sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Motivace
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mo Cuishle
kytky 8, meta: 17650
kytky 8, meta: 17650

PostPosted: Wed 16.1.2008 17:30    Post subject: Reply with quote

TarTar: takové období, co teď máš taky někdy mívám. Nic se mi nechce, připadám si hrozně líná, hnusná a neschopná. Bohužel s tím nic udělat neumím a většinou mi nezbyde než mě to zas přejde a jsem zas „normální“. Pravidelně toto obdovbí mívám o zkouškovém. A čím víc toho mám, tím míň toho dělám, čím míň toho do školy dělám, tím hůř se pak ještě cítím, jako hroznej lempl a budižkničemu a mám tendence se na všechno vyprdnout. Jeidná moje motivace v tu chvíli je, že si říkám, že se nevzdávám a dokud mě sami nevykopou, tak to budu zkoušet.

ed: většinou jak zkončí zkouškové, tak spolu s ním i moje blbé nálady zmizí.
Cantarella
kytky 5, meta: 5250
kytky 5, meta: 5250

PostPosted: Wed 16.1.2008 18:22    Post subject: Reply with quote

Mně motivujou špatný věci, jsem zlá holka.

Už se stalo.

OPAKOVAT!!
Back to top
View user's profile Send private message  
Rose Madder
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Wed 16.1.2008 20:00    Post subject: Reply with quote

Já mám s motivací taky často problémy. Ve vztahu ke škole jsem dlouhodobě spíš demotivovaná. Nebaví mě to a štve mě, že to je takovej časožrout. Nicméně nakonec se k aktivitě většinou dokopu - jako motivace v tu chvíli působí hlavně to, že už to prostě chci mít strašně moc za sebou. Pořád si představuju, že pak konečně budu mít čas na aktivity, který miluju. To je můj motor. Co se zkoušek týče, tak tam mě nakopává to, že se nerada cejtím před zkoušejícím jak vůl Laughing Taky mě motivuje, když vím, že mě bude zkoušet někdo, koho nemůžu ani vystát. Pak nad ním chci jakoby "zvítězit" a neumožnit mu, aby mě vyrazil Smile

K práci mě motivuje asi to, že potřebuju mít pocit, že jsem dobrá (tj. že dokážu skloubit víc věcí najednou). A určitě je pro mě hodně velkým motivem to, že mi praxe dosažená už při studiu usnadní hledání práce. A taky ám úžasnou kolegyni, hotovýho anděla.

Hluchá období mívám ale taky. Asi jako každej.
Lenka
kytky 3, meta: 1750
kytky 3, meta: 1750

PostPosted: Wed 16.1.2008 20:49    Post subject: Reply with quote

Tak do práce mě nemotivuje nic,chodím tam s nechutí a jen kvůli tomu abych zaplatila hypoteku. Do školy mě motivuje to že se školou dosáhnu toho čeho chci mého největšího snu,taky mít peníze na úrovni abych nemusela nikde škudlit.

Horší je motivace ke sportu,chci mít postavu modelky,ale jsem příliš zdechlá.
Back to top
Britannia
My wild Irish rose

PostPosted: Wed 16.1.2008 21:13    Post subject: Reply with quote

Asi budu znít fakt divně, ale co se školy týče, motivuje mě většinou osobnost profesora. Embarassed Pokud mi ten člověk imponuje, nebo ho obdivuju a respektuju, nebo že mi ve všem vychází vstříc a není ke mně zákeřnej, tak to jsem pak motivovaná fakt hodně a dělám i to, co nemusím. Když je to naopak, tak motivace absolutně nulová Rolling Eyes Takhle je to se vším, ve škole i v práci... Motivuje mě to, když se můžu někomu zavděčit, prokázat svoji užitečnost a posloužit těm, kterých si vážim. Smile
Back to top
Fantagiro
kytky 3, meta: 1950
kytky 3, meta: 1950

PostPosted: Sat 19.1.2008 13:18    Post subject: Reply with quote

Motivaciu dokoncit vs mam taku, ze to povazujem za nevyhnutnost v dnesnej dobe a uz zopar rokov som tam zabila a dost nervov ma stalo robit niektore skusky na to, aby som to zabalila 1,5 roka pred koncom...
Mam nejake zaluby, ti robim v ramci odreagovania, su obdobia, kedy ma to nebavi,ale nastastie nie casto...
Tar Tar mas zrejme blbe obdobie, ked v nicom nevidis zmysel a nic ta nebavi, neboj to prejde ale kedze ho mam aj ja, neviem ti poradit ako sa ho zbavit, napada ma vyskusat nieco nove a dostat sa zo stereotypu.
Asi to tak funguje aj pri rozchodoch. Že aj keď bolia a keď vlastne vôbec nič nie je doriešené, stačí, aby padlo slovné spojenie definitívny rozchod a z kruhového objazdu sa zrazu objaví cesta, po ktorej sa dá výjsť. Je jedno či štvornožky, alebo vzpriamene po dvoch. Je jedno, že ju človek chvíľu ignoruje a stále sa vozí dookola. Je tam. Tá cesta. Človek sa môže nastaviť na nové zajtrajšky, stopne blúdenie emócií v krvnom obehu, celé je to iné. Lepšie.
Back to top
Court
kytky 4, meta: 3350
kytky 4, meta: 3350

PostPosted: Sat 19.1.2008 13:41    Post subject: Reply with quote

edit

Last edited by Court on Sun 8.6.2008 21:09; edited 1 time in total
Back to top
Chocolate
Jedem das Seine und mir das Beste:-)

PostPosted: Sat 19.1.2008 17:42    Post subject: Reply with quote

Me motivuje uspech. Kdyz se mi neco povede, jsem pak hrozne motivovana makat dal. Napr. dostanu jednicku ze zkousky - hrozne me pak bavi se ucit. Pruser je, kdyz se mi neco nepovede, to to muzu zabalit Rolling Eyes

Dost me motivuji lidi, kteri neco dokazali nebo jsou necim zajimavi. A nejsou to nejake celebrity, spis z okruhu znamych. Pred Vanoci jsem cetla prilohu jednoho casopisu o zenach, ktere pri studiu mely deti (nebo pri detech studovaly? Laughing ). Hrozne me ten clanek nakopnul a dodal motivaci neco delat.

Posledni dobou mam pocit, ze spis potrebuju motivaci k tem nejobycejnejsim vecem - nakoupit, uklidit apod. Studovat, pracovat, pecovat o sebe, tam je to nejak samozrejme, ale tyhle kazdodenni povinnosti, to je fakt boj Confused Ale je to jasny no, u prace nebo studia mam jasnej cil, ale co z utirani prachu, kdyz je tam za par dni zase?
Back to top
ephelides
*louloute*

PostPosted: Sat 1.3.2008 11:54    Post subject: Reply with quote

dost me motivuji lidi kteri na sobe makaji a zvladaji hodne veci najednou jako treba chocolate Smile
Back to top
Shrew

PostPosted: Sat 1.3.2008 12:11    Post subject: Reply with quote

Chocolate wrote:
Me motivuje uspech. Kdyz se mi neco povede, jsem pak hrozne motivovana makat dal. Napr. dostanu jednicku ze zkousky - hrozne me pak bavi se ucit. Pruser je, kdyz se mi neco nepovede, to to muzu zabalit Rolling Eyes

Dost me motivuji lidi, kteri neco dokazali nebo jsou necim zajimavi. A nejsou to nejake celebrity, spis z okruhu znamych. Pred Vanoci jsem cetla prilohu jednoho casopisu o zenach, ktere pri studiu mely deti (nebo pri detech studovaly? Laughing ). Hrozne me ten clanek nakopnul a dodal motivaci neco delat.

