myslim, že asi jo, podle mě mají k sobě v tehle věcech stejný ohlaví blíž..nebo prostě kdo z rodičů má k dítěti důvěrější vztah, ten ať vysvětluje
jinak, já budu asi říkat(kdyby to dělalo na veřejnosti) že to se nahlas neříká, a ve společnosti nedělá..atd. jako budu je snažit vychovávat k tomu, že je to v pohodě, ale je jejich věc, kam si šahají, ale že je to tabu. chtěla byc, aby to "to se nedělá" pochopily stejně jako "to je tvoje soukromá věc a ostatním do toho nic není, jako třeba to, že se taky nebude procházet nahatá po městě, nebo že se před lidma nebude drbat na zadku a šťourat se v nose nebo nebude říkat paní učitelce hele ty máš stejnou sukni jako moje babička...
a jak vysvětlit dětem ty sexuální věci? rozhodně nemá podle mě cenu balamutit o čápovi. a chtělo by to, aby už při nástupu v první třídě vědělo jak to je, aby se pak zbytečně nezatěžovalo myšlenkama, jaktože jaruška nemá taínka, atd. ana maminka a tatínek bych to nehrála,
prostě když se mají dva lidi moc rádi, tak se jim může narodit děťátko, ale musí se mít hodně rádi, líbat se, objímat se, spinkat spolu, a když budou chtít miminko, tak ten pán zaseje do té slečny semínko, a stanou se z nich tatínek a mainka...
no je to asi blbý ale nic lešího mě nenapadlo:)))
a "semínko" mi připadá docela vhodný výraz, protože mužské semeno je přece regulérní výraz