|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:44 Post subject: vojna, armáda Čr, zbraně a vojenská technika |
|
|
asi tu s tím moc nepochodím,ale zajímáte se tady někdo o zbraně, nebo o vojenskou techniku?(kalaše,Akčka, MP, RPG,vojenské vrtulníky chinooky, apache, bitevní lodě, letadla apod)
co říkáte na zrušení vojny?? (tohle by mně dost zajímalo)
myslíte si že žena nemá v armádě moc velkou perspektivitu?
nebo z jiného soudku-co vám říkají japonská bojová umění (bodo, kendo, džudo, karate, boj s cepy, meči, dlouhými a krátkými holemi...)? _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Alshwarya kytky 8, meta: 21650
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:48 Post subject: Re: vojna, armáda Čr, zbraně a vojenská technika |
|
|
edit
Last edited by Alshwarya on Sat 6.8.2011 20:18; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lenka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:49 Post subject: |
|
|
Tak já pocházím z vojenské rodiny a jaksi k vojně tížím a chystám se na zkoušky abych taky byla voják z povolání,bije se to ale s mým druhým snem.
Brácha i švagrová jsou vojáci,děda i taťka tíží k vojně a všichni mí kamarádi jsou také vojáci,takže to na mě nechalo následky a manžel se už smířil stím že bude mít za chvíli doma taky vojáka z povolání.
Vojnu neměli rušit,já bych jí nechala,brácha byl spokojený a moji kamarádi byli taky spokojení. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:52 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Fri 6.6.2008 22:37; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:53 Post subject: |
|
|
Do bitevního pole jdeš dobrovolně,buď se sama zapíšeš anebo si v jednotce která to má povinné,ale do té jednotky jdeš opět dobrovolně. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 21.1.2008 12:55 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Fri 6.6.2008 22:37; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Felicity Master
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:00 Post subject: Re: vojna, armáda Čr, zbraně a vojenská technika |
|
|
LadyCroft wrote: | nebo z jiného soudku-co vám říkají japonská bojová umění (bodo, kendo, džudo, karate, boj s cepy, meči, dlouhými a krátkými holemi...)? | Nejakou dobu jsem delal Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, pak jsem toho z casovych duvodu musel nechat, ale rad bych se k tomu zase vratil (a nejradeji jeste pridal Aikibudo). Bylo to skvely, nejen na fyzicku a dalsi veci, ale zaroven i vybornej relax a naprosto super pro moje vecne bolavy zada
Last edited by Felicity on Mon 21.1.2008 13:00; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:00 Post subject: |
|
|
i neoficialně |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:05 Post subject: |
|
|
Lenko to mi zajímá. kolik ti je? ty chceš do prof. armády po střední nebo až po VŠ?
já jsem chtěla už od 5 let v pěti jsem somrovala na mámě ať mi zapíše na karate, to nechtěla protože jsem holka. neukecala jsem jí.
ve 12 mi máma ničila a vyhazovala plastové pistolky, vyrobené luky a kuše z ramínek..dost jsem byla hotová. chtěla jsem jít na střední na Střední školu ochrany osob a majtetku, máma ne protože je to drahý a jsem holka. na vejšku jsem chtěla do vyškoval, ale to už jsem na to neměla trénink a výdrž. tak jsem šla alespoň na elektrotechniku na obor management dopravy, že po vystudování všech dopravních oborů bych se do té armády konečně mohla přihlásit
chtěla jsem i k PČR ale tam musí mít člověk uplně čistý trestní rejstřík, to v armádě nemusí, tam lehčí přestupky nikoho nezajímají. _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:07 Post subject: |
|
|
Felicity: tohle taky na japonském umění moc miluji. je to všestranné. například BODO je japonský boj s holemi, kde se rozebírá technika boje. BODOTSU je už technika boje rozvíjedná o duševní vyrovnání, přihlíží se tam i na celkový psychický rozvoj a na sebeovládání, následně tě pak naučí jak se v některých psychicky zátěžových situacích máš zachovat. a tak je to s každým jejich bojem. má technickou a psychickou stránku což je fakt úžasné
japonské lidové moudrosti jsou hrozně cenné dědictví. _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:12 Post subject: |
|
|
Tak já sem si taky hrála jen na vojáky a tak,žádné blbé pany mě nezajímaly a do karaté sem chodila Vojenská rodiny-tam se žádné zábrany nekladou Je mi 24 let a hned po operaci očí (dioptrie) se tam půjdu přihlásit,už sem tam jednou byla a všechno jsem splnila,jen mi řekli že si musím odstranit dioptrie (mám o půl čísla více než schvalují).Kamarád mě pak protlačí do roty tady na moravu ať se nemusím stěhovat.Brácha je v brigádě rychlého nasazení (červené barety) a tam taky chci.Na VS půjdu přímo na vojenskou.A ty??? |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:19 Post subject: |
|
|
tak to ti holka závidím mně doma nikdy nedovolili nic...nikdo u nás k vojenství nic neměl a tak jsem měla "ustřiženou šňůru".
já jsem posledním rokem na voš a pak bych si chtěla dodělat titul bakaláře na pražské vejšce. pak dva roky na ČVUT na oboru management dopravy zkusím Ing.
dále bych chtěla do armády jako řidička nebo pilotka. řinejhorším do kanclu _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:40 Post subject: |
|
|
já bych chtěla být odstřelovač strašně mě to láká,né zabíjení,ale zbraně a tak,vím že do boje se ,,nikdy" nedostanu.Tak samo kdybych se dostala k PČR tak bych chtěla být u dopraváku.
Můj děda jak se dozvěděl že si hraju s vojáky tak se radostí málem zbláznil |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
|
Posted: Mon 21.1.2008 13:52 Post subject: |
|
|
Odstřelovači patří myslim pod organizace URNA, nebo ne?a to jsou policajti.. a hlavně se to tam dělí pod více skupin podle typu zbraní (asi)
odstřelovaču to podle mně hrozně moc zveličují filmy. protože čr je malá, není u nás tolik krimu jako ve velkých zemích, tak si tady podle mně ani neškrtne. a na to musíš mít ale uplně perfektní oči a psychické zkoušku uplně na výbornou, co
já jsem chtěla být u zásahovky..jako asi každej ale to je pochopitelně nereálné protože URNA nepřijímá holky. už jenom kvůli tomu, že ženská nevydrží bez ničeho v extremních podmínkách (ž.cyklus), kterými si každý kandidát musí projít.
můj bývalý přítel mi nakazil zbraněmi, měla jsem tu čest vyzkoušet si RPG, škorpíky, devítku... taky jezdil v bvpčku (vše na vojně) - vlastně to byl hlavní důvod, proč mi to k němu táhlo
teď mám už reálnější představu. baví mně můj obor-doprava. a myslím že s ním se v armádě uplnatním celkem dobře i přes to, že jsem žena.
Lenko kolik je povoleno těch dioptrií?není to 2 na každé oko? já mam jedničky a 3/4 a na operaci očí by se nemělo chodit před porodem... už mi to i někdo říkal.v dopravě po mně určitě budou požadovat dobrý zrak.. _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 21.1.2008 14:05 Post subject: |
|
|
1 a půl a já mám dvě.
Švagrová je u brigády rychlého nasazení jak brácha.Líbí se mi jak mají bahna a jiné vycviky přežití jak vyprávějí tak je hltám jak můžu a ty fotky Brácha už byl i v televizi,jak na Čt1 jel pořad o vojácích,tak v jednom díle byl.Psychiku mám skvělou,oni uplně čuměli,pak mi i řekli že na ženskou sem neobyčejně chladná.No právě že ti odstřelovači si tady moc neškrknou.Ale v kanclu bych nechtěla být,chci adrenalin a ne nudu za stolem. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Next
|
Page 1 of 8
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|