sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Vůdcovství, autority na středních školách
Goto page 1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BaBetka
není svatá, je jen žena


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 5928
Location: Forbidden Planet

PostPosted: Sat 1.12.2007 16:37    Post subject: Vůdcovství, autority na středních školách Reply with quote

Předně, zkušenosti vámi prezentované v tomto tématu bych ráda využila ve své sociologické práci/výzkumu na výše zmíněné téma. Pokud budete ochotní podělit se o své myšlenky a zážitky, moc mi tím pomůžete! Smile

Chtěla bych vědět, jak se ve vaší třídě na střední škole vyvíjelo nebo vyvíjí postavení spolužáků představující výrazné osobnosti různého charakteru. Myslím tím např. třídní šašek, flákač, třídní "šprtka",... v průběhu let.

Chci se zaměřit hlavně na maturitní ročník, který obnáší spoustu vyřizování, očekává se, že lidi budou spolupracovat při organizaci maturitních večírků, stužkáčů, při práci na maturitním tablu.... A tady může nastat problém v tom, že celé roky byl za vůdce třídy považován největší flákač, kdežtok když je potřeba začít na něčem pracovat, ukázalo se, že jeho "kvality" spočívaly v úplně něčem jiném a je sesazen jiným "vůdcem", kterého v tu chvíli třída potřebuje více a je jí platnější.
Všechno jsou to jen příklady.

Rozumíme si? Zajímají mě jakékoliv zkušenosti, téma je zatím málo konkrétní, ale to proto, že jsem teprve na začátku utváření projektu a až si utřídím myšlenky, budu se doptávat..

Moc díky! Wink Razz
Back to top
View user's profile Send private message  
Ester
kytky 7, meta: 12150
kytky 7, meta: 12150


Joined: 18 Jan 2007
Posts: 11747

PostPosted: Sun 2.12.2007 12:53    Post subject: Reply with quote

...
_________________
Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali.


Last edited by Ester on Sat 4.2.2012 16:37; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Shrew
_______________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 21743

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:18    Post subject: Reply with quote

Cool


Last edited by Shrew on Sun 29.6.2008 16:41; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
strawberry
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950


Joined: 09 Jan 2007
Posts: 2782

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:25    Post subject: Reply with quote

u nas asi zadny trvaly vudce nebyl. naopak se nejednou stalo, ze nekdo, kdo byl jedno obdobi " v cele" tridy, tak chvili na to byl nejvetsi cil posmechu a outsider.

flakaci sice byvali casto oblibeni, ale kdyz uz slo o to neco zaridit, tak se sami distancovali a prenechali zodpovednost nekomu, kdo se toho ujal a vedel, ze se na to nevybodne

tridni sasek je sice vtipny za kazdych okolnosti, ale niko ho nema rad. spis mam pocit, ze uz se ho za tech osm let vsichni presytili.

naseho sprta nemel dlouho nikdo rad, protoze to byl ten typ, co kdyz nas videl, jak si od nej opisujeme ukol do ucebnice, tak pribehl s gumou a zacal nam to opsane gumovat. ale poslednich par let uz se od toho odprostil a je celkem fajn. a pak tam mame jeste dve sprtky a ty jsou bezvadne. jedna je hrozne utapla a sucha a druha je zase strasne prastena a zbrkla a jsou to nejlpesi kamaradky. nemaj teda ve tride zadne slovo nebo vahu, ale myslim, ze je maj vsichni celkem radi. dokonce jim i rikame sprtky, ale je to mysleno dobre a oni to vedi. myslime tim spis to, ze jsou proste nejchytrejsi

nejvetsi slovo maji takove ty organizacni typy, co si umi utisit tridu a zarizovat veci. jsou to hlavne holky, kterym zalezi na tom, aby bylo vsechno tip top

no a pak tam mame takovou skupinku a to jsou "bloky". vesmes kluci, kteri se citi byt hrozne dospeli, maji teda neuveritelny rozhled v politice, ekonomice a takovych aktualnich vecech. ale bohuzel to o sebe vedi a jejich projev= sezrali jsme vsechnu moudrost sveta. nedokazou se s nikym bavit, aniz by davali najevo, ze se citi bet vys nez ty (tak se chovaji i k profesorum). vetsina veci, co se vymysli, jim prijde trapna nebo pro ne ponizujici. "bloky" jsem je pracovne oznacila prave proto, ze jakykoliv napad, ktery se ve tride zrodi a vetsina s nimi nejak souhlasi, tak oni zablokujou s tim, ze je to trapne a tohle delat nebudou.

meli jsme vlastne jednu holku, ktera byla prirozena autorita. kluci pred ni zmlkli, protoze byla krasna a oblibena. s nama taky problem nemela, protoze to byla dobra kamaradka a "sucha pulka holek" ji taky respektovala, protoze byla hrozne chytra a zodpovedna. takove idealni dite. ale ted odjela na rok do australie a celkem nam to chybi, protoze ted uz neexistuje nikdo, kdo by dokazal tridu sjednotit a nejak vest. z toho plyne, ze se v zivote neumime domluvit, nikdo neumi ustupovat a proto nedokazeme delat maturitni ples, tablo...nemam nic, jen se kazdy tyden hdame
Back to top
View user's profile Send private message  
Shetire
ne to fakt nejsem já..


Joined: 20 Sep 2007
Posts: 2805
Location: Džibutsko asi

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:37    Post subject: Reply with quote

No u nás to bylo (teda ono to tam ještě tak je) Embarassed

Třídní vůdce byla slečna, co vypadala tak o deset let starší. Byla z bohatší rodiny (takže už ve třeťaku se přiřítala do školy ve svým bavoráku), chodila do solárka, měla vždycky ten nejmodernější účes, postavu modelky, velký prsa, byla blondýna, nejznačkovější hadry, byla - ty jo oa vlastně je krásná. Je chytrá a hodně cílevědomá - no a pak jeji poskokové jako ta, co s ní seděla v lavici - ta až tak inteligetní nebyla, ale pokoušela se ji vyrovnat, jak mohla - ale povětšinou vždycky jen mluvila sprostě a byla drzá.
Dalšíma byly ty ostatní, co I. uctívaly, jako nějákou ikonu. A vlastně všichni, co poslouchaly hip hop Dementnik

třídní šprt byla Maruška z vesnice. Já vim zní to blbě, jak jsem to napsala, ale ono to snad ani jinak nejde. Maruška byla děvče se srdcem na dlani, hluboce věřící, ochotná ostatním pomoct s velikým smyslem pro spravedlnost, který povětšinou spočíval v tom, že napráskala ty, co měly všude možně taháky.
Ostatní taky šrotili, ale nebyli tak chytrý, jako Maruška. I když M. měla rozhled jen v tom, co věděla ze školy. S opravdovou inteligencí třídy bychom se dostali spíš k těm dvojkařům, trojkařům.

Třídním šaškem byl vždycky jedinej náš klučina V., který vypadal tak na 13. Snažil se na sebe upozornovat, jak mohl - někdy pobavil, někdy se spíš ztrapnil
A pak ještě jedna slečna, která se strašně ráda zesměšnovala, aby na sebe strhla pozornost - vlastně snad nikdy jsem u ní neviděla, že by měla na něco svůj názor, na všechno přikyvovala a hodnotila to svýma vypečenýma hláškama.

A třídní flákač Question No přece já Twisted Evil Proto už tam nejsem Very Happy - Měla jsem (jako muj spolužák vlastně, kterej už tam taky neni) ke všemu učení pasivní přístup. Sice jsem ostře projevovala svoje názory, se kterýma moje třída nesouhlasila - potom se mi tak, jak vidite nevyplatilo Embarassed . No vlastně v polovině třetaku to byl kolektiv oni a já Very Happy , ale ne že by mě neměli rádi (snad) mám pozvánku na ples a vždycky mě zvou na třídní kalby. Oni mě vlastně moc neznali, protože jsem tam moc nechodila a pak si tam prosazovala to svoje Embarassed No to už jsem se dostala jinam.

Btw: jinak vždycky to bylo tak, že ta vůdčí osobnost byl někdo moc hezkej ze zámožný rodiny, která měla ve městě nějáký postavení - jak na střední, tak na zš. Aspon u mě to tak bylo.
_________________
Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí.
Back to top
View user's profile Send private message  
strawberry
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950


Joined: 09 Jan 2007
Posts: 2782

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:49    Post subject: Reply with quote

pravda, ta nase byla taky hezka ze zamozne rodiny.
Back to top
View user's profile Send private message  
la fraise
.


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 26039
Location: back in town

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:50    Post subject: Reply with quote

Třídní vůdce je naše "paní starostka", v prváku jsme ji všichni druhý den zvolili, protože působila přátelsky a mile.. Další roky to bylo tak, že se prvního září zeptala: "Chce být někdo jinej starosta?" než někdo stačil něco říct vykřikla: "Ok, budu to já". Laughing Tak to tak bylo. Ale jako ona je fajn, akorát tou funkcí si to celkem kazí Confused je hrozně cílevědomá a tohle je její cesta..

Šašek.. no možná já Embarassed ale ne nějak cíleně, spíš jsem nemehlo.. pak ještě určitě naši 2 a jediní kluci a občas paní starostka. Razz

Flákač to je jednoznačně jedna holka, která to měla sice doma dpst těžký.. ale. Teď má byt, přítele.. všechno ok a stejně nic nedělá. Neutral No a pak jeden kluk, který má už teď asi 200 hodin absencí, ale učí se doma, takže to zvládá na jedničky a v podstatě se nic neděje Rolling Eyes. (Ale kdo by to takhle nezvládal, že..) + ještě jedna holka, která je ke všemu hrozně divná a nikdy mezi nás nezapadla-to jsou zároveň i dva největší šprti..

Tak asi tak. Když to čtu je mi to líto.. protože my jsme nikdy nebyli a nikdy nebudeme "opravdová" třída co se shodne a bude držet při sobě. I na stužkáči se nakonec prý dohádali. Confused Sad
_________________
We're happy free confused and lonely in the best way. It's miserable and magical, oh, yeah.
Back to top
View user's profile Send private message  
Shrew
_______________


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 21743

PostPosted: Sun 2.12.2007 13:53    Post subject: Reply with quote

kostra wrote:
pravda, ta nase byla taky hezka ze zamozne rodiny.


u nás tohle nikdy neplatilo. spíš to bylo tak, že vůdce byl ten, kdo měl ve škole nějaké zázemí (na zš jedna holka měla maminku vychovatelku, na sš měla ségru ve vyšším ročníku, atd.)
_________________
Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude.
Back to top
View user's profile Send private message  
sun Topic
kytky 7, meta: 14150
kytky 7, meta: 14150


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 13939

PostPosted: Sun 2.12.2007 14:05    Post subject: Reply with quote

"Triedny vodca..." hm... ja.. Embarassed ale my to nemame tak ze vodca a ti pod nim. jednoducho je to tak, ze mam v triede prirodzenu autoritu, dokazem sa prekecat, dosiahnut svoje, som v predseda(prezident)studenstkej rady, robim casopis na skole, som v mestkom detskom parlamente takze akcie pre decka su poriadane pod nasou zastitou..zaujima, ze vsetky vasi "vodcovia" su z bohatej rodiny, uzasne krasne baby..
Ja bohatu rodinu nemam, ani nenosim znackove veci, znamky.. mam biedne Embarassed Laughing Z predmetov, ktore ma bavia mam jednotky, nanajvys obcas nejaku dvojku, ale to co ma nebavi, na to uprimne kaslem a venujem priestor veciam, ktore mam rada, bavia ma, to, co ma zaujima. Slovencina, anglictina, dejepis, NOS-jednotky... fyzika, biologia... hm 4 ? Laughing Ale dalo by sa povedat,ze som dost oblubena. A pozna ma cela skola.
Flakac-to som tiez ja Laughing a potom spoluziak - to je najvacsi flakac a zaroven sasko. Ja som vlastne z tej pozicie saska v Prime-Tercii presla obdobim, ked som bola totalny outsider(bola som pre vsetkych "divna punkerka, ktora sa s nikym nebavio") az do pozicie toho vodcu, co zacalo minuly rok a pristup vsetkych ku mne (ale hlavne moj pristup ku druhym) sa obratil tak o 180°.

Sprti - mame jednu kravu. Inak sa to nazvat neda. Stetka, ktora da kazdemu na pockanie. Kedysi fiflena, teraz hiphoperka, ktora sa nevie namalvoat, vyjadrovat, rozparvat, nema ziadny prehlad, len sa bifluje a preto ma jednotky a dvojky. nechutne sa podlizuje ucitelom a oni jej to zeru (niektori, vacsina ale ma ten nazor ze je to krpate trapne decko), je najmladsia z triedy..Ma dve kamosky, s ktorymi tvoria teplu trojku-ce hodinu si vyberu zrkladlo, sminky a zacnu sa malovat, ich ustrednymi temami su nakupovanie, balenie a fajcenie chalanov a riesenie "krutychz alezitosti, ze moja ***** matka mi nechce kupit kozeny kabat za 14tisic".
Dalsim "sprtom" je moja spoluziacka, velmi dobra kamoska. Nebifluje sa, ale je strasne mudra, inteligentna, ma vlstny nazor, je velmi utiahnuta a ticha (nas triedny si myslel ze ju sikanujeme Shocked ale ona je tiez celkom oblubena Laughing aj ked sa teda nikdy neprejavuje a nepocut ju, ani nevieme obcas, ze je tam).
Dalsie triedy.. mame dve hysterky. Teda, jednu hysterku a jedneho chalana. Jej sa opytas, ze ako sa ma, ona na teba kukne: boze ty si krava chod do riti. urazi sa a odide. ja uz sa na nej len smejem, vzdy ked sa na mna zacne pozerat, zacnem sa smiat a vzdy ma psole doriti s tym ze som krava a mam sklapnut, hoci nepoviem ani slovo Laughing aj chalani mi davaju za pravdu, ze uz je trosku mimo, ale mam ju rada, ona v skole je uplne ina. Chalan, ten .. obidva su take typy ze vzdy musi byt podla nich. Podla toho ako to im vyhovuje. Ked sa bavia oni, je to v poriadku a nemame sa vzrusovat. ked sa bavime my, sme sprosti tupi a nic si nevazime. Ked chcu oni davat pozor, mame byt ticho. A ked sa chcu bavit, mame im dat pokoj. A to moze ist o rovnake situacie..

A ti ostatni...vacsinou "normalni" ludia, ktori su sucastou kolektivu.. mame par utiahnutych, kamarata, ktory by ani muche neublizil, nikdy sa na nikoho nehneval, ma vsetkych rad.. tie tri gracie z nasej triedy si z neho robia srandu, on o tom vie ale vzdy sa len usmeje a.. nenaividm ich za to. je mi ho luto niekedy Sad
A dalsie skupiny.Ale to by som pisala o kazdom zvlast uz asi Smile
Back to top
View user's profile Send private message  
sun Topic
kytky 7, meta: 14150
kytky 7, meta: 14150


Joined: 19 Jan 2007
Posts: 13939

PostPosted: Sun 2.12.2007 14:06    Post subject: Reply with quote

Shrew wrote:
kostra wrote:
pravda, ta nase byla taky hezka ze zamozne rodiny.


u nás tohle nikdy neplatilo. spíš to bylo tak, že vůdce byl ten, kdo měl ve škole nějaké zázemí (na zš jedna holka měla maminku vychovatelku, na sš měla ségru ve vyšším ročníku, atd.)

moze byt. moja mama je profesorka na nasje skole.
Smile
inak.som na osemrocnom gymnaziu - v sexte.
Back to top
View user's profile Send private message  
Alseri
kytky 2, meta: 550
kytky 2, meta: 550


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 527
Location: Slovensko

PostPosted: Sun 2.12.2007 15:36    Post subject: Reply with quote

U nás nebol žiaden vodca, a tak to aj vyzeralo. Mám umeleckú priemyslovku a tablo sme nemali, pretože to na našej škole nikto nerobil, nebola ani stužková, ani výlet miesto toho. Na konci štvrtáku sme spolu chodili akurát častejšie piť a v deň vysvedčenia sa rozišli s takým ,,ahoj", akoby sme sa zajtra mali vidieť zase. Pritom, každý bol z iného mesta. Vodcu sme fakt nemali. Nie preto, že by nikto nebol silná osobnosť ktorého by nikto nechcel počúvať, ale naopak preto, že nimi boli všetci a každý dbal na to čo chcel a počúval to čo chcel. A vzhľadom k tomu že naše triedne (mali sme ich dve v priebehu 4. rokov) nemali záujem niečo si presadiť, tak ani nič nevzniklo. Ba, tá prvá od prváku tvrdila že stužková je trápna vec, že nám to nie je treba lebo ide o vyhadzovanie peňazí, a tak ani nikto nikdy nešetril.
No a s ostatnými pozíciami to bolo rovnako. Humorom perlili všetci keď na nich prišla správna chvíľka a flákači boli tiež všetci. Z tridsiatich ľudí tam boli asi dvaja (chlapec a dievča) čo vždy všetko vedeli (na teórii), ale málokto ich považoval za šprtov, lebo teoretické predmety sme mali asi 4 a o dejiny umenia prejavovali záujem vlastne všetci. Ináč každý človek bol špecialistom v niečom inom, takže tak sa to aj bralo. Že oni boli skôr tí teoretici.

Ale pokiaľ by som mala zhodnotiť nejakú zmenu, skôr z psychologického ako sociologického hľadiska, tak tá sa v našej triede prejavila tak, že prvé dva roky sme spolu všetci držali (asi preto že vo väčšine prípadov sme boli všetci na základnej škole niečo ,,špeciálne") a tu sme sa našli, rovnaká krvná skupina = fantastické časy. Ale postupom času sa naše individuality vypracovali až do takej miery, že v tretiaku začala prichádzať kvôli vyšpecifikovaným názorom ponorková choroba a v 4. ročníku vládla v triede 100% anarchia, bez žiadneho zákona, bez jednotnej, resp. žiadnej autority. Každý mal svoj odlišný názor, každý šiel svojou cestou. Do your own thing.
_________________
Planet Earth is blue and there´s nothing I can do.
Back to top
View user's profile Send private message  
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 9934

PostPosted: Sun 2.12.2007 15:50    Post subject: Reply with quote

U nás ve třídě byl výrazný kluk, chytrý, tvořivý, zábavný (možná svým způsobem šašek), který ale zároveň své okolí polarizoval. Málokdo k němu měl neutrální vztah. Myslím že někdy po kvintě ho vyhodili, protože propadal z matematiky a fyziky. Nakonec odmaturoval na soukromém gymnáziu a funguje docela spokojeně, pořád se spolu bavíme.

Asi tak v kvartě (nemám v těch letech moc přehled) jsme na 1. dubna dostali novou spolužačku, která se všechno učila slovo od slova nazpaměť. Zároveň byla poněkud otylá a milovala Kelly Family. Nikdy mezi nás moc nezapadla, na školní akce jako voda a podobně nejezdila, nevzpomínám si že bych ji někdy po maturitě viděl na srazu.

Nemám dojem že bychom měli nějakého vyloženého vůdce. O post předsedy třídy neprobíhala žádný soubor nebo něco podobného, spíš jsme to brali jako nezáživou nutnost, které se ujala spolužačka -- intelektuálka se zálibou ve francouzštině.

Maturitní ples organizoval plesový výbor, do kterého jsme vyslali nějaké nešťastníky. Kdo to byl už netuším.
Back to top
View user's profile Send private message  
Alseri
kytky 2, meta: 550
kytky 2, meta: 550


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 527
Location: Slovensko

PostPosted: Sun 2.12.2007 16:05    Post subject: Reply with quote

che wrote:
Maturitní ples organizoval plesový výbor, do kterého jsme vyslali nějaké nešťastníky. Kdo to byl už netuším.


Ty si to očividne nebol .o))
_________________
Planet Earth is blue and there´s nothing I can do.
Back to top
View user's profile Send private message  
maxmiliana
kytky 8, konec
kytky 8, konec


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 31150

PostPosted: Sun 2.12.2007 16:07    Post subject: Reply with quote

nemáte právo číst tento příspěvek


Last edited by maxmiliana on Mon 2.2.2009 11:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
waxeipahdeth
kytky 8, konec
kytky 8, konec


Joined: 02 Jan 2007
Posts: 27125

PostPosted: Fri 7.12.2007 12:45    Post subject: Reply with quote

Hele, všimli jste si, že něco takovýho, kolektiv, je i tady? : ) Třeba vůdčí typy, které můžou psát cokoliv, ale když si na ně někdo otevře hubu a dotkne se jejich ega tak je z toho haló plné rýpání a zesměšňování, vtipálci, kteří ke všemu mají trefnou poznámku, šašci, kteří si sice neuvědomují čím jsou tak "vtipní", ale ostatním jsou pro smích (třeba já Dementnik ), ambiciózní a cílevědomí lidi, lidi, kteří se ještě tak moc nenašli a spíš jen tak proplouvají životem atd. Jen takový postřeh, hlavně to PROSÍM berte trochu s nadsázkou, nemyslím to úplně doslova, dík, ale jisté podobnosti jak ve třídním kolektivu tu jsou.

Jinak u nás na SŠ
Šprtka-holka, která mi strašně lezla na nervy (a nejen mně), ptž to byla ta vyložená aktivistická šprtka, která lezla učitelům do prdele (jednou přišla s prosíkem, ať jí učitelka z účetnictví nedává trojku, že by neměla vyznamenání Rolling Eyes přitom jí ta trojka vycházela, ptž zrovna trochu polevila, ale učitelka jí ji nakonec nedala...to jsme byli celá třída nasraní jak prase). Přitom jinak moc rozhled neměla, šrotila se jen na ty dobré známky, byla u nás hromada inteligentnějších lidí, kteří si to ale nedokazovali známkama, ale svými vědomostmi a rozhledem v různých oblastech.
Pak tam byly i vůdčí typy, ale ty nikdo neměl moc v lásce, ptž byly urážlivé a držkovaly...ale třeba dělaly tablo a pořádaly maturák.
Třídní šasek-taky kluk (to snad nikde není holka : ), strašněj ochlasta, ale jiank moc fajn, ty jeho hlody na učitele... Laughing Teď nevím, co dělá, asi chlastá do mrtva Confused Je ho škoda.
Třídní flákač-Tak to je můj kamarád Jerry (ten s těma dlouhýma černýma vlasama), na učení se vůbec nepřipravoval, do školy skoro nechodil (myslím, že ho tam trpěli jen proto, že má ve městě známého otce Confused ), ale nakonec nečekaně odmaturoval za 5 a je to jeden z nejinteligentnějších lidí, co znám. Má přehled snad ve všem a dá se s ním kecat o čemkoli, od politiky po astronomii. Prostě ten typ, co ve škole nemusí mít samé jedničky, ale narozdíl od jistých jedničkářů, kteří ví jen to, co se našrotí měl znalosti hluboké a pálí mu to. Pak moje nejlepší kámoška, taky inteligentní člověk, ale prostě ji ta škola nebavila, moc se neučila ani tam nechodila.
A pak tam byly asi dvě holky, sice milé a hodné, ale nevěděly ani, kdo to byli nacisti, kdy byly světové války a další naprosto základní věci Shocked Jedna je teď jako au-pair v Anglii (což nechápu, na angličtinu byla taky dost slabá) a druhá je kromě mě a ještě jedné holky jediný člověk, co teď studuje výšku a ne VOŠku Shocked Ale co jsem slyšela, tak tam brali bez přijímaček, tak asi proto se tam dostala a moc šťastná tam není.
Jinak jsme měli problém, že jsme se ve třídě nedokázali na ničem dohodnout. Kam pojedem na výlet, kde bude stužkovák, nic...Vždycky jsme na sebe ječeli a hádali se Laughing Ale ty věci ohledně matury zařídily aktivistky nakonec, stejně by to nikdo jiný neudělal Embarassed
Ale měla jsem je celkem ráda. Asi proto, že na ZŠ byly takové bestie, že žádný jiný kolektiv by horší být nemohl. Jenže od matury jen sem tam někoho potkám a pokecáme...nějak se totiž nemůžem dohodnout na celotřídním sraze... Roflnik Laughing
Back to top
View user's profile Send private message  
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

 
Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
additional terms