|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Umějí dnešní ženy být skutečnými Ženami? |
Jistě, ženská je ženská a nemusí se tomu nijak učit. |
|
29% |
[ 12 ] |
Asi jak která, některé se tomu opravdu dost vzdálily. |
|
46% |
[ 19 ] |
Myslím, že většina žen už ta svá ženská kouzla a schopnosti zapomněla používat. |
|
14% |
[ 6 ] |
Nevím, jaký na to mám názor a nebo si myslím něco úplně jiného. |
|
9% |
[ 4 ] |
|
Total Votes : 41 |
|
Author |
Message |
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 12.5.2008 13:49 Post subject: |
|
|
Právě... já jsem tenhle úryvek vůbec nepochopila. Co je jako názor autorky a co je vlastně podle ní dobře nebo špatně?
A taky mě zaujalo, že za reprodukční období u žen se považuje věk od čtrnácti do pětadvaceti let, vzhledem k tomu, že průměrný věk prvorodiček v Evropě je 28 let _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 12.5.2008 14:08 Post subject: |
|
|
Autor má zřejmě sklony vycucávat si předpoklady z prstu. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Mon 12.5.2008 14:10 Post subject: |
|
|
no, to by fungovat mohlo. Vycucam si z prstu nejaky naprosto pohorslivy a mimozni predpoklad a pak ho ve sve knize dramaticky roznesu na kopytech a lidstvo me bude oslavovat. Zacina se mi ta myslenka libit _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 12.5.2008 15:15 Post subject: |
|
|
Když jde o ženy, jejich produktivita se hodnotí podle schopnosti rodit děti. Pokud neporodila, následuje rozvod a muž si hledá plodnou.
Jo, to se stává, ale takoví chlapi jsou podle mě namyšlenci, kteří by nepřežili, že nemají vlastního potomka a tu ženu doopravdy nemilovali. Teď je přece spousta možností jak to vyřešit
Když muvíme o produktivitě mužů, ihned nás napadají peníze a postavení, které přináší větší výdělek.
Co? V 21.stol.? Nevím, proč by postavení a větší výdělek měli mít primárně jen muži, dnes je to úplně normální i u žen a když se řekne produktivita ženy tak si fakt jako první nepomyslím na to, že rodí děti jak na běžícím pásu, produktivní věk je podle mě u mužů i u žen i schopnost pracovat.
Za reprodukční období u žen se považuje věk od čtrnácti do pětadvaceti let. Pro pozdější věk jim naše medicína "přiklepla" označení pozdní rodička
Fakt? Možná před 100 lety. Nebo je žena ve 26 pozdní rodička?
Poněvadž společenství neproklamuje jiný stereotyp produktivity, ženy odmítají stanovený ženský a jsou nuceny usilovat o mužský. Za to musejí platit, především svou ženskou energií a zdravím ženských orgánů.
Tím je myšleno co? Jako touha si vybudovat kariéru a dostatečně vydělávat? Opět-snad před 100 lety se mohlo tvrdit, že "mužská" práce ženám škodí
Je na čase podívat se na to všechno jiným pohledem! Lidé nepřicházejí na svět jen proto, aby si vydělávali na živobytí, jedli, pili a zemřeli. Pokud by to bylo správné, lidská duše by nebolela a nesnažila se dotknout něčeho významnějšího, vyššího.
To je pravda, ale platí to pro oboje.
Rodit děti, milovat je, vychovávat a pečovat o ně je krásná věc, ale žena má ještě jeden úkol - realizovat muže, nasměrovat jej na cestu vývoje.
To je fakt strašný shit, ta knížka, promiň Skunkless. Četla jsem všechny úryvky cos tu dávala a fakt jsem jen znechuceně zírala. Ale je fakt, že já mám divné názory a říkám to pořád, že nejsem moc "žensky" založená. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 12.5.2008 15:24 Post subject: |
|
|
Rhiannon wrote: | no, to by fungovat mohlo. Vycucam si z prstu nejaky naprosto pohorslivy a mimozni predpoklad a pak ho ve sve knize dramaticky roznesu na kopytech a lidstvo me bude oslavovat. Zacina se mi ta myslenka libit :) |
Ono to často funguje, říká se tomu strašák. |
|
Back to top |
|
|
Fantagiro kytky 3, meta: 1950
|
Posted: Mon 12.5.2008 15:27 Post subject: |
|
|
Tak tento posledny uryvok ma uplne dorazil, pride mi to ako rozpravanie Babicky od B. Nemcovej, nic v zlom, ale uz moja stara mama ma pokrokovejsie nazory...
A najviac ma dorazila vekova hranica 25 rokov u zien...ved dnes 40 rocne zeny vyzeraju k svetu a uzivaju si zivot.
Pride mi to ako kedy zeny boli fakt nejake kobyly na rodenie a to je ich hlavna a najdolezitejsia uloha, inak su nestastne a v depkach. _________________ Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie. |
|
Back to top |
|
|
Skunkless kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Mon 12.5.2008 15:32 Post subject: |
|
|
Exi dík, jsem ráda, že se někomu chtělo se s tím takhle piplat a reagovat na konkrétní věci..
..tedy samozřejmě děkuji všem, kteří vůbec reagovali
Že je ta knížka shit si nemyslím, asi to bude tím, že jsem se naučila v každé knížce hledat to, co mi k něčemu je a to, co není - řekla bych, že je dost jednostraně zaměřená, že spousta věcí je popsáno slovy, která místo pochopení jakési (možná i smysluplné) myšlenky navozují odpor..prostě mi přijde, že je to blbě napsaná knížka s dobrým záměrem - já v tom nacházím věci, jež mi v životě k něčemu jsou a mají pro mě hodnotu. Stejně tak je tam plno kravin, které si do života určitě neodnesu.
Bohužel se mi nějak uplně nedaří najít s Vámi nějakou vlnu, na které bychom mohli diskutovat - zatím tu víceméně všichni jen reagují na to, jak jim to přijde strašné (ano, napadá mě, že by to mohlo mít příčinu v tom, že to strašné je) Ale o to nejde, knížka ať je jakákoli - mě zajímá víc Váš názor na věc, ale asi jsem pochopila, že většina to prostě neřeší - že nejsou muž či žena, ale člověk a basta. To chápu, na druhou stranu se v tom dá zas najít schovávání se za člověka, místo snahy o pohled na věc z jedné či druhé strany..ale to je věc každho z nás...kdyby se přeci jen chtělo debatu o mužích a ženách z různých úhlů rozvinout, budu ráda, pokud ne, ještě jednou všem děkuji za názory. _________________ Život je fascinující..
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Mon 12.5.2008 17:54 Post subject: |
|
|
Některé úryvky jsou akorát nešťastně napsané, ale souhlasím s tím, že kariéru a plat u ženských neřeším, žádné body navíc z toho u mě žádná nevytříská, touhle stránkou se prostě nezaobírám, pro mě jsou důležitější jiná kritéria, např. přitažlivost (aneb vzhled, kondice a vystupování), inteligence (stačí, když budeme mít o čem komunikovat a budeme si rozumět) a praktická stránka, aby byla šikovná.
Poslední bod má u mě pro mou životní partnerku vůbec největší váhu a doslova se mi podlamují kolena, když má ženská domácnost v pořádku a pevně pod palcem. Taky v ní musí být nekompromisní a žádná měkota!
Miluju takové to "Nechoď mi v těch špinavých botách do obýváku, teď jsem to tu vytřela, hadr máš v koupelně!", "Doufám že si ten bordel po sobě uklidíš!","Jestli tu chceš blbnout s vrtačkou, tak si pod to dej noviny". A i když mě tyhle věty vždycky maximálně otráví, tak je mám rád, není nad to, když ženské záleží na pořádků a umí si ho zajistit a prosadit. Taky tím dává najevo, že její práce má svou cenu a rozhodně si jí nenechá jen tak kdekým zbořit.
Nesnesl bych ženskou, které by to bylo jedno a spoléhala na to, že to časem stejně někdo uklidí, nebo mě nechala odejít v pokrčené košili/triku/kalhotách, nebo nedej bože, sama v tom bude chodit! (A že jsem schopný to na sebe navléct, když letím třebas cvičit) _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:29 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:31 Post subject: |
|
|
skunkless, a mužeš prosimtě nepsat něco, co sis z toho třeba vzala?(neútočim, skutečně mě to zajímá)
Já teda nejsem tak emancipovaná feministka, jako většina tady..
třeba tohle je pravda
Rodit děti, milovat je, vychovávat a pečovat o ně je krásná věc, ale žena má ještě jeden úkol - realizovat muže, nasměrovat jej na cestu vývoje.
prostě je to jen blbě napsané, chlap prostě potřebuje minimálně stejnou péči jako děti
Taky teda žiju v tom, že mít děti je moje povinnost..to co dokážu navíc budiž mi k dobru.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:34 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Fri 18.7.2008 21:07; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:45 Post subject: |
|
|
no tomu mýmu se to taky líbí, prej si mě představuje v punčochách a s bičíkem..
ale zas tak hrozná nejsem, ale nesnesu, když jde v něčem zmačkaným nebo nedejbože v něčem co vypadá jako po dědovi a vytažený z popelnice..A když řeknu, že si lidi budou myslet, že neumim žehlit ani prát, tak řekne dyt to dělá matka, ty se stydět nemusíš.. tak mu říkám, ať si to napíše na čelo, nebo se převlékne..
Vždycky si říkám, že ho komandovat nebudu, ale to nejde prostě.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:50 Post subject: |
|
|
hope wrote: | třeba tohle je pravda
prostě je to jen blbě napsané, chlap prostě potřebuje minimálně stejnou péči jako děti
|
Já to zas pochopila tak, že žena by měla žít proto, aby udělala muže šťastným a blabla
Jinak mi přijde, že Nocturmas by chtěl, aby kolem něj jeho budoucí žena poskakovala jak kvočna...chlap si přece může uvědomit sám, že si nemá brát ven pokrčené věci a nechodit v botách po bytě apod. k tomu nemusí mít ženskou, která je posedlá pořádkem. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:52 Post subject: |
|
|
exi, už si měla v bytě chlapa nějak na dýl? Ale já vlastně chodim jenom s těma co jsou na okraji společnosti, takže nic _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 12.5.2008 18:55 Post subject: |
|
|
dd
Last edited by Lothórien on Fri 18.7.2008 21:07; edited 1 time in total
|