|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Skunkless kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Wed 7.5.2008 16:10 Post subject: Skunkless se ptá..na bolest. |
|
|
Rozhodla jsem se založit další téma. Zjistila jsem totiž, že je spousta zajímavostí, na které bych ráda znala Vaše názory a váhala jsem mezi "zeptáním se v jiném tématu, kde to hned zapadne či mě někdo napadne, že jsem OT" a "prudění těch, co by měli dojem, že Skunkless zas zakládá šíleně moc stupidních témat" z čehož mi vyšlo jako nejvýhodnější založit jedno nové téma a vždy když diskuze vyprchá a já budu chtít vědět něco dalšího, jen změním název tématu a bude klid..doufám
Proč je bolest útěchou těm, kteří trpí?
Nejednou jsem se nad tím zamýšlela. Co křehkou lidskou bytost, jejíž zakořeněnou touhou je vzkvétat, vede k tomu, že si poškozuje své vlastní tělo? Vždyť bolesti se obvykle vyhýbáme, snažíme se jí předejít. Myslím, že tito lidé bolest dobře znají. Nemusí být fyzická a dokonce ani moc zjevná. V mnoha případech si bolest způsobujeme sami. Činíme tak svými malými i velkými rozhodnutími, svými slovy a samozřejmě činy. Pravděpodobně méně lidí se shodne na tom, že nezanedbatelný je i vliv našich myšlenek. Já mezi ně patřím. Ať je realita jakákoli, mám pocit, že bolesti se nevyhnul nikdo z nás.
Čím to tedy může být? Napadlo mě, že bolest je život. Když poletuji změtí svých myšlenek, mohu být daleko od reality všedního života, prožívám-li bolest, velice jasně si uvědomuji, že jsem. Jsem a bolí to. Bolí to, žiju. Možná, že pro ty, kteří z různých důvodů ztratili kontakt sami se sebou, může být pocit "žít" natolik důležitý, že jej chtějí prožít i za cenu fyzické bolesti.
Jelikož jsem hodně sžita s myšlenkou, že vše se vším souvisí, hledám jakousi zpětnou vazbu - co za skutečný přínos se v této situaci dá objevit?
Ona potřeba "být živ" nás obrací do sebe, chápeme ji jako signál naší nespokojenosti se současným stavem života. Jelikož nejde o náhlý impuls, ale už docela výrazný rys naší osobnosti, začneme se snažit najít řešení. No ano, nepřišla jsem na nic nového Všichni, kdo se necítí dobře, chtějí svou situaci změnit.
Máte rady, jak si znovu vážit sebe sama natolik, abychom se chránili i sami před sebou? Jaké s tím máte zkušenosti, jaké na to máte názory, co Vás napadá? _________________ Život je fascinující..
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Wed 7.5.2008 16:20 Post subject: |
|
|
Já tomu asi tak od půlky nerozumím Ale souhlasím s tím, že bolest = uvědomění si vlastní existence. Kdysi tady bylo téma něco jako kdy si kdy si připadáte, že žijete, nebo tak něco, a tam jsem psala, že když mě něco bolí.
No ale víc už jsem v tom nehledala. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Wed 7.5.2008 16:24 Post subject: |
|
|
já od začázku _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Wed 7.5.2008 16:28 Post subject: |
|
|
nápodobně, je to na mě vyšší level |
|
Back to top |
|
|
sun Topic kytky 7, meta: 14150
|
Posted: Wed 7.5.2008 17:35 Post subject: |
|
|
Skunkless bude umelkyna, zaloz si umelecky zapisnik, vedieme to so spoluziackou presne na podobne uvahy na vsetky umelecke i neumelecke temy , zapisky, ktore nam napadu, myslienky, rozhovory, clanky, vystrizky z novin, informacie o fotografii, rezirovani, filme, atd. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 7.5.2008 17:47 Post subject: |
|
|
a co sa tyka tej bolesti ze preco si ublizujes ked ta nieco trapi ma to velmi jednoduchu biologicku odpoved - nervova sustava a zmyslova sutava (zmysly) a jej organy su stavane tak, aby vykonavali svoju funckiu - hmat, cuch, chut, zrak a sluch, pricom zrak a sluch registruju informacie ako prve. Avsak v organizme nastava jedna situacia, ked vsetky tieto zmysly zatlaci do uzadia ina informacia - bolest. Vnimanie bolesti.
