|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Sun 20.4.2008 1:33 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Sun 20.4.2008 8:03 Post subject: |
|
|
no já teda s tímhle moc nesouhlasím přijde mi, že pokud někdo není spokojený tady, není to tak, že v cizině po něm všichni budou nadšeně vztahovat ruce. většinou ten problém začíná u toho člověka, a on si je bere sebou. myslím, že je lepší vystudovat než utéct do ciziny..zároven přece jen jim závidím tu odvahu, kterou já asi fakt nemám. a nejvíc asi obdivuju ty, kteří se nebojí jet do zahraničí studovat, třeba greenwood _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 20.4.2008 8:39 Post subject: |
|
|
Laura wrote: | ..zároven přece jen jim závidím tu odvahu, kterou já asi fakt nemám. a nejvíc asi obdivuju ty, kteří se nebojí jet do zahraničí studovat, třeba greenwood |
Lauro, nic proti, ale nevim, proč se tu pořád tak opěvuje, co udělala greenwood (je to Erasmus a na ten jezdí hodně lidí, navíc ona tam jela s kámoškou, pokud vim, takže ne úplně sama). Můžeš tak "jednou" vyjet taky
Něco jinýho je podle mě jít studovat na celou dobu studia do ciziny, doma nebejt třeba rok, nikoho tam neznat ... já si umim představit, že bych studovala třeba v Anglii (jiná země by pro mě vzhledem k jazyku asi nebylo, no ), ale jelikož jsem v zásadě introvert a nerada se seznamuju s lidma, asi by mi chvíli trvalo se rozkoukat a bála bych se tý počáteční "trémy". |
|
Back to top |
|
|
Britannia My wild Irish rose
|
Posted: Sun 20.4.2008 8:44 Post subject: |
|
|
Laura wrote: | no já teda s tímhle moc nesouhlasím přijde mi, že pokud někdo není spokojený tady, není to tak, že v cizině po něm všichni budou nadšeně vztahovat ruce. většinou ten problém začíná u toho člověka, a on si je bere sebou. myslím, že je lepší vystudovat než utéct do ciziny..zároven přece jen jim závidím tu odvahu, kterou já asi fakt nemám. a nejvíc asi obdivuju ty, kteří se nebojí jet do zahraničí studovat, třeba greenwood |
Lauři, vidím to stejně. Bojím se toho, že v zahraničí se většina lidí spíš ztratí... Všichni teď hojně jezdí do ciziny, a to jim docela závidím, protože já na to nemám - jednak jsem strašně uzavřený člověk a v novém kolektivu bych se nejspíš uzavřela ještě víc do sebe (možná až tak, že bych přestala úplně komunikovat, což se mi občas stane ), a teď tam být vlastně sama, v cizím prostředí, s cizími zvyky, zákony a místy... Obdivuju všechny, co dokázali odjet do zahraničí a ještě si to tam užít. Protože ačkoliv bych chtěla sebevíc, jednoduše na to nemám.
Omlouvám se za OT.._________________ With her fog, her amphetamine and her pearls
she aches just like a woman
but she breaks just like a little girl |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Sun 20.4.2008 8:48 Post subject: |
|
|
Já myslím, že se to tak nedá brát. Někomu prostě nedělá problém odjet do ciziny, protože je komunikativní, baví ho se seznamovat se s novými lidmi a těší se na to. Lidem s jinou povahou to nesedí.
Ale každý má silné stránky někde jinde. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Sun 20.4.2008 9:59 Post subject: |
|
|
Grapefruita wrote: | Laura wrote: | ..zároven přece jen jim závidím tu odvahu, kterou já asi fakt nemám. a nejvíc asi obdivuju ty, kteří se nebojí jet do zahraničí studovat, třeba greenwood |
Lauro, nic proti, ale nevim, proč se tu pořád tak opěvuje, co udělala greenwood (je to Erasmus a na ten jezdí hodně lidí, navíc ona tam jela s kámoškou, pokud vim, takže ne úplně sama). Můžeš tak "jednou" vyjet taky
|
hele, to já vůbec nevím, že se to tady opěvuje=) vím, že tam jezdí spousta lidí, a že to není nic nereálného, ale pro mě je to krok, který bych nezvládla. totiž mám pocit, že ten všeobecný tlak "jet studovat do zahraničí na rok na střední, jet na studovat na výšce" tu tak nějak je (myslím všeobecně, rozhodně ne rodiče) a vím, že bych mohla/měla, ale stejně jako Brittania, se mi moc nechce..s tou nekomunikací - přesně toho se bojím taky, nejsem typ, co oslovuje a vniká do nějaké společnosti..
ed Grape, ty bys tahle chtěla nebo nechtěla jet studovat? spíš pracovat jo?_________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Sun 20.4.2008 10:02 Post subject: |
|
|
pro me osobne je to, co udelala a dela green, hodne velky "dokazani neceho". uz jen proto, ze jsem sama nic takovy jeste neudelala a buhvi jestli nekdy udelam.
Grape: ale tak je jasny, ze kazdy ma tyhle meritka jinde a nema moc cenu si to tu vzajemne vyvracet. to, co bude pro jednoho nic, bude pro druhyho jako neco nemyslitelnyho a naopak. _________________ We can be heroes just for one day. |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sun 20.4.2008 10:02 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 14:04; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Britannia My wild Irish rose
|
Posted: Sun 20.4.2008 11:39 Post subject: |
|
|
Laura wrote: | Grapefruita wrote: | Laura wrote: | ..zároven přece jen jim závidím tu odvahu, kterou já asi fakt nemám. a nejvíc asi obdivuju ty, kteří se nebojí jet do zahraničí studovat, třeba greenwood |
|
hele, to já vůbec nevím, že se to tady opěvuje=) vím, že tam jezdí spousta lidí, a že to není nic nereálného, ale pro mě je to krok, který bych nezvládla. totiž mám pocit, že ten všeobecný tlak "jet studovat do zahraničí na rok na střední, jet na studovat na výšce" tu tak nějak je (myslím všeobecně, rozhodně ne rodiče) a vím, že bych mohla/měla, ale stejně jako Brittania, se mi moc nechce..s tou nekomunikací - přesně toho se bojím taky, nejsem typ, co oslovuje a vniká do nějaké společnosti..
|
Jj, tak to vidím taky... Vím, že bych měla/mohla, jak říkáš, dokonce mě to i láká (dokonce hodně) - jedna moje část by chtěla, ale druhá část ví, že by to psychicky nezvládla. Už takhle strašně špatně snáším nová prostředí a nové kolektivy, a co potom někde v zahraničí Hodně je to i o schopnosti integrace a přizpůsobení... kdyby šlo jen o to, že budu celou dobu někde zavřená v knihovně a budu se tam šrotit a komunikovat jen s jedním člověkem, tak to by bylo v pohodě, to bych přežila... ale strach mi nahání hlavně takové to "zapadnutí" do kolektivu v cizím prostředí. _________________ With her fog, her amphetamine and her pearls
she aches just like a woman
but she breaks just like a little girl |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 20.4.2008 12:16 Post subject: |
|
|
Theresa wrote: | a jet studovat do ciziny me prijde snazsi nez tak jet pracovat na vlastni pest. |
Právě proto jsem psala, že nechápu, proč se to "opěvuje".
No, já bych radši jela do ciziny taky studovat než pracovat, ale mam tu právě taky vazby, který mi v tom brání. Na léto nějakou brigádu v zahraničí určitě, ale ty 2 měsíce je tak to maximum, co jsem ochotná strávit bez rodičů a hlavně partnera. Je mi trochu líto, že jsem si to neuvědomila dřív, dokud jsem ty závazky neměla ještě takový, ale jet teď někam na celej rok SAMA, to už fakt nepřichází v úvahu, a možná ani na ten půlrok. Ale já před pár lety měla úplně jiný priority a nějaký cestování mě vůbec nezajímalo. Dnes se tomu divim, ale to se holt mění s věkem a zkušenostmi, no |
|
Back to top |
|
|
greenwood. Guest
|
Posted: Sun 20.4.2008 13:21 Post subject: |
|
|
tak kdyz uz se tu o mne mluvi
taky nepovazuju fakt, ze jsem odjela na erasma do zeme, kterou bych kolikrat nazvala "zemi tretiho sveta" nejakym velkym "dokazanim si neceho", to fakt ne....to bych si rekla, az kdyz bych se dostala na harvard nebo nekam jinak presne jak rika grape - na erasma jezdi spoustu lidi (a s tou kamaradkou bych trosku vypustila, i kdybych jela sama, tak cechu je v lisabonu tolik, ze bavit se tam jenom cesky by mi velky problem necinilo...)
co jsem dokazala? treba pro me samotnou to je fakt, ze jsem se zacala ucit portugalstinu a sla ji i studovat, protoze jsem si to mohla udelat jen jako "jazyk, co se naucim v jazykovce"...prestoze mi bude nejspis k nicemu a zivit to me neuzivi, tak me to bavi jo a jeste ted v parizi jsem sama sobe dokazala, ze nejsem takova lama a jeste jsem tu franinu uplne nezapomnela to me fakt potesilo
spis co me tady prekvapuje, ze v zasade vsichni pisete, jak jste nic nedokazali....to nechapu, vzdyt to neni pravda |
|
Back to top |
|
|
Alunka kytky 6, meta: 9450
|
Posted: Sun 20.4.2008 13:46 Post subject: |
|
|
Ja si hlavne myslim, ze odjet do zahranici neni nic svetobornyho. At tam studovat nebo pracovat.
v tyhle dobe to muze udelat kazdej, kdo chce.
Ja spis obdivuje, kdyz clovek neco chce a splni si to. Kdyz ma pevnou vuli. |
|
Back to top |
|
|
spanish.eyes vi, ale nedba
|
Posted: Tue 22.4.2008 10:46 Post subject: Re: Téma o dokazování :) |
|
|
Co pro vás znamená, že někdo něco dokázal? Vnímáte takové lidi "jinak"? Jak? Chováte se k takovým lidem jinak?
znamena to pro me vysledek houzevnatosti,mozna i odvahy a urcite trpelivosti .vybavi se mi i to,ze se clovek nenecha odradit tim,ze cesta k jeho cili je trnita.k takovym lidem se chovam stejne jako ke komukoliv jinemu ale jsem otevrenejsi jejich radam
Co jste dokázali vy?
vsechny svoje dosavadni uspechy bych spojila spis se slovem 'podarit se',dokazat mi prijde jako moc silny vyraz
Co byste v životě chtěli dokázat?
jednou bych chtela disponovat vyssi mirou nadhledu a pokory.a rada bych si pripadala prospesna,at uz nekomu nebo necemu
Dokazujete si něco (nebo byste si chtěli něco dokázat)? Co a jakým způsobem? Proč?
dokazuji si ze jsem dospela,protoze mi to prijde dulezity
Je něco, co vás mrzí, že jste nedokázali?[/quote]
asi ne,neprijde mi ze bych uz mela odpiskano _________________ She's a rainbow and she loves the peaceful life
A change of heart comes slow..
*
Je třeba žít, je třeba milovat, je třeba tvořit
(JK) |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Tue 22.4.2008 10:48 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3
|
Page 3 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|