|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nikolaos Agent Provocateur
|
Posted: Sat 17.11.2007 13:52 Post subject: EPILEPSIE |
|
|
chcela by som vedieť či tu niekto má z vás epilepsiu poprípade aké sú važe skúsenosti a info. Niečo som si prečítala ale chcela by som priamo nejaké skúsenosti zo života. Mne blízka osobe bohužiaľ epilepsiu má som sa nedávno dozvedela. _________________ Vykašli se na to zlato, Ty nemůžeš za to, že mi je, tak jak mi je, nejsi to Ty, je to jen chemie. |
|
Back to top |
|
|
mamba Alexithymia
|
Posted: Sat 17.11.2007 15:26 Post subject: |
|
|
Nikolaos, to je mi lito
Moje kamaradka ma taky epilepsii. A jelikoz je to moje dobra kamaradka, stravila jsem s ni spoustu casu. A myslim, ze ji to prinasi velke utrpeni/jak by ne. Casto omdliva, nesmi ridit a pit alkohol.
A jeste jedna moje spoluzacka ma epilepsii, ale s ni se mi vybavuje jeden zazitek, kdy jsme sli/asi pred 2roky...na penovou party a ona se tam zacala dusit, relativne totiz tam vubec nesmela a prijela sanitka a ona mela takovy krece, no proste jsem se strasne o ni bala a i v jednu chvili jsem se rozbrecela, protoze v tom zmatku jsem nevedela co delat, teda ja jsem ani delat nic nemohla, pomohli ji jinyl. Ale je to opravdu strasne |
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
Posted: Sat 17.11.2007 15:47 Post subject: |
|
|
nám se na střední stalo že jsme byli se třídou na chatě, a jeden spolužák tam dostal epileptický záchvat úplně poprvé v životě... bylo to hrozné, vůbec jsme to nechápali, měli jsme štěstí že kluci byli pohotoví a drželi ho na zemi aby si něco neudělal, chudák když pak přišel k sobě vůbec nevěděl co se stalo...=(
přijde mi šílené že se poprvé může projevit až třeba v 18, 19, přece jenom když s tím člověk žije odmala je to něco jiného naž takhle z ničeho nic... |
|
Back to top |
|
|
lucyynka kytky 5, meta: 4350
|
|
Back to top |
|
|
--Niko Guest
|
Posted: Sat 17.11.2007 16:52 Post subject: |
|
|
jemu sa prejavila v 14r. zatiaľ čo sme spolu tak som nič z tej choroby nepozorovala len musí brať lieky raz denné takú malú pilulku Neviem či ma ľahkú formu ale nejaká záchvaty mi nespomínal zatiaľ |
|
Back to top |
|
|
courten kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Sun 18.11.2007 19:37 Post subject: |
|
|
Já znám tři lidi s epilepsií - jedna holka ze školy, kámoška a můj táta. Nejhorší byl jeden z tátových záchvatů, měl pěnu u pusy, šílený křeče, vyvalený oči... navíc ti lidi maji hroznou sílu, takže mi i málem zlomil ruku je to hrozná nemoc... s tátou nebydlim, takže už sem pak žádnej další záchvat nezažila, ale tenhle, přestože se stal v mých 8 letech, tak ho mam v paměti, jako kdyby se to stalo včera...
Hlavně je zvláštní, že si ti lidi vůbec nepamatujou, že nějakej záchvat měli... možná je to i dobře. _________________ Ona je rebel
kouří na zastávce
jí to chutná
v týhle válce
a její vnitřní orgány
tolerují její rebelství.
|
|
Back to top |
|
|
Geike °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
|
|
Back to top |
|
|
Tevi. kytky 8, meta: 19650
|
Posted: Mon 19.11.2007 11:04 Post subject: |
|
|
Niko - to je mi hrozně líto
Před dvouma rokama jsem byla na školním výletu, kde s námi ještě byla jedna třída. V lese jedna holka z té třídy dostala epileptickej záchvat. Bylo to hrozný, ale nejhroznější a nejděsivější bylo, že záchranka přijela až za skoro 2 hodiny. Museli jsme tam 4x volat. Oni prostě nás údajně nemohli najít, tak se na nás vysrali, ať si ta holka klidně chcípne . Naštěstí to byl "jen" nějaký lehčí záchvat. Jsem z toho ještě doteď rozčilená. HNUS. _________________
* Žena nepotřebuje toho, kdo nepotřebuje ji.** |
|
Back to top |
|
|
----Niko--laos Guest
|
Posted: Mon 19.11.2007 15:16 Post subject: |
|
|
čitala som na nete, že až 80 percent chorých sa môže vyliečiť myslíte, že je to korektná info??? |
|
Back to top |
|
|
Misul kytky 4, meta: 2750
|
Posted: Tue 22.1.2008 19:29 Post subject: |
|
|
tak s epilepsii mam osobni zkusenosti, neni to nic prijemnyho, ale diky bohu u me to byla jen lehci forma epilepsie a zachvaty jsem mela jen malokdy - diky vynikaji doktorce, kt to vcas objevila a podchytila a napsala mi prasky kt mi pomahali. Uz pres rok jsem "vylecena", nic neberu a modlim se aby se mi to nevratilo. _________________ 'Never allow someone to be your Priority while allowing yourself to be their Option' |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Tue 22.1.2008 19:45 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Wed 4.6.2008 19:44; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Tue 22.1.2008 19:57 Post subject: |
|
|
Jaká je příčina vzniku epilepsie? To je vrozená vada? Mám něco v sobě, že to může být způsobeno nějak při porodu.. ale vůbec si tím nejsem jistá. Jaký jsou další příčiny? Nevíte? _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 22.1.2008 20:03 Post subject: |
|
|
Google říká:
+ Primární, idiopatické – Jejich příčina není známá, ale je možná i genetická příčina; jde o více jak ½ případů
+ Sekundární
# Poruchy vývoje mozku v těhotenství (např. v důsledku chromozomálních poruch, anomálií, požívání alkoholu, otrav, infekcí,..)
# Těžký porod
# Úrazy hlavy (krvácení do mozku, nedostatek kyslíku, …)
# Zánět mozku nebo mozkových plen
# Mozkové nádory
# Předčasný rozpad mozkové tkáně
# Poruchy prokrvení (arterioskleróza, ischémie mozku, …) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Misul kytky 4, meta: 2750
|
Posted: Tue 22.1.2008 20:57 Post subject: |
|
|
presne jak rika google, muzes to bud zdedit nebo to v tobe vyvola nektera pricina kt vypisovala lenore, ale aspon u me nebylo pricinou ani jedno z toho. _________________ 'Never allow someone to be your Priority while allowing yourself to be their Option' |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Tue 22.1.2008 22:50 Post subject: |
|
|
Moje kamarádka má epilepsii. Hrozně intenzivně a v kuse jí bolela hlava, poslali jí na všechny možný vyšetření, nejdřív mysleli, že je to nádor, a pak jí našli tohle. Dostala léky, asi 2 roky to vypadalo, že to bude v pohodě, ale teď v létě dostala o prázdninách první záchvat Měli jsme jet pod stan, ona tam přijela nakonec jen na jedno odpoledne, seděla pod stromem ve stínu a koukala na nás, nemohla nic.
Pak ještě znám 2 lidi z tábora, ale ti už se vyléčili. Ono se to dá vyléčit celkem dobře... ale jestli 80 %, to nevim. Ráda bych tomu věřila.
Jo a kamarádce se stala taková příhoda, procházela přes park a našla tam na zemi ležet chlapa v nějakym záchvatu. Tak jí to trklo, co by to mohlo bejt, zavolala záchranku a čekala tam, až se dá dohromady. Když ho přešel záchvat, sednul si a dvě minuty jenom čuměl a mlčel jako živá socha, vůbec jí nevnímal. Asi to bylo poprvé, protože když potom mu vysvětlovala, co se dělo, vůbec jí to odmítal věřit a utekl _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|