Z toho vyplyva - ked sa rezes aby ta nieco bolelo, sustredis sa len na tu bolest a tym padom si neuvedomujes, ze ta nieco trapi.
To iste ako zapit nieco alkoholom, ktory stimuluje mysel, popripade cigarety, ktore ukludnuju.
Last edited by sun Topic on Wed 7.5.2008 17:50; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Wed 7.5.2008 17:49 Post subject: |
|
|
nám trenér na naše výmluvi vždycky říkal, že nám zlomí ruku a ono to přestane.. a je to tak, bolest léčí větší bolest _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Wed 7.5.2008 20:05 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 18:20; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Gilthoniel Dancing in the moonlight
|
Posted: Wed 7.5.2008 20:19 Post subject: |
|
|
Celkem filozoficka otazka, Skun:)
Podle me je sebetryzneni reakci na utrpeni, a jak je videt vsude kolem nas, lidi si vylozene vrni v utrpeni. A jeste vice vtom, kdyz to druzi vidi, kdyz tim vyvolaji reakci, prosi o pozornost, lasku, o tom, co jim treba chybi...
Vtom pripade si nejsem jista, ze to ublizovani je jenom 100% reakce na to, ze si clovek nevazi sebe sama. Urcite to muze byt jeden z aspektu, ale spis mi to pripomina "volani o pomoc".
Add poletovani ve zmeti svych myslenek...jasne, kdyz citim bolest, mira uvedomeni sebe sama je vysoka, ale jsou preci i jine praktiky, ne? Treba cviceni soustredeni...ted nechci moc kecat, v jakych si joginskych technikach se nevyznam, ale muzu zjistit.. _________________ Victim is another name for lover.
Mé srdce děsící se prázdna, vánice
sní o minulosti a o příznivém klima!
Vrak slunce utonul v své krvi, která dýmá.
Ty ve mě zůstáváš jak zlatá monstrance!
(Baudelaire) |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Wed 7.5.2008 20:20 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 18:20; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
ariely kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Thu 8.5.2008 9:50 Post subject: |
|
|
"Jsem a bolí to" je spíš otázkou priorit. Nebo spíš tím, co se nám v životě nabízí a tím, co si z toho vybereme a přivlastníme. Že já si někdy dávno někde daleko v sobě vybrala "můj život je bolest" byla prostě jen moje volba, byla to špatná volba, i když byla spíš nevědomá, tak někde v skrytu to bylo ve mě a asi to byla moje potřeba. Žiju tak a i když se v tom nikdy nenaučím úplně chodit, tak prostě žiju, protože mi nic jinýho nezbývá. A ostatní nechápou, já sama nechápu, proč to tak je, snažím se to změnit, ale je to těžký. Ale snažím se a protože tu VŽDYCKY bude naděje na lepší zítřky, tak doufám. - - bolestná cesta psychična - - a fyzická?
když pominu všechny ty pozérské činy mladistvých, tak to vidím jen v tom, že je prostě třeba přehlušit bolest bolestí. Něčím silnějším, čím zapomeneme na to původní. Někdy je třeba jen pocitu zadostiučinění, trpím, nejde s tím nic dělat, tak budu prostě trpět dál a víc. (nic nového )
... |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 8.5.2008 16:52 Post subject: |
|
|
Mě bolest vždy uklidňovala (ba dokonce jsem cítila i jakýsi zvrácený pocit rozkoše, když se žiletka nebo nožík zařízl) a měla jsem pocit, že si nic jiného nezasloužím než trpět. To přehlušení je taky možnost, mnohdy je bolest duše horší než bolest fyzická. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|