sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vaše názory na mojí knihu - JSEM ŽENA
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  

Umějí dnešní ženy být skutečnými Ženami?
Jistě, ženská je ženská a nemusí se tomu nijak učit.
29%
 29%  [ 12 ]
Asi jak která, některé se tomu opravdu dost vzdálily.
46%
 46%  [ 19 ]
Myslím, že většina žen už ta svá ženská kouzla a schopnosti zapomněla používat.
14%
 14%  [ 6 ]
Nevím, jaký na to mám názor a nebo si myslím něco úplně jiného.
9%
 9%  [ 4 ]
Total Votes : 41

Author Message
Skunkless
kytky 4, meta: 2550
kytky 4, meta: 2550

PostPosted: Thu 24.4.2008 13:45    Post subject: Vaše názory na mojí knihu - JSEM ŽENA Reply with quote

Milá aortovská děvčata a ženy, případně muži!

Včera jsem si koupila knížku, kde jsem našla zajímavé informace, některé mi přijdou přínostné a jiné mě zas nadzvedávaly ze židle..jelikož tématem knihy je žena a její přirozená úloha v životě, je to vlastně stále aktuální. Ráda bych sem vždycky hodila nějaký úryvek a pak ho probrala ze všech stran, dozvěděla se Vaše názory a zkušenosti..

Začnu zadní stranou knihy - ať máte trochu představu o co jde..

"...Postavila jsem dům, zasadila jsem mnoho stromů a vychovala jsem syny, ale pravdu o ženské energii jsem začala poznávat až později. Není důležité konat mužské skutky, abyste dokázala světu, že jste člověk. Důležité je žít v souladu e svými ženskými energiemi, pak vytvoříte krásný harmonický svět, v němž bude vládnout radost, klid a štěstí. To je cesta ženy!"

Kniha oblíbené ruské psycholožky je psána pro představitelky něžného pohlaví. Autorka se v ní dotýká mnohonásobných otázek zneklidňujících současnou ženu.

* mužnost a ženskost v chování
* umění "realizovat" muže
* jak se stát jedinou a nenahraditelnou
* jak najít toho pravého, s nímž bude celý život naplněný duševním teplem a štěstím.

Najdete tu taky praktické rady a cvičení zaměřené na sebezdokonalení a uvědomění si své ženskosti.

Jak to na Vás působí? Přečetli byste si takovou knihu nebo Vás naopak takovýto text odradí? Zajímá Vás cosi jako "ženskost" ? Cítíte se být dost ženskými ženskými? Četly jste někdy knihu o ženách od jiných autorů?

Back to top
View user's profile Send private message  
Lenore

PostPosted: Thu 24.4.2008 13:51    Post subject: Reply with quote

Necítím se být dost ženskou ženou, spíš bych radši někdy byla chlap.
A tohle rozebírání ženské role nemám ráda, sakra, co na tom řešit? Prostě zhruba polovina lidstva jsou ženy a polovina muži a v některých věcech se liší. Tečka.
Proč nejsou knihy o mužské roli a dostatečné mužskosti?
Ester
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Thu 24.4.2008 13:58    Post subject: Reply with quote

Ten text mě teda spíš odrazuje. Nestávám se ženou, ale osobností a stejně jako Lenore mi přijde zbytečné tohle téma řešit v tak obrovské míře, jak se řeší. Proč opěvovat pořád dokola nějaký kult ženy?
Lenore

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:01    Post subject: Reply with quote

jak najít toho pravého, s nímž bude celý život naplněný duševním teplem a štěstím tohle je perla, obzvláště duševní teplo Laughing

možná by mě to motivovalo si kus přečíst pro pobavení... vypadá to slibně
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:03    Post subject: Re: Vaše názory na mojí knihu - JSEM ŽENA Reply with quote

Skunkless wrote:

Kniha oblíbené ruské psycholožky je psána pro představitelky něžného pohlaví. Autorka se v ní dotýká mnohonásobných otázek zneklidňujících současnou ženu.

ja asi nejsem soucasna zena, protoze me zneklidnuji teda uplne jine veci Mr. Green
ne vazne, to jak je vypsane v bodech, z toho mi naskakuje vyrazka, nesnasim tyhle kecy

knihu o zenach nevim jestli jsem cetla, ale tusim, ze jsem cetla neco s nazvem Vagina, tak jestli se to taky pocita... Mr. Green
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:09    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 14:29; edited 1 time in total
Back to top
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:40    Post subject: Reply with quote

