|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Souhlasíte s eutanázií? |
Ano |
|
85% |
[ 29 ] |
Ne |
|
14% |
[ 5 ] |
|
Total Votes : 34 |
|
Author |
Message |
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Sun 13.4.2008 18:52 Post subject: |
|
|
Lolita wrote: | pam wrote: |
To je jako když na nově říkali, že o Velikonocích byla na silnici velmi dobrá situace, že zemřelo jen 6 lidí. Ale kdyby to byl třeba váš blízký, tak by mi zajímalo, jestli by to bylo taky tak super Ono je fajn udělat čárku do statistiky, ale něco jinýho je, když se to týká přímo vás. |
jo na tohle jsem alergicka, ze lidi jsou jen obycejny cisla statistik a zivoty se berou takhle. ja si myslim, ze zivot je to nejcennejsi na svete (dokonce i cennejsi nez jakekoli zavazky a pohledavky, nocturmusi) a zachranit jeden zivot ze sta se vyplati a znamena to hodne moc. ale ve statistice jeden ze sta znamena vlastne nic, ze. |
Takže doufám, že máte stejný pohled i na několikanásobné vrahy, že nemají dostat trest smrti, protože i když zabili, tak život je to nejcennější. |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:21 Post subject: |
|
|
souhlasím. ale člověk by samozřejmně si měl být stoprocentně jistý. _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:24 Post subject: |
|
|
no co se týče trestů smrti, tam je právě ten velkej problém, že v zemích kde ho ve větší míře praktikují je těch, kteří byli popraveni za něco co nespáchali víc než dost. prostě omyl.
jenže myslim že to s eutanázií nijak nesouvisí.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
pam kytky 7, meta: 12650
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:45 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Fri 13.11.2009 22:47; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:50 Post subject: |
|
|
tak u nekolikanasobneho vraha uz je ta jistota celkem vysoka...
treba kdyz byl nekdo obvinen a odsouzen kvuli vrazde, prokazalo se pak, ze to treba nebyl...a pustili ho? ale pokud nekdo zabil treba 6x... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:54 Post subject: |
|
|
a myslíš si že v USA popravují lidi za to že jeli na červenou ? Všichni ti, co jsou odsouzeni na smrt jsou zločinci prvního řádu. A přesto těch prokázanejch omylů za dvacátý století bylo snad 50
ono je taky fajn mít nějakýho recidivistu kterej brutálně znásilnil dvakrát malou holku, stane se to potřetí v jeho blízkosti podobnym způsobem a pro všechny je jasná že to byl on.. no jenže pak se třeba po nějaký době ukáže že nebyl je to jen příklad za kterej by ho asi nepopravili, spíš vykastrovali, ale myslim že takhle nějak k těm omylům může lehce dojít. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 17:59 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 14.4.2008 18:00 Post subject: |
|
|
Jo, já mám stejnej pohled i na ty vrahy. V tom, že někdo někoho (prokazatelně, ani neřeším omyly) zabil, stejně nevidím právo zabít jeho. Ani v tom nějak nevidím smysl. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Mon 14.4.2008 18:25 Post subject: |
|
|
Kyo wrote: | ale myslim že takhle nějak k těm omylům může lehce dojít. |
ano, ja vim, ale stejne mi pripada, ze pravdepodobnost, ze te 6x odsoudi nevinne je celkem mala, ne?
jinak abych to upresnila, ja nejsem zastance trestu smrti, spis jsem chtela vedet, jak se nahlizi na tu jistotu, kolik nekolikanasobnych vrahu bylo odsouzeno nepravem...nikdo tu prece nemluvil o nejakych banalitach, nebo nechapu, proc mluvis o semaforech |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 18:27 Post subject: |
|
|
...