Posledni dobou mam pocit, ze spis potrebuju motivaci k tem nejobycejnejsim vecem - nakoupit, uklidit apod. Studovat, pracovat, pecovat o sebe, tam je to nejak samozrejme, ale tyhle kazdodenni povinnosti, to je fakt boj Confused Ale je to jasny no, u prace nebo studia mam jasnej cil, ale co z utirani prachu, kdyz je tam za par dni zase?

chocolate, tak pod to se můžu úplně podepsat! Wink
Rozárka
kytky 5, meta: 4650

PostPosted: Sat 1.3.2008 13:31    Post subject: Reply with quote

S motivací bojuju každý den. Ani ne s tou svojí, té mám požehnaně, jak s píš s tou u Emči. Když nechci zvyšovat hlas, tak ji musím něčím zaujmout.. Nemám ráda motivaci pomocí odměn. "Ukliď si hračky a dostaneš Kindr vejce" to mi připadá úplně úděsný.. Hodně u nás zabírá hra na pošťáka. Když malá spí, tak hodím do schránky obálku. Když se probudí, tak ji jdeme společně vybrat, s napětím rozbalujeme obálku a tam najde třeba obrázky, pomocí kterých jí vysvětlím, že když bude běhat do silnice, tak dopadne blbě.
Fakt to zabírá víc jak nějaké zákazy a křičení. I když i to je někdy potřeba.
Jak vás motivovali rodiče jako malé děti?
A nemáte třeba nějaké nápady? Dogeyes
Back to top
ephelides
*louloute*

PostPosted: Sat 1.3.2008 13:33    Post subject: Reply with quote

jeee to je vyborny s tim postakem !! tos vymyslela sama ? Shocked si tedka pripadam uplne hromotlucky totalne bez fantazie pac me by takova hra vubec nenapadla Embarassed Embarassed
Back to top
Suny
..........................

PostPosted: Sat 1.3.2008 13:38    Post subject: Reply with quote

teda mě by to taky nenapadlo, to je super Smile

Jinak mě naši moc motivovat nemuseli, já totiž byla hrozně vzorný dítě a všechno jsem dělala dobrovolně Laughing
Určitě u nás neplatilo "udělej - dostaneš", ale občas mi třeba slíbili nějaký výlet - třeba do zoo, nebo na matějskou apod Smile

Já si spíš pamatuju, že mi vždycky vtloukali do hlavy jaký by to něco mohlo mít následky ... třeba když budu jíst hodně bombónů, budu mít zkažený zuby a bude mě to hrozně bolet ... takže jsem bombony nejedla, protože představa zubaře pro mě byla dostatečným strašákem Laughing

If you want to make God laugh, tell him about your plans.

-Woody Allen-
Back to top
Laura
kytky 7, meta: 13650
kytky 7, meta: 13650

PostPosted: Sat 1.3.2008 13:39    Post subject: Reply with quote

já taky zírám, to je hrozně pěkný Love
no já mám ještě tři sourozence, takže máma na tohle neměla čas. vždycky mě akorát strašně pevně chytla za ruku a táhla přes přechod. no a já se samozřejmě vždycky snažila vyrvat, protože přece dokážu jít sama Laughing
a podobná strategie zůstala nám oběma dodnes.
a odměna a trest - třeba když nesním řepu, nedostanu čokoládu. jenže to nepomohlo, už z principu se nesklonit jsem nesnědla řepu a oželela i čokoládu. a neříkali :" když uděláš tohle, dostaneš tamto" ..spíš : "neuděláš tohle, nedostaneš tamto"

Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't

Last edited by Laura on Sat 1.3.2008 13:43; edited 2 times in total
Back to top
Rozárka

PostPosted: Sat 1.3.2008 13:40    Post subject: Reply with quote

Ephe, to mě napadlo kdysi dávno na praxi ve školce.. Mívala jsem podobných her plnou hlavu, ale nějak jsem to všechno pozapomínala.. Asi stárnu Laughing
Mívala jsem pedagogické deníky, kam jsem to všechno zapisovala, ale někde jsem je ztratila při stěhování, což mě fakt strašně mrzí.
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum