Můj vztah k jídlu je určitě kladný
, ale hlídám si, co jím.
Sice chuťově mi chutná snad všechno (krom žemlovky a sladkýho rýžovýho nákypu), ale do pusy všechno nestrčím..
Kontroluju hlavně složení jídla a snažím si všechno připravovat sama, abych měla jistotu, co v tom jídle je, snažím se jíst spíš jednoduchá ne moc upravovaná jídla, ani moc nekořením.
Další, co je možná ještě důležitější než složení je pravidelnost. Snažím se jíst každé 2,5 - 3 hodiny, tzn. okolo 6-7 jídel denně.
Ppravdě řečeno... z tohohle troch panickou hrůzu mám
Jak cítím, že mám hlad a nemůžu se najíst (a vím, že už bych měla), tak jsem hodně nervózní, připadá mi, že mi zmizí všechny svalíky, které jsem doteď budovala a vážně nejsem ve své kůži..
Protože se snažím nabírat, množství jídla nekontroluju (resp. kontroluju jenom aby toho bylo dostatečné množství), složení ale ano. Sem tam si něco dám i "nezdravého", ale to tak 1-2x týdně, víc ne. Kdyby to bylo častěji, asi bych černé svědomí měla.. takhle vím, že to nevadí.
Každopádně když (někdy!) ujedu, rozhodně se z toho nijak nehroutím, protože vím, že se nic nestane a za pár dní se to dá zas do pořádku.
Není mi jedno, co jím, protože chci být na soutěži nejlepší, jak jen můžu být a nemohla bych tam jít s pocitem, že jsem mohla udělat víc a neudělala..
Dalším důvodem je můj osobní pocit.. když jím zdravě a hlavně pravidelně, cítím se mnohem líp! Když mám období, kdy žeru samé sladké a žádné pořádné jídlo, cítím se "špinavě" a nedobře.
edit:
A co se týče konkrétních jídel, tak musím říct, že i když mi to třeba chutná, mívám už po některých jídlech dost střevní potíže - hlavně po mastném, smaženém a hodně tučném. Ale myslím, že to je tím, že moje tělo na to už není zvyklé (sice taky smažím na oleji maso, ale oleje dávám jen trochu a hlavně to smažím na
kvalitním oleji), protože když jsem byla malá, tak mi to problémy nedělalo (byla jsem zvyklá).
Stejně ale často neodolám a i když vím, že mi blbě bude a prosedím půl dne na záchodě, tak si to jídlo dám... (mám tyhle problémy po pizze, všech omáčkách, smaženém sýru, atd.)