Ten text mě naprosto odradil, jak se stát jedinou a nenahraditelnou si můžu přečíst každý měsíc v deseti ženských časopisech : )))
A celkově tohle moc nemusím. Ženskost neřeším, řeším to jak se sama cítím a vlastně ani nestojím o to být dostatečně a dokonale ženská a štve mě jak nám to furt tlučou do hlavy Rolling Eyes
Back to top
mexxie
kytky 5, meta: 5250
kytky 5, meta: 5250

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:51    Post subject: Reply with quote

Tak tuhle knížku bych určitě nečetla Embarassed Těch pár vět mi přijde tak nějak... provoplánovitých nebo jak to říct. Vůbec mě nějak nebaví genderová tématika, přijde mi, že se to zbytečně hrotí Embarassed
user007
kytky 5, meta: 6650

PostPosted: Thu 24.4.2008 14:55    Post subject: Reply with quote

Precetla bych si ji, mozna driv. Myslim si, ze kdyz uz mam to zensky telo, tak bych se podle toho taky mela chovat a trochu reprezentovat. Mr. Green a vetsina zen se chovat neumi.. tzn. 99% .. pocitam se k nim taky. ale snazim se ucit.
Tjorven
gewöhnungsbedürftig mamiček

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:09    Post subject: Reply with quote

...

Last edited by Tjorven on Wed 30.7.2014 12:14; edited 1 time in total
Back to top
user007

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:11    Post subject: Reply with quote

zapadni zensky jsou strasne emancipovany Mr. Green (byla jsem taky) pritom nechapu, proc se chteji vyrovnat muzum, kdyz kazdy pohlavi ma svoje. a v tom "svem" muze byt dobry.. no nic.. to me napadlo, kdyz jsem si otevrela zase tohle tema. Razz
a netyka se to jen odrodeni deti a celkove rodiny. mame typicke zenske rysy, ktere muzeme rozvijet. a nemuze se nam potom vyrovnat zadny muz, aspon ne v tom, co jde nam, jako zenam.. hmm, asi to neni moc srozumitelny:)
Ester

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:14    Post subject: Reply with quote

kenzucha wrote:
zapadni zensky jsou strasne emancipovany Mr. Green (byla jsem taky) pritom nechapu, proc se chteji vyrovnat muzum, kdyz kazdy pohlavi ma svoje. a v tom "svem" muze byt dobry.. no nic.. to me napadlo, kdyz jsem si otevrela zase tohle tema. Razz
a netyka se to jen odrodeni deti a celkove rodiny. mame typicke zenske rysy, ktere muzeme rozvijet. a nemuze se nam potom vyrovnat zadny muz, aspon ne v tom, co jde nam, jako zenam.. hmm, asi to neni moc srozumitelny:)

No já mám pocit, že se hrozně moc zdůrazňuje právě to, co říkáš. Že ženy jsou jedinečné, úžasné, jejich odlišnost od mužů je obrovská výhoda a tak dál. Na můj vkus se to řeší až moc a nechápu proč. Vždyť jedinečnost člověka není v jeho pohlaví, ale v jeho osobnosti.
Tjorven
gewöhnungsbedürftig mamiček

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:15    Post subject: Reply with quote

...

Last edited by Tjorven on Wed 30.7.2014 12:14; edited 1 time in total
Back to top
user007

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:16    Post subject: Reply with quote

Ne, takhle to nemyslim, Ester. Muzi jsou taky jedinecni a uzasni, ale zase v tom 'svem'.. chapes? Kazdy pohlavi ma svoje a ani jedno neni lepsi/horsi. Takhle to vnimam.

i kdyz je fakt, ze v tomhle veku je to vsechno promichany, k tomu taky prihlizim..

Last edited by user007 on Thu 24.4.2008 15:17; edited 1 time in total
Back to top
Lenore

PostPosted: Thu 24.4.2008 15:17    Post subject: Reply with quote

Já se nechci vyrovnat mužům, ani nemám pocit, že bych se jim měla vyrovnávat. V čem jako? Stejně tak jako se nechci vyrovnat ostatním ženám... prostě chci být taková, jak to vyhovuje mně a neřeším, jestli je to spíš ženské nebo spíš mužské.

Ale zajímal by mě třeba nějaký příklad typicky ženského rysu, který bych měla rozvíjet.
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Next
Page 1 of 15

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum