sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Jak vnímáte svou rodinu?
Goto page Previous  1, 2, 3

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  

Máte zázemí v rodině?
Ano, vážím si toho že mám takovou rodinu.
75%
 75%  [ 30 ]
Snad jo, kdyby se něco vážného dělo, asi mě v tom nenechají..
22%
 22%  [ 9 ]
Nejsem si jist/á, zda by se za mě moje rodina postavila.
2%
 2%  [ 1 ]
Moje rodina na mě kašle.
0%
 0%  [ 0 ]
Total Votes : 40

Author Message
Bibi
kytky 7, meta: 16650
kytky 7, meta: 16650

PostPosted: Wed 30.4.2008 21:31    Post subject: Reply with quote

Je to takové zvláštní... Když jsem byla menší, byly u nás vždycky bezva oslavy všech narozek. Přišly dvě babičky, děda, tety, strejdové, sestřenice, bratranec. Jenže teta umřela, tím se poměrně odtrhli od naší rodiny strejda s bratrancem, které už jsem neviděla snad několik let Embarassed navíc je babička na pokraji života (v léčebně dlouhodobě nemocných v podstatě už jen dožívá). Ale měla jsem vždycky hrozně ráda sestřenice. Jsou asi o 4-5 let starší než já a ségra, tak jsme si vždycky parádně poklábosily... A se strejdou a tetou jsme jednou byli na dovči, to bylo super, páč naši se o samotě dost špatně snáší...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Shannon
where no man has gone before

PostPosted: Thu 1.5.2008 19:38    Post subject: Reply with quote

právě teď jsem trochu v euforii z toho, jak skvěle se rodiče starají o moje prarodiče Love Praise
ale taková rodina strejdy... tam už vztahy, zejména např. rodič-děti, tak super nefungují Confused

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
Back to top
View user's profile Send private message  
Alunka
kytky 6, meta: 9450
kytky 6, meta: 9450

PostPosted: Thu 1.5.2008 19:39    Post subject: Reply with quote

Tedka nevnimam vubec. Nechapu nikoho.
Back to top
Mo Cuishle
kytky 8, meta: 17650
kytky 8, meta: 17650

PostPosted: Thu 1.5.2008 20:07    Post subject: Reply with quote

já musím říct, že teď s našima vycházím docela dobře.. teda moc často tam nejezdím, ale mamka teď je už od září nemocná, teď je už druhej měsíc v lázních a tak jí docela často volám a i tátovi a je to teď takový lepší ty vztahy..
Mari
addicted..
kytky 8, meta: 21650

PostPosted: Thu 1.5.2008 20:32    Post subject: Reply with quote

nase "mala" rodina - ja, mamka, tata, bracha, segra je uzasna, nemuzu si stezovat, samozrejme - kazdy ma nejake chyby (to ja ale taky), ale muzu se na ne spolehnout v cemkoli Love
se sirsi rodinou -> tatovo brachove s rodinou, se vidame docela casto; rodinne oslavy, akce, dovolene... tady je taky dost podpory a zajmu
z prarodicu uz mame jen babicku z mamciny strany, s tou se vidame hodne, prakticky je to nase sousedka, hodne ji pomahame, protoze chodi o berlich
z mamciny strany se s jejimi sourozenci s rodinou vidame tak 1 - 2 x do roka
babicka z tatovo strany mela 5 sourozencu, takze tata ma furu tet, sestrenic a bratrancu; s nima se skoro nevidame, ani poradne nevim, kdo ke komu patri a jak se kdo jmenuje Embarassed
ted jsme se videli vsichni pohromade vcera - strejda slavil 50, takze tam bylo opravdu siroke pribuzenstvo - na 50 lidi; predtim jsme se sesli takhle hromadne vlastne jen na babiccine pohrbu
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650

PostPosted: Fri 2.5.2008 11:06    Post subject: Reply with quote

Já celou svojí rodinu ani pořádně neznám. O některých příbuzných si pamatuju jenom že je to "ten pán, co má tu modrou Felicii" a podobně. Většinou je neznám jménem, nebo ani nevím, jak přesně jsme spříbuzněný...
Ono je to tak, že táta moc nemusí mámy rodinu. Máma se o jeho rodinu stará jako o svojí, ale stejně v obou rodech už skoro všichni umřeli. Mám už jen jednoho dědu. Teda žijou dva, ale děda je pro mě jen jeden, ten druhej je jen starej chlap, co bydlí v rozpadlym domě, nepamatuje si jméno mý sestry a dárky k narozeninám si zásadně nerozbaluje... Nic k němu necejtim.
Od tý doby, co umřela babička, nemůžu jezdit ani k tomu dědovi. Je mi tam úzko.
Takže mi zbývaj tety, strejdové, bratranci a sestřenky. Ty vidím dvakrát do roka.
Nejsem zrovna zaměřená na rodinu Confused
Back to top
Olorea
kytky 2, meta: 700
kytky 2, meta: 700

PostPosted: Fri 2.5.2008 12:12    Post subject: Reply with quote

ja jsem na te nejblizsi rodine dost zavisla, asi bych nezvladla je videt jen dvakrat-trikrat do roka.. i kdyz ted je vlastne vidam jen jeden vikend v mesici a zjistila jsem, ze to taky jde.. jinak nase sirsi rodina z tatovy strany se schazi tak jednou dvakrat rocne, z mamciny strany posledni tri roky skoro vubec, protoze se s nasima dost pohadali Sad driv jsme se vidali tak dvakrat do mesice, dost mi chybi Sad Jinak ty seslosti z tatovy strany jsou vzdycky supr, hrozna prdel Very Happy akorat ze tam byl spojovacim prvkem deda, ktery vloni umrel, tak se obavam, ze ted bude to schazeni taky horsi Sad
Ale posledni tri roky mam vlastne jeste jednu rodinu - od pritele, s jeho tatinkem a macechou se vidame v podstate kazdy tyden, mam je moc rada.. a i zbytek rodiny je, az na par cernych ovci, super, berou me jako soucast rodiny, je to prijemny Smile
View user's profile Send private message Visit poster's website  
*jiva*
kytky 6, meta: 9050
kytky 6, meta: 9050

PostPosted: Fri 2.5.2008 16:19    Post subject: Reply with quote

Kdysi jsme se s kamarádkou přely, jestli to, co cítíme k rodičům, je vlastně náklonnost. Já si pořád stojím za tím, že je to pouze forma vděčnosti (za to, že se drží podivných tradic a dávají mi peníze na vlak a jídlo) a nepochopení (jsou tak hloupě dobrosrdeční, že ačkoliv jim musí být jasné, že zvládnu umýt nádobí, tak pokaždé, když ho nechám stát neumyté, to někdo udělá za mne). Je fajn, že takoví lidé existují; špatné je, že jako daň za to chtějí právo kecat vám do života.
Nemyslím si ale o svých nejbližších příbuzných, že by byli charakterově nějak výrazně špatní. Snad jen ...velmi nesourodí, což občas způsobuje problémy, pokud je zavřete do malého domku na víc než dvě minuty.
Sestra to pochopila už před několika lety, a tak se v domku moc neukazuje, leda když selžou všechny psychicky nenáročné způsoby, jak sehnat peníze na vlak a jídlo.

Co se týče vzdálených příbuzných, před pár měsíci jsem se stavila u sestřenky žijící v Praze. Po druhém pivu se mi svěřila, jak jí strašně mrzí, že členové naší rodiny spolu takřka nekomunikují (pokud někdo neumře a podobné formality). A tak z tolerance (přecházející místy v tichou nenávist) vzniklo toho večera jakési přátelství, které vydrželo zhruba tak dlouho, jako opilost.

Přítel žije bez rodiny. Nikdo mu nenadává, když má v lednici jenom pivo a kompoty, a oblečení v tlusté vrstvě na opěradle židle.

(Toho cynika ze mě bezpochyby udělala příliš liberální výchova. Vidíte - chce to řezat, řezat a řezat!)
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3
Page 3 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum