View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 21.2.2008 19:14 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 10:09; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Thu 21.2.2008 19:17 Post subject: |
|
|
ale ta castka ze ktery je to uroceny je omezena ne ? no a i kdyby ne, pokavad tam nemas desetitisice tak je to taktez k nicemu ve smyslu nejakeho sporeni _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 21.2.2008 19:27 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 10:09; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 21.2.2008 19:33 Post subject: |
|
|
Já bych spíš řekla, že je to k něčemu, pokud tam máš miliony Protože v řádu stovek mě to opravdu nevytrhne Ono ostatně ani v řádu tisíců, i když z toho už aspoň i něco zbyde. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Danny .
|
Posted: Thu 21.2.2008 19:43 Post subject: |
|
|
Ja ted jen zbezne projela sazebniky nekterych bank a i ty terminaky jsou na tom s urokovou sazbou mizerne. Napr. u KB by castka do 100 tisic CZK, kde by splatnost byla 1 rok, mela urok 2,01% p.a. Takze to zatim vsechno nahrava sporicimu uctu, ty byvaji okolo tech 3%. _________________ Tak mě aspoň hlaď nebo vem si lať
a řádně mě zmlať, tak ať. |
|
Back to top |
|
|
Olorea kytky 2, meta: 700
|
Posted: Thu 21.2.2008 20:12 Post subject: |
|
|
Terinas jestli chces ty penize zhodnotit, tak si budes muset vybrat neco jineho nez sporici ucet za 3% rocne, pri inflaci 5% se to zrovna moc nevyplati Ale zas je to lepsi, nez je nechat lezet doma, to jo |
|
Back to top |
|
|
little_B ...malá bosorka...
|
Posted: Mon 25.2.2008 11:01 Post subject: |
|
|
Ja som mala dlho uložené peniaze na termínovanom účte, ale pri súčasných úrokových sadzbách je to bieda. Tak som si zvolila radšej podielové fondy. Zatiaľ to skúšam len s tými konzervatívnejšími a menej rizikovými... Okrem toho si mesačne platím životnú poistku, ktorá je spojená s investovaním, takže šetrím aj tam.
Pamätám sa, niekedy okolo roku 1996 banky ponúkali úroky na termínovaných účtoch aj 20 % p.a... To teda bolo! Akurát len že na to potom doplatila naša ekonomika... _________________ Prax ukazuje, že žena vydrží ešte desaťkrát toľko vo chvíli, keď vyhlasuje, že už nevydrží. Niektoré typy aj dvadsaťkrát.
Je to dobré. Zachráni to mnohé vzťahy, ktoré stoja za to.
Je to zlé. Udržiava pri živote aj vzťahy, ktoré stoja za hovno už dávno.
|
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Sat 1.3.2008 10:53 Post subject: |
|
|
little_B
Ale taky mohla být vysoká inflace např. v ČR myslím někdy kolem r. 94 20%. V každým případě jestli teď je inflace 7% a úroky 0%... A je to prostě tím, že lidi nesleduji úrok. míra a neradi přecházejí z banky do banky, takže banky nemají potřebu úroky zvyšovat. |
|
Back to top |
|
|
theuska Guest
|
Posted: Thu 27.3.2008 12:38 Post subject: |
|
|
Nemáte někdo spořicí účet ING Konto? Dost přemýšlím, že bych si založila spořicí účet, kam bych si dávala peníze, na který bych fakt nešáhla .
Koukala jsem na nějaký přehledy a to ING konto z toho vyšlo dost dobře . |
|
Back to top |
|
|
Nevelkej ale krásnej kytky 1, meta: 75
|
Posted: Thu 27.3.2008 20:52 Post subject: |
|
|
Obecně u spořícího účtu se očekává, že v bance zůstanou peníze nějakou dobu ležet. No a bankám se nepohyblivý kapitál hodí k tomu, že má víc prostředků na své investice. Jedna z investic je pokrývání úvěrů.
Prostě si půjčuješ peníze, které někdo spoří - poplatky za zpracování, vedení a úroky z půjčky jsou vždycky daleko větší než úroky z nejlepšího spořícího účtu.
Tahle forma spoření je naprosto bezpečná. Je to kryté bankou a dneska už banky zkrachovat nemůžou, jako tomu bylo dřív. Pokud prý banka nějakou dobu není v zisku, tak se musí nechat prodat. Údajně takhle i eBanka měnila nedávno majitele. |
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
Posted: Mon 7.4.2008 9:14 Post subject: |
|
|
Nevím, kde se zeptat, zkusím to tady.
Přitel si asi před rokem založil životně investiční pojištění od Generali, mimořádný vklady tam nemá žádný.
Teď se dozvěděl, že v jeho 18ti letech mu rodiče založili životko u Český pojišťovny - Dynamik. Takže mu běží už 5 let. Zde má poměrně velkou fin. částku jako mimořádný vklad, kterou by chtěl vybrat.
Jedno teď musí zrušit a neví který. My se v tom ani jeden moc nevyznáme a v pojišťovnách bude každý preferovat to svoje. Mně přijde logičtější zrušit to Generali, protože i když se mu ty peníze nevrátí, přece jen je zde zaplecen jen rok a ne celých pět... To je moje úvaha |
|
Back to top |
|
|
|