|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Alseri kytky 2, meta: 550
|
Posted: Sun 4.2.2007 14:52 Post subject: ,,Zlá" psychika |
|
|
Mám jednoduchú otázku: čo by ste robili, keby ste už dlhší čas cítili že ste hlúpy, škaredý, nezábavný a navyše neschopný zaradiť sa do života _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:01 Post subject: |
|
|
snazila bych se zjistit, v cem je problema neco s tim udelat nikdo neni hloupy, skaredy a nezabavny dohromady (aspon nikoho takoveho neznam) _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:01 Post subject: |
|
|
Tak to vím přesně, co bych robila. Odmítala bych vycházet z domu a furt bych se jenom litovala
Ne Na tohle mám takovej recept, kterej ale asi jiným nepomůže Když mám tyhle pocity, jdu za mámou, všechno jí vypovídám, vypláču se jí na rameni, a pak podle její nálady následují dva různý scénáře:
a) všechno mi vyvrátí, řekne mi, že jsem chytrá a šikovná a mam spoustu kamarádů, protože je se mnou sranda (nebo něco takovýho), a já mam lepší pocit, protože "to je přece máma, ta mě zná nejlíp"
nebo b) mi to všechno potvrdí, vynadá mi, že nemam co fňukat, ať si nestěžuju, protože to a to a to, tak já se naštvu, řeknu si "tak to teda ne, já ti ukážu, co ve mně je"
a výsledek je stejnej a je líp... minimálně odejde ten pocit _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Kess kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:08 Post subject: |
|
|
ja si musim sepsat vsechno to hnusny na papir a pak mi je lip...proste probrat do nejmensiho detailu, vyvratit si to (nebo potvrdit) a pak s tim bojovat - v podstate to stejny co mykena, akorat mama v tom nefiguruje (to by to dopadlo ) _________________ Jen lidská mysl dokáže udělat z nebe peklo a z pekla nebe.
"Největším štěstím člověka je, když může žít pro to, zač by byl ochoten zemřít." Honoré de Balzac |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:10 Post subject: Re: ,,Zlá" psychika |
|
|
Alseri wrote: | Mám jednoduchú otázku: čo by ste robili, keby ste už dlhší čas cítili že ste hlúpy, škaredý, nezábavný a navyše neschopný zaradiť sa do života |
hm, asi bych se šla naložit do vany, namalovat se, hezky se obléct a vyrazit za kamarády_________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Mari addicted..
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:15 Post subject: |
|
|
exi - fakt neznam a z boardu uz vubec _________________ ♪♪♪ |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:25 Post subject: |
|
|
Exil, tak to je tá varianta ktorú by som nechcela podstúpiť
Mykéna: mala som to podobne, lenže u nás sa to momentálne zmenilo na:
1. presne to isté čo v tvojom prvom bode, len s výnimkou toho, že už mi to nepomôže keďže viem že mamkina láska je v mnohých prípadoch absolútne nekritická a tým pádom by to u mňa docielilo opačný efekt znechutenie, mávnutie rukou, ,,dobre, dobre".
alebo
2. keďže mamka pod vplyvom svojej matky celý život trpela komplexmi (čo ja nie), tak každé naše (aj bratove) zaváhanie pripisuje ,,dedičnej zakomplexovanosti";
podľa nej je napr. príčinou komplexu aj to že sa moja bránica pri smiechu chveje tak, že mám tzv. tichý, nie hlasný smiech A z toho som znechutená ešte viac
Mari: o to sa snažím, ale ono to na teba aj tak doľahne...som z tej snahy teraz pod akýmsi stresom
Kess: jj, ale neviem či nie je problém aj v tom že ja všetko vždy strašne preberám
Shrew: tak to nie je moja šálka kávy...keď mám duševný problém ,,povrchné veci" (nie v zlom, len to neviem inak nazvať) mi nepomáhajú. A tá ,,depka" sa mi pritvrdila práve po včerajšej párty u mňa so super kamarátmi. _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do.
Last edited by Alseri on Sun 4.2.2007 21:45; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:37 Post subject: |
|
|
_________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Sun 4.2.2007 15:45 Post subject: |
|
|
Alseri, no je fakt, že někdy už mi to taky nepomůže, když vím přesně, co má následovat... hlavně když je to fakt vážný... když mám jenom "blbej pocit", tak to vychází _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 4.2.2007 16:34 Post subject: |
|
|
Shrew, s tým smiechom to občas skúšam, ale len tak zo srandy...nie je to problém, ale prirodzená vec, každý to má inak. Ale vidíš ? Ty si narážala na tie endorfíny ? Nie sú to hormóny šťastia ? Tak to potom fakt vyskúšam
Ad pesničky...ja si práveže spievam každú chvíľku, každý deň. Je to forma úniku, ale je to len únik
Tak som nad tým premýšľala a je jasné že všetko má jedného menovateľa. Niečo spravím zle, potom ma to veľmi mrzí, snažím sa to naprávať, pri tom už kecám hlúposti, čím viac kecám tak už strácam istotu. Premýšľam nad tým a preto nedokážem zachytiť ,,humor, odľahčenie, flipy" (nestíham) a neviem byť pohotová lebo pre svoj problém nechápem. Potom nehovorím rovnakou intenzitou, nedopovedám vetu, nepodávam veci so sebaistotou a čo je vtipné už vtipne nevyznie...necítim sa dobre a odzrkadľuje sa to aj na vzhľade. Proste mimo
Mykéna: tak potom sme na tom rovnako. _________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Sun 4.2.2007 17:02 Post subject: Re: ,,Zlá" psychika |
|
|
Alseri wrote: | Mám jednoduchú otázku: čo by ste robili, keby ste už dlhší čas cítili že ste hlúpy, škaredý, nezábavný a navyše neschopný zaradiť sa do života |
Tezka otazka. Ja to mam tak, ze se takhle vetsinou necitim dlouhobe, ale vzdycky to nejak nenapadne prijde /a pak zase nastesti odejde/.
Ja se s tim peru tak, ze se nejdriv vyvztekam, pobrecim si, cejtim beznadej, trochu se polituju,...Pak se snazim premyslet o tom, jak bych se tech pocitu mohla zbavit, jak s tim zatocit. Mam treba docela mindraky z toho, ze nejsem dostatecne chytra a schopna /nebo si to aspon o sobe myslim - je teda fakt, ze v hloubi duse citim, ze tak spatne na tom opravdu nejsem, presto mam latku nastavenou vys a zatim na ni nedosahuju/. Zvazovala jsem, jak s tim zatocit - a proste se vystavuju situacim, kterych se bojim, ve kterych muzu proverit svy schopnosti, ziskat nove znalosti atp. Proto jsem se ted treba pustila do toho dobrovolnictvi.
Podle me jde hlavne o to vymyslet si nejakou strategii reseni...je jasny, ze s nekterymi vecmi clovek zatocit nemuze, ale s radou veci si v pohode poradi._________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 4.2.2007 17:38 Post subject: Re: ,,Zlá" psychika |
|
|
Ešte pred tým než odpíšem, ďakujem všetkým že to so mnou pomáhate riešiť !
Rose Madder wrote: | Tezka otazka. Ja to mam tak, ze se takhle vetsinou necitim dlouhobe, ale vzdycky to nejak nenapadne prijde /a pak zase nastesti odejde/.
Ja se s tim peru tak, ze se nejdriv vyvztekam, pobrecim si, cejtim beznadej, trochu se polituju,...Pak se snazim premyslet o tom, jak bych se tech pocitu mohla zbavit, jak s tim zatocit. |
Potiaľ to mám úplne rovnako. Ale táto ,,depka" je asi o to horšia, že necítim žiadne extra emócie (nedá sa vyplakať, nič...). Akurát mám neustály pocit nervozity ktorý ma núti robiť neuspokojujúce činnosti, ktoré mi nepomáhjú.
Rose Madder wrote: | Mam treba docela mindraky z toho, ze nejsem dostatecne chytra a schopna /nebo si to aspon o sobe myslim - je teda fakt, ze v hloubi duse citim, ze tak spatne na tom opravdu nejsem, presto mam latku nastavenou vys a zatim na ni nedosahuju/. |
Vlastne toto mi je tiež veľmi podobné Premýšľala som, či to nie je jeden z dôvodov...ja som človek ktorý sa veľmi nedokáže držať pri zemi a možno si niektoré veci beriem príliš práve preto, že mám vo svojích predstavách ,,Alseri" ktorá všetko zvláda dokonale a je skvelá (pre mňa).
Asi by som mala skôr konať ako najlepšie viem, spontánne, uvoľnene a nepremýšľať ,,nad niekým" kto ,,som/budem/chcela by som byť"...ale zase ma z toho chytá akási nervozita. Celý deň je mi veľmi na vracanie.
Rose, môžem sa spýtať ako dobrovoľníčiš ?_________________ Planet Earth is blue and there´s nothing I can do. |
|
Back to top |
|
|
Bodie.CI5 kytky 1, meta: 250
|
Posted: Mon 5.2.2007 21:09 Post subject: Re: ,,Zlá" psychika |
|
|
Nic, protože jsem toho naprostý opak... _________________ Matouš, 7.kapitola:
Nesuďtež, abyste nebyli souzeni. Nebo kterýmž soudem soudíte, týmž budete souzeni, a kterou měrou měříte, bude vám zase odměřeno. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Mon 5.2.2007 22:21 Post subject: |
|
|
Alseri : tyhle mindráky mám taky..když to na mě přijde a já si připadám jak největší lůzr co nic neumí a nechápe, pokusím se donutit se a jít něco dělat (něco efektivního a jednoduchýho, o čem vím, že se mi to podaří - třeba si uklidím, koupím si něco hezkého, vezmu foťák, něco co má vždycky efekt, co se podaří a můžu se za to sama pochválit - jé, tady je najednou uklizeno, jé to mi vyšly hezký fotky, jé to vyleštěný zrcadlo září, jé, ten moučník se mi ale poved já nevim, ale docela to funguje _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Srdeční záležitosti |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3 Next
|
Page 1 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|