|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Shetire ne to fakt nejsem já..
|
Posted: Sun 23.12.2007 17:08 Post subject: |
|
|
To je prostě podle mě blbost, co se tu srovnava. Tihle Slováci, Poláci, Ukrainci, co tady povětšinou pracují dělají nějáký horší práce (neřikám, že všichni) a potom vymetají zvláště nostopky a herny a tvoří si svoje komunity, protože prostě to tak je. To samý i Češi, co do těch hospod chodí. A myslím, že Češi, co dělají někde na Západě něco podobnýho tak se na ně koukají uplně stejně.
Hlavně nechápu, proč podle určitý skupinky soudit celej národ. _________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 23.12.2007 17:19 Post subject: |
|
|
jenomze on tady nikdo cely narody nesoudi. soudi jen ty mensiny u nas. a mam za to, ze to co popisujes je vzdy vetsina z tech mensin. stejne jako myslim vetsina cechu jezdicich na zapad za praci.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
Mykéna kytky 7, meta: 14650
|
Posted: Sun 23.12.2007 19:38 Post subject: |
|
|
Copak takový téma se dá vůbec někdy řešit v obecný rovině? Těžko. Já teda třeba se Slovákama nikdy žádnej problém neměla, ve škole se bavím se skvělejma holkama ze Slovenska... Ale vím, že někdo s nimi "problém" má. Ale takový lidi často maj i "problém" s Ukrajincema, Brňákama/Pražákama, Rusama, Vietnamcema, lidma z vesnice...
Ke mně se lidi chovaj úplně normálně, dokud přímo NEŘEKNU, že jsem z Prahy. To se pak otočej zády klidně uprostřed rozhovoru, no chápete to? Ale zas jenom někdo. To je v každym člověku jinak. A vůbec, už nevim, proč to sem vlastně píšu. Setkáte se s Pražákem, co nemá rád Slováky. Setkáte se se Slovákem, co nemá rád Čechy, nebo naopak, s Pražákem, co nemá nic proti Brňákum a naopak, s magorem, kterýmu vaděj všichni, i s magorem, kterýmu nevadí nikdy nikdo.
Ale Pražák, co nemá rád Slováky, má třeba kamaráda, kterýmu partneři ze Slovenska vytunelovali firmu. Brňák, co nemá rád Pražáky, znal třeba jednoho, co se choval jako král světa, měl nesnesitelnej přízvuk, od všeho měl klíče, u něj doma by nikdy nezavřeli sámošku před 22.00 a ještě mu přebral holku....
No, prostě přemýšlim takhle. Ale nevyřešila jsem nic. _________________ Za práva holubů. |
|
Back to top |
|
|
Grape Guest
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:18 Post subject: |
|
|
Mykéno, no to mi přijde trošku přehnaný, že by se někdo otočil během rozhovoru zády poté, co řekneš, že jsi z Prahy?! Fakt máš takovou zkušenost? |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:44 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Wed 13.2.2008 13:30; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Shetire ne to fakt nejsem já..
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:45 Post subject: |
|
|
Theresa wrote: | myslim vetsina cechu jezdicich na zapad za praci.. |
Problem je, ze mnoho lidi si diky mensine udela ,,nazor"na cely narod.[/quote]
no prave ja jak Kya pochopila tak nema rad vsechny, co jsou na vychod od nas._________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:45 Post subject: |
|
|
Slováci a póvl z východu, to mě fakt pobavilo
Já teda se Slovákama vůbec problém nemám, ve škole jsme jich měli celkem dost a byli to vesměs v pohodě lidi. Co mi trochu vadí je, jak jsou někteří nacionalisticky zaměření. Když v hospodě začnou nadávat na Čechy a na Česko a na kolejích si do oken vylepí slovenskou vlajku, tak si říkám, proč sem vůbec šli, když je to tu tak hrozné
A proti Pražákům taky nic nemám, ono je to fakt kus od kusu Je ale fakt, že když se ocitnou mimo hlavní město, jsou často poměrně snadno rozpoznatelní. Poměrně hlasitě se třeba v poloprázdné restauraci podivují, jak je tam všechno levné, případně nad tím, že určité technické vymoženosti dorazily i na dálný východ, taky jsem byla přítomna scénce, kdy se dvě asi osmnáctileté slečny divily, že ve Zlíně (cca 80 000 obyvatel) jezdí MHD očíslovaná maximálně dvěma čísly atd. Samotnou kapitolou pak je upřímné pobavení některých jedinců z Čech nad moravskou mluvou. Místo aby se zamysleli, co daný výraz znamená, začnou se nepokrytě chechtat, jako by šlo o dobrý vtip, což nepůsobí zrovna přátelsky. Čecháčci taky užívají některé výrazy, které tady nikdo nezná, ale nikdo se tomu blbě nesměje.
Ale tak to jsou malichernosti, jak jsem řekla, kus od kusu. _________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:48 Post subject: |
|
|
ja jsem presvedcenej o tom ze slovaci i ukrajinci jsou uplne normalni narody.. jinak by ani nemohli fungovat. problem je v tech, co jezdi za praci sem a to je to co dela zdejsi mensinu. a kdyz s ni mam jen spatne zkusenosti no tak na me u nas dobre nepusobi. bez toho abych odsuzoval jejich narod..
a jinak k tomu ze Exi by to vadilo.. vis ze ten moravak se tomu smeje a mluvi moravsky jeste zvlast vyrazne? nevim cim to je.. ze by tomu, ze nema zadny mindraky z toho kde vyrustal ? Ja jsem treba ve tride jedinej prazak a ver tomu ze na me maj "kecy" taky, jak ucitele kdyz to vi, tak spoluzaci.. a je mi to jedno. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:49 Post subject: |
|
|
Kyo: na tohle máš a vždy jsi měl správný a rozumný názor, takže s tebou zase musím plně souhlasit _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Mandoska kytky 2, meta: 550
|
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Sun 23.12.2007 20:57 Post subject: |
|
|
mně je hlavně hodně líto Slováků, co dřou u nás v Plzni ve fabrikách za 40 čistého na hodinu a agentury za ně celkově dostanou asi 100 na hodinu.. docela okrádání. Holt ziskuchtiví jedinci vyčichali příležitost a využili toho, že na Slovensku není moc práce, a snaží se chudáky natáhnout na co nejvíc...alespoň mi to tak příjde. _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 23.12.2007 21:56 Post subject: |
|
|
podle me zkusenosti s kolegama z byv. zamestnani co se tyce slovaku - holky byly vzdycky sikovne, chytre a velice pracovite, kluci byli dycky totalne blbi a lemroidni |
|
Back to top |
|
|
josie Chcem sa smiať navždy!
|
Posted: Sun 23.12.2007 22:03 Post subject: |
|
|
a este sestra povedala, ze ti vasi chalani su fakt burani to ma pobavilo |
|
Back to top |
|
|
ephelides *louloute*
|
Posted: Sun 23.12.2007 22:04 Post subject: |
|
|
o tak to je asi fakt, sice ti kolegove byli blbi jakoze profesne, ale galantni byli dycky daleko vic nez cesi |
|
Back to top |
|
|
melly :-)
|
Posted: Sun 23.12.2007 22:05 Post subject: |
|
|
Fantagiro wrote: | Vies Josie, to je nieco podobne ako my mame Blavakov....70% su pozliezani z najvacsich lazov ale vacsina nich sa tvaria byt nieco viac nez ostatok SR, lebo maju pocit dolezitosti, ze ziju v hlavnom meste. |
hm, to potesi. Uplna blbost, btw
Ja skutocne nechapem preco vobec nieco podobne riesit. Co tak hodnotit ludi podla toho aki su a nie ODKIAL su? A kto to tak nerobi, tak si o nom skratka nieco pomyslim... Ziadne sablony podla bydliska neexistuju._________________ www.melly.sk
Nejaké moje články o pozitívnom myslení, osobnostnom rozvoji, rozhovory so zaujímavými ľuďmi apod. V minulosti mi téma pozitívneho myslenia dosť pomohla. Mojím snom je, aby sa o tom dozvedelo čo najviac ľudí, možno to pomôže niekomu ďalšiemu alebo sa aspoň usmeje a jeho život bude o kúsok lepší... Ak poznáte niekoho, koho to zaujíma alebo by mu to mohlo pomôcť, budem rada ak ma odporučíte
www.facebook.com/pekne.citanie |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 4 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|