Last edited by pam on Sat 27.6.2009 17:47; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 14.4.2008 20:15 Post subject: |
|
|
Lucrezia wrote: |
ano, ja vim, ale stejne mi pripada, ze pravdepodobnost, ze te 6x odsoudi nevinne je celkem mala, ne? |
Quote: | Od roku 1900 bylo v USA popraveno 23 nevinných lidí. Toto číslo však zahrnuje pouze případy, kdy byl skutečný vrah odhalen a justiční orgány uznaly omyl. |
pravděpodobnost "malá" je, nevim jestli je to přesné a pravda, ale někdy v roce 2005 měl být popraven v USA tisící člověk, takže i tak nějakym odhadem kdy určitě na všechny neprávem popravené nepřišli se to číslo může rovnat +-5% omylů v zemi kde možná soudy fungují dobře a mají s podobnými případy větší zkušenosti.
ale řikám, s eutanázií to nemá nic společnýho._________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Mon 14.4.2008 21:26 Post subject: |
|
|
pam wrote: | já vím, ale prostě je hezký říct, že zemřelo o Velikonocích jen 6 lidí, ale být to váš blízký, tak by se vám asi zhroutil svět. To samý tady, řekne se - tak holt při eutanázii umře omylem jen pár lidí...
Vím, jak to myslíte, ale zase spolíháte, že se vás tyhle omyly týkat nebudou a že se to bude týkat těch ostatních. |
no me zas prijdou "hezke" tyhle reci, nevim jaky mel byt cil tohohle slovickareni
nikdo nechce zlehcovat smrt toho druheho - proste to ze lidi umiraj, a kolikrat i zbytecne nebo omylem, je fakt
ohanet se idealama, jak by to melo fungovat je "hezke" ale nic to neresi
proste se musime celem postavit k situaci, kdy je pred nama clovek, ktery jistojiste umira a je potrebne udelat rozhodnuti za jakych okolnosti nakonec umre
muj nazor je ten, ze by mel mit clovek za a) ve sve moci tyhle sve posledni okamziky ovlivnit a za b) by se nemel zivot udrzovat umele na pristrojich ve chvili, kdy mu pro hodnotny zivot chybi treba funkcni mozek
to ze to potrebuje pravni ramec je jasne, a taky je jasne, ze se vzdycky najdou lide, kteri budou mit zajem na urychleni smrti toho druheho ze svych osobnich duvodu, ale ti by si cestu k uskutecneni sveho cinu nasli i bez moznosti eutanasie, a riziko, ze eutanasie muze byt zneuzita prece nemuze byt duvodem k tomu ji zavrhnout - vrazi dokazi zneuzit vsechno - viz treba pripad zelenka, a pak si bezte lehnout do nemocnice, ze...
dokazu respektovat nabozenske duvody jako zivod muze vzit jen buh, to pro nekoho muze byt dovod osobne odmitat eutanasii |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 16.4.2008 12:01 Post subject: |
|
|
pam wrote: | Efendy wrote: | .Takže doufám, že máte stejný pohled i na několikanásobné vrahy, že nemají dostat trest smrti, protože i když zabili, tak život je to nejcennější. |
to zase uplně převracíš S trestem smrti souhlasím, pokud ale bude stoprocentní jistota, že je ten člověk opravdu vrahem. Protože pak by to mohl být opět ten omyl a jsme tam, kde jsem byli. |
no proto jsem to psal, protože to zas může být omyl. Takže si trochu odporuješ podle mě, protože 100 jistota není nikdy. : ) Vlastně může i dvakrát zabít, po jednom propuštění z vězení tedy podruhé, ale vždycky je nějaká možnost, že to na něj někdo narafičil. Osobně jsem pro trest smrti i když vím, že pár nevinných vždycky zahyne. U eutanázie se bojím těch omylů méně, protože to je o něčem jiném, tam to ten člověk buď chce a nebo nechce a třeba ta bolest je ještě k vydržení. |
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Fri 3.4.2009 19:06 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 8.4.2009 10:32 Post subject: |
|
|
s eutanázii souhlasím, ale s ohledem i na tohle by bylo dobré zpřísnit pravidla. Co se týče té zdravé ženy, která chce zemřít po boku manžela. Je to její rozhodnutí, neměli bychom ji omezovat. Někdo skočí z mostu, jiný to nedokáže a zvolí tohle, proč ne. |
|
Back to top |
|
|
|
|