok je ten, ze jeho ta "jaskyna" prejde neporovnatlne skor a ja sa tym netrapim.
Bohuzial chodenie von ci ten system za co je vela a za co malo bodov sa mi nepodarilo uplatnit
Co sa tyka skusenosti, asi to bude naozaj aj o tom. Na druhej strane, preco sa nutne ucit na vlastnych chybach a vztahoch, ked sa mozeme poucit na inych a niektore info zuzitkovat? A moji rodicia sa aj po 35 rokoch rozpravaju casto tak, ze evidentne by im ta knizka prospela Su ako vystrihnuti z tych prikladov, ze zena ma pocity a muz to neznasa _________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
Velveta kytky 6, meta: 9850
|
Posted: Mon 26.5.2008 9:07 Post subject: |
|
|
Já jsem tu knížku četla a četla jsem i Mars a Venuše si spolu začínají. Bylo to docela zábavný čtení, připomnělo mi to pár situací ze života, ale myslím, že není třeba jít na ženský nějakým ženským způsobem a na chlapy tím chlapským. Chce to prostě komunikovat. Neříkat něco a myslet tím přitom něco úplně jiného a ještě se naštvat, že to partner neumí rozluštit. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 4 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|