|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Vadila by vám? |
Ano |
|
43% |
[ 18 ] |
Ne |
|
56% |
[ 23 ] |
|
Total Votes : 41 |
|
Author |
Message |
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Thu 25.10.2007 23:51 Post subject: |
|
|
zuza wrote: | a navic cesko zadny radar od americanu nepotrebuje, protoze jsme si vymysleli vlastni - jenze ten nam nepovolili do vyroby, protoze by mohl ohrozovat zajmy americanu, takze ted se vyuziva tusim na brnenskem letisti |
Pokud máš na mysli pasivní radary Věra, která vyrábí a prodává pardubická Tesla (nyní Era), tak ty do výroby povolené zjevně jsou a pro vyhledávání autonomně fungující balistických střel jsou zcela nepoužitelné.
zuza wrote: | proste mi vadi, ze si amici mysli, ze jen oni maji patent na vsechno, at se tedy vede debata o radaru, ale pokud se dojde k tomu ze je potreba tak jsme schopni to zorganizovat sami, navic proc se to tedy neresi v ramci unie??? |
Co tě vede k dojmu, že projekt, který má v USA plánovaný rozpočet 53 miliard dolarů, si dokážeme zogranizovat sami? Dokážeš si alespoň tipnout kolikrát je ta částka větší než celý rozpočet ČR na obranu? |
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Fri 26.10.2007 5:45 Post subject: |
|
|
[quote=\"Kyo\"]referendum je v tomhle pripade blbost, ne ? vzdyt lidi o tom vubec nic nevi.[/quote]
Souhlas. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 26.10.2007 6:26 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 17:16; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Fri 26.10.2007 12:56 Post subject: |
|
|
ty me normalne uz fakt slusne prudis Loth
Ja nikdy levicak nebyl ani nejsem, stejne tak nejsem pravicak ani jsem nebyl Spis uvazuju tak nejak realisticky a CSSD ma k zlatymu stredu bliz. Hlavne uz davno pred volbama bylo jasny, ze ODS neprosadi v podstate nic z toho co slibovala a co melo bejt cilem jejich reforem. Tudiz se nic nehlo nikam, lidi kteri uz ( po x vymenach) jakztakz sedeli na svejch mistech a neco o svy praci vedeli, byli vystridani novejma hruzama. ODS v tyhle zemi a za tehle okolnosti a politicky situace mohli volit jen zcela nerealisticky uvazujici lidi. No a tech "hornich deset tisic" samozrejme..
Navic kdyz vidim co dela a jak se chova Langer a par dalsich ODSackejch excesu.. ODS nikdy. A jina rozumna alternativa tu neni.
Cela vlada ODS je ztrata casu.Moc casu jim stejne uz nastesti nezbejva.
A radar ma nepochybne monitorovat i nebezpeci ze strany Ruska. Na tom nevidim nic spatnyho.. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 26.10.2007 13:08 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Fri 26.10.2007 13:27 Post subject: |
|
|
No ČSSD stavět nad ODS, no nevim nevim |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Eva kytky 2, meta: 700
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 10:49 Post subject: |
|
|
Man of the world wrote: | kyo já tohle chápu, jen mi bylo nepříjemné slovíčkaření Evy, mylsím že ČR taky nikdo nijka nebombardoval, nebojovalo se tu na frontách nebo ne zdaleka tolik jako na jinde abych to mohl srovnat se skutečnou válkou, na to jsem chtěl poukázat. Samozřejmě si uvědomuju rozdíl v otmhle mezi námi a USA,ale přeci jen si myslím že jsme nebyli v té pravé válečné oblasti
ne při dějáku jsem nespal, přiznám že o otm nevím tolik jako třeba loth nebo kyo, novodobá historie mě až tolik nezaujala. Uvědomuju si že bychom tehdy proti Německu neměli asi moc šancí, neměli bychom naději na vítězství,ale třeba ve Francii bojovali a i když jim to úsílí moc nepřinášelo tak bojovali. Možná je výsledek stejný,ale přesto v tom vidím rozdíl.
asi mě nechápete, v pořádku, některé věci vnímám jinak a neříkám že to o čem tu mluvím by bylo správné a nejrozumnější |
Promