sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Ked biologicke hodiny tikaju...
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  

Na mojom mieste by ste si co vybrali?
vysku
25%
 25%  [ 14 ]
dieta
59%
 59%  [ 32 ]
sex:-DDDDD
14%
 14%  [ 8 ]
Total Votes : 54

Author Message
Juliette
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Wed 16.4.2008 18:16    Post subject: Reply with quote

mexxie wrote:
A to s těma neplánovanýma dětma v kojeňácích mě docela pobavilo Laughing To je informace na úrovni "všichni přece vědí, že...".

Ano bylo to hloupé zobecnění, ale nesmíš brát všechno tak doslova, něco je třeba myšleno s nadsázkou Very Happy A bylo to už veliký OT, kdy jsem na něco reagovala, s Josie to už žádnou souvislost nemělo, ona to zodpovědně bere.
Back to top
View user's profile Send private message  
Guest

PostPosted: Wed 16.4.2008 18:28    Post subject: Reply with quote

mexxie wrote:
Řekla bych, že neplánované nechtěné děti končí během prvních tří měsíců v biologickém odpadu v nemocnici. Ty ostatní většinou chtěné budou. V kojeňácích jsou spíš děti, o které se jejich rodiče nebyli schopní sami postarat, ať už z důvodu tíživé finanční/zdravotní situace, nebo kvůli tomu, že začali chlastat, hrát automaty apod. Asi málokdo si pořídí dítě a od začátku počítá, že mu nedá v rámci svých možností maximum nebo že mu dokonce udělá ze života peklo ConfusedWink

A ne každá taková matka zjistí, že je těhotná v době, kdy může jít na interupci. Ale je možný, že pak i když to dítě nechce si za těch x měsíců k němu vztah najde a dítě neskončí v babyboxu.
Back to top

mexxie
kytky 5, meta: 5250
kytky 5, meta: 5250

PostPosted: Wed 16.4.2008 18:38    Post subject: Reply with quote

No a i kdyby dítě skončilo v babyboxu nebo bylo hned po porodu předáno k adopci, to je jako špatné? Trochu si tím protiřečíš. Kdyby nebyly i takové děti, asi by nebylo koho adoptovat. Právě miminka mizí z kojeňáků nejrychlejc, v domovech zůstávají spíš odrostlé děti, děti z menšin nebo děti postižené Confused
A fakt se mi moc nelíbí, jak se na potrat dívá jako na něco běžného, co vyřeší nežádoucí situaci. Ženská, která jde na potrat, je rozumná. Ženská, která chce dát dítě k adopci, to dle mínění veřejnosti asi nemá v hlavě v pořádku.
Teď podotýkám, že nemluvím o dětech pohozených někde v kontejneru, to mi taky v pořádku nepřijde.
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 16.4.2008 18:47    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek
Back to top
Juliette

PostPosted: Wed 16.4.2008 19:02    Post subject: Reply with quote

mexxie wrote:
No a i kdyby dítě skončilo v babyboxu nebo bylo hned po porodu předáno k adopci, to je jako špatné? Trochu si tím protiřečíš. Kdyby nebyly i takové děti, asi by nebylo koho adoptovat. Právě miminka mizí z kojeňáků nejrychlejc, v domovech zůstávají spíš odrostlé děti, děti z menšin nebo děti postižené Confused
A fakt se mi moc nelíbí, jak se na potrat dívá jako na něco běžného, co vyřeší nežádoucí situaci. Ženská, která jde na potrat, je rozumná. Ženská, která chce dát dítě k adopci, to dle mínění veřejnosti asi nemá v hlavě v pořádku.
Teď podotýkám, že nemluvím o dětech pohozených někde v kontejneru, to mi taky v pořádku nepřijde.

Špatné je silné slovo, ale jo trochu to takhle beru. A v době antikoncepce, pokud třeba neselže, nechápu jak k nechtěnému a následně odloženému dítěti může dojít. Ale z hlediska, že kdyby nebylo takových, tak není koho adoptovat jsem o tom nepřemýšlela.
Back to top
Guest

PostPosted: Wed 16.4.2008 19:08    Post subject: Reply with quote

maxmiliana wrote:
Anonymous wrote:
A ne každá taková matka zjistí, že je těhotná v době, kdy může jít na interupci. Ale je možný, že pak i když to dítě nechce si za těch x měsíců k němu vztah najde a dítě neskončí v babyboxu.

Nekdy mam z aorty pocit, ze v kazde diskuzi zacne sklouzavat ke strasnym extremum, varovnym prstum a bedovanim nad moralkou... Rolling Eyes

Babyboxy zachranily tusim 9 deti (?), to prece strasne malinka cast oproti nejakym 114 632 narozenym detem.

Jenže to jsme se nebavili o normálních matkách, co to mimčo chtějí.
Back to top

Lothórien
kytky 7, meta: 12150
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Wed 16.4.2008 19:43    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 10:20; edited 1 time in total
Back to top
LadyCroft
bojovnice!!!

PostPosted: Thu 17.4.2008 5:27    Post subject: Reply with quote

Rhiannon wrote:
LadyCroft wrote:
a to bydlení? oba přece máte rodiče, takže by se něco mohlo vyvrbit Wink

tohle je mi strasne proti srsti, jako jasne ze maji rodice a ze malokteri rodice nechaji vlastni dite "ve srabu" a spis se snazi pomoct co to da. Ale zas jako spolihat na to nebo brat to jako samozrejmost se mi prici.

jasně, ale co má Josie dělat jiného?moc jiných možností nemá... a hlavně psala někde že jí rodiče řekli že po maturitě jí dítě schvalují, tak si myslim že taky už musí s lecčim počítat
Rhiannon
Mrs. Bunny

PostPosted: Thu 17.4.2008 11:31    Post subject: Reply with quote

LadyCroft wrote:
taky už musí s lecčim počítat

a tohle je prave v kostce to, co se mi na tom nelibi Smile proc by museli? oni asi chteji pomoct a pomuzou, ale neni to prece v rovine kdyz to schvaluji tak at pocitaji s tim ze budou pomahat Smile
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Thu 17.4.2008 11:46    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 13:44; edited 1 time in total
Back to top
Rhiannon
Mrs. Bunny

PostPosted: Thu 17.4.2008 11:51    Post subject: Reply with quote

jj Theres, ale prece s tim ja souhlasim a vidim to stejne.
Skunkless
kytky 4, meta: 2550
kytky 4, meta: 2550

PostPosted: Thu 17.4.2008 12:25    Post subject: Reply with quote

Mantis_religiosa wrote:
Loth mě též vytočila. Loth, muselas někdy řešit nějaký vážnější zdravotní problémy? Víš, kolik ti toho ti doktoři řeknou? Jak mlžej?

No špatnou zkušenost s doktory máme asi všichni, na druhou stranu už jsou pryč doby, kdy Ti lékař zakázal nahlédnout do vlastní složky! Staré struktury tam ale tvrdnou pořád a v ten moment je to jen na Tobě - jak moc z nich dostaneš. A jedná-li se o něco vážného, tak se budu dožadovat hodně velkých podrobností. Rozumím, že pro někoho je problém si stát za svým právem "vědět" - o to víc bych pak hledala jiné zdroje.

Back to top
josie
Chcem sa smiať navždy!
kytky 6, meta: 9050

PostPosted: Thu 17.4.2008 15:31    Post subject: Reply with quote

ja som si u mojej starej gynekologicky pozerala moj spis a sestricka mi vynadala, ze to sa nesmie pozerat.... Mad pomyslela som si velmi vela nadavok Laughing

a inak, babo len tak nebude, priatelovi nevadi to...mat dieta...ale, nie su peniaze, ma kopec dlhov, zobral si pozicky kvoli rodicom, lebo ani ti nemali... on mi vcera povedal, ze sa asi uz narodil s dlhmi...a nechce, aby jeho dieta zo zazilo. Chudobu. A moc lahko sa z tych financnych problemov nevyhrabe. Ze vdaka tomu si mysli, ze by asi nebol moc vhodny otec...ale ja pockam, mam ho rada, ak mi nebude dane mat niekedy dieta, tak proste nebude...
Back to top
Fantagiro
kytky 3, meta: 1950
kytky 3, meta: 1950

PostPosted: Thu 17.4.2008 15:53    Post subject: Reply with quote

josie vela bab tu pisalo, ak ti pomozu a podporia ta rodicia...
ja si myslim, ze o svoje dieta sa maju byt schopni postarat hlavne jeho rodicia a to najma financne.....
jasne, ze je normalne, ze babky postrazia atd ale aby financovali dieta svojej dcery? to mi pride dost mimo
ja osobne to beriem tak, ze pokial nebudeme schopni s priatelom dietatu zabezpecit "dobry" zivot, dovtedy to neprichadza do uvahy....predstava, ze si pojdem poziciat od nasich peniaze na dieta je pre mna....
Embarassed Embarassed Embarassed
poviem ti to narovinu dieta s muzom, ktory by nas neuzivil pocas materskej /nemyslim tym 3 roky, ale cas, kym by som isla do roboty/ u mna neprichadza do uvahy
Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie.
Back to top
Theresa
I'm Brandy. The slutty cheerleader.

PostPosted: Thu 17.4.2008 15:56    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Theresa on Thu 8.5.2008 13:50; edited 1 time in total
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Next
Page 13 of 14

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum