|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Na co věříš? |
Po smrti není nic |
|
43% |
[ 19 ] |
Reinkarnace |
|
36% |
[ 16 ] |
Nebe/peklo |
|
4% |
[ 2 ] |
Něco jiného |
|
15% |
[ 7 ] |
|
Total Votes : 44 |
|
Author |
Message |
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Ritchma kytky 4, meta: 2150
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:14 Post subject: |
|
|
Já hlavně nikdy moc nechápal proč nad takovou věcí někdo přemejšlí, když se stejně ničeho nedobere dřív než si to zkusí sám. Ale já si to představuju tak, že se prostě znovu narodim a nic si ze současnýho života nebudu pamatovat. To mě napadlo, přišlo mi to rozumný a nikdy víc se tim nemam potřebu zabejvat |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:14 Post subject: |
|
|
nesnažím se na to myslet. autotréninkem jsem se naučila myšlenky na smrt okamžitě přepínat na jiné. nechci to vědět... _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Lenka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:16 Post subject: |
|
|
Na to nikdo nepříjde dokud neumře.Ale tak nějak doufám že bude nějaký život po smrti.Bylo by to dobré,kdyby sme měli šanci život si prožít znova a nedělat ty chyby co děláme teď |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:17 Post subject: |
|
|
já o tom zas tak nejak nepřemýšlím, ale beru trochu samozřejmě myšlenku, že po tomto životě se narodím zas, do jiné rodiny, země a prostředí..takže myšlenka, že kdybych ted najednou umřela, me zas tak neděsí (až na to že bych se zhroutil svet rodičům a ublížilo by to dalším), asi bych se i těšila co bude..
a tak nejak si to představuju jako různé energie, věřím tomu že neco z nich tu může zůstat, i to že se část nekoho může nekde zaseknout..
a jeslti funguje karma? v to moc doufám, že se všichni hajzli podruhé narodí..blbě _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:19 Post subject: |
|
|
Ritchma wrote: | Já hlavně nikdy moc nechápal proč nad takovou věcí někdo přemejšlí, když se stejně ničeho nedobere dřív než si to zkusí sám. |
může se dobrat spousty věcí, sice nezjistí přesně, jak to teda bude až skápne, ale když se nad tím zamyslí a bude hledat odpovedi, rozvíjí se a přijde na různé věci..třeba i na to náboženství, že by nekterí chtel vyznávat_________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Christine kytky 4, meta: 3550
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:20 Post subject: |
|
|
po smrti neni vubec nic, cele je to chemcky proces }aji s fyyikou to ma asi co delat] premeny energie, kdyz umre rostlina rozlozi se ...kdyz umre clovek rozlozi, duse je podle me mysleni a schopnost uvedomovat si sebe sama, ale to jeste neznamena ze by melo po smrti neco byt
Ale chapu kdyz si nekdo mysli ze posmrti neco je, protoze je tohodne smutny, takovy nedokonceny, jenze od nepameti si lidi predstavovali co je po smti, jakoby tim zaroven hledali smysl zivota. Ve stredoveku }to placam, protoze nevim kdy to bylo mozna uz v praveku]kdyz neznali fyzikalni zakony mysleli si ze blesky s mraku jsou bozi ukaz / bohove se zlobi... dnes nezname mozek jak otakovy, nedokazeme lecit psychicke poruchy jiank nez chemicky a take nedokazeme rict co bude po smrti..... |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:33 Post subject: |
|
|
smrt je pro mně jen další level, ale s tím rozdílem, že nad ním nemáme kotrolu tak jako nad životem.
vlastní smrti se nebojím, ale umírání sebe i svých blízkých velmi. |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:37 Post subject: |
|
|
Nevěřím, že by po smrti něco bylo. Nevím, jak u vás ostatních, ale moje duše zanikne se smrtí těla. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
terrynka kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:52 Post subject: |
|
|
Taky neverim, ze by neco po smrti bylo. A radsi nad tim nepremyslim... takove myslenky me desi. |
|
Back to top |
|
|
shuki Open Your Eyes
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:55 Post subject: |
|
|
Premyslim nad tim casto a nekdy se v tom vylozene vyzivam. Nedesi me to.
Verim na reinkarnaci.
A taky verim, ze kdyz nekdo zemre, nekde se nekdo zas narodi... _________________ I don't care what you think about me, James Blunt thinks I'm beautiful ^^ |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Thu 17.1.2008 17:57 Post subject: |
|
|
Tak jo, napíšu, v co věřím já...
Myslím si, že po smrti se znovu narodíme. Ale nevěřím v reinkarnaci v pravém slova smyslu - jako že se narodíme v příštím životě jako nějaké zvíře nebo tak. Myslím si, že se zase narodíme znovu jako člověk. Věřím tomu, že člověk má na světě nějaké poslání kvůli kterému žije (a každý život ho posune o stupínek dál). Ale ne v tom konkrétním životě, ale celkově po dobu, která přesahuje hodně životů. Myslím, že každý život nás připravuje na další etapu, na další život a když zemřeme a pak se znovu narodíme (nemusí to být hned, ale třeba až spoustu let po té smrti), tak si v sobě neseme nějaké předpoklady z minulého života, i když si už minulý život nepamatujeme. Myslím, že každý má předurčení k něčemu, co má udělat, co je jeho cíl, proč tu je. Ale nepříjde na to hned, ale dojde k tomu až za více životů. Ale myslím, že k tomu dojde. Myslím, že lidi, které jsou tady kolem v současnosti jsou směsí různých levelů minulých životů.. A každý má nějaké poslání, o kterím třeba ještě neví.. anebo ví.
Nevim, jestli je pochopitelný, jak to myslím. Ale snad jo. I když jsem to asi vysvětlila dost kostrbatě.. _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
Chantelle kytky 4, meta: 2550
Joined: 29 Aug 2007 Posts: 2507 Location: bažina zoufalství a propast beznaděje
|
Posted: Thu 17.1.2008 18:03 Post subject: |
|
|
Jednou jsem se o tom bavila s kamarádem. Říkala jsem mu, že věřím, že duše lidí se převtělují. Něco jako psal Ritchma. A on mi řekl, že je to blbost, protože lidí na světě přibývá, ale duše přece nemůžou přibývat. No něco na tom je....
Každopádně mě myšlenka, že po smrti nic není, dost děsí. A ještě víc mě děsí smrt někoho blízkého |
|
Back to top |
|
|
indulona kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Thu 17.1.2008 18:08 Post subject: |
|
|
Chantelle wrote: | A on mi řekl, že je to blbost, protože lidí na světě přibývá, ale duše přece nemůžou přibývat. No něco na tom je.... |
S tím také souhlasím. Poněkud to nezapadá do té teorie převtělování se...Nebo mohl by mi to někdo objasnit?
Chantelle wrote: | Každopádně mě myšlenka, že po smrti nic není, dost děsí. |
Podle mě je to zbytečné. Buď umřeš a nic nebude nebo umřeš a narodíš se jako nový člověk, ovšem o tom, že si žila předtím a kdo si byla nevíš. Takže to vyjde nastejno. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 17.1.2008 18:08 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 15:39; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
|
Page 1 of 10
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|