|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shrew _______________
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:41 Post subject: bez internetu? |
|
|
to, že žít v dnešní době bez internetu je možné, ale ne moc pohodlné, je fakt.
jaký máte na to názor vy?
nepřipadali byste si bez internetu trochu chudí? nebo byste si připadali naopak bohatší?
myslím, kdybyste se do styku s počítačem dostali tak maximálně párkrát v rámci nějaké výuky ve škole a pak už nic...ale ostatním by se život nezměnil, všichni by stále net používali, jen vy byste jej neměli ani na něj neměli přístup... nevěděli byste, že existuje internetové bankovnictví, neměli byste svojí mailovou adresu, neměli byste ani kam stáhnout věci, takže byste neměli kameru a fotky fotili a nechávali vyvolávat, v práci byste se také s internetem nesetkali...atd atd
asi bychom si všichni zvykli, ale připadali byste si ochuzeni nebo naopak obohaceni?
internet e zdrojem zábavy, poučení a i spousty informací, příležitostípoznat nové lidi...
ale je to i zabíječ času a ničitel páteře..
byl by pro vás, život bez internetu (že by ho sebrali pouze vám, ostatnímu světu ne) ochuzený nebo spíš obohacený? a proč? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:43 Post subject: |
|
|
Bez netu bych žít nemohla. To bych snad umřela. Můj net je moje všechno, 85% mýho života. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:44 Post subject: |
|
|
No tak to bych mohla jít spáchat sebevraždu Bez netu si vůbec nic nedokážu představit. Nechápu, jak bez toho dřív překladatelé mohli žít _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:46 Post subject: |
|
|
bez internetu??
NIKDY
největší horor. |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:46 Post subject: |
|
|
rokkan nicmene jsme na tom podobne. driv jsem tohle aspon rikavala priteli, ted si to septam do notebooku. a i ten, mrcha, zklamal _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:48 Post subject: |
|
|
Hlavně kdyby zrušili internet, spousta lidí by byla úplně bez práce
Lidé jsou s internetem jednoznačně bohatší, protože má obrovský informační význam.
Úvahy o tom, že to je zabíječ času a ničitel páteře - to jsou jen řeči, když má člověk vůli, stráví u toho pouze tolik času kolik potřebuje. Ti co vysedávají u netu by bez něj stejně tak vysedávali u telky. |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:49 Post subject: |
|
|
Internet používám při práci do školy i jinak, takže bez něj bych se asi musel zabývat něčím výrazně jiným. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:52 Post subject: |
|
|
Wau, vy ten internet nějak milujete.
Mě by spíš zajímalo, kolik z nás ho umí využívat opravdu efektivně. A co na něm všechno lidi dělají, jestli používají různé dnešní web 2.0 vychytávky atd.
Používáte někdo třeba RSS čtečky? |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Tue 5.2.2008 23:58 Post subject: |
|
|
Zrovna nedávno jsme četla maturitní témata z aj mé sestry. Její den mi přišel takový 'nudný', až se divím, co fakt dělala bez toho netu - odpoledne přišla, najedla se, dívala se na televizi, někdy si přečetla knihu a pak se učila. O víkendu většinou odpočívala a pak se chystala na diskotéku. Možná nudnej život, ale určitě měl něco do sebe (něco mnou zatím nezjištěno)
Na jednu stranu se divím, že to šlo přežít ('vyděšený pohled'), ale na druhou stranu v tom vidím dost pozitiv - už jen z toho důvodu, že já se na iNetu stala docelá závislou a není mi to příjemné, vůbec. Takže dost možně si myslím, že kdybych měla přistup na net omezený (což v podstatě nemám) byl by můj (nejen) společenský život bohatější, mé známky lepší a měla bych asi víc skutečných přátel než těch 'virtuálních'.
Pořád se to snažím nějak korigovat, ale pořád to nejde - kdybych alespoň trávila něčím fakt efektivním, ale aktualizovat sfera.pravy.net 30x za hodinu je dost postavené na hlavu (byť to tu mám ráda, o tom žádný pochyb)
V určitých případech cítím, že v přemíře je internet sice dobrý sluha, ale zlý pán. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Wed 6.2.2008 0:01 Post subject: |
|
|
Bez internetu bych si nejspíš psala deníček do sešitu s tvrdýma deskama,
chodila bych kvůli každý kravině do banky pěšky,
jízdní řády bych si opisovala na zastávce do diáře,
informace bych prvotně vyhledávala v knihovně,
na zkoušky bych se zapisovala v informačním kiosku na chodbě ve škole,
posílala bych dopisy a protelefonovala majlant,
hudbu bych nakupovala v obchodě (loooooool),
a nejspíš bych musela vlastnit podrobný mapy celý republiky...
no to by bylo strašný
teda ani ne tak ty úkony, vždyť ještě když jsem chodila na základku, tak mi to problém nedělalo..., ale ta situace vybarvená Shrew, jako že net by měli všichni, jen já ne... no to by bylo strašný |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Wed 6.2.2008 0:02 Post subject: |
|
|
napadlo mě to z toho důvodu, že moje kamarádka, žije přesně takový život, jaký jsem popsala..v zaměstnání (pracuje v katalog servisu) internet nemá, u nich doma ho taky nikdo nemá, ani její rodiče, ani její snoubenec..a mě připadá na dnešní dobu strašně..jak to říct..no..omezená protože jsem za ní psala i ten životopis,když se šla ucházet o práci, který si neměla ani kde napsat..ale žije a má se dobře, tak mě zajímalo, jak jsou na tom současníuživatelé internetu, tedy aorta taky například
co se mne týče, bez netu bych jistě žít dokázala, např. když jsem dlouho mimo, ani si naněj nevzpomenu, ale je to taková ohromná suma informací, že mě udržuje v jakémsi stálém sebevzdělání se, v rozhledu, ve všem...
pomáhámi zorientovat se ve škole, získávat kontakty, rozšiřovat rozhledy, lépe a efektivněji se s lidmi domlouvat, a učit se spoustě věcem...prostě mě přijde, že mě intelektově úžasně obohacuje..
ale může to někdo vidět i jinak, spousta(no nevim:) ) mladých lidí v dnešní době počítač prostě vůbec nemá (no, vím, že to není většina ) ) no a žije.. takže ty názory mohou být zajímavé... _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Wed 6.2.2008 0:03 Post subject: |
|
|
o kdž nebyl net, byla to televize a když nebyla televize, flákali jsme se venku si myslím, že nuda je přirozená vlastnost i jako lenost atd. ) _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 6.2.2008 0:08 Post subject: |
|
|
Nudu si člověk dělá přece sám |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 1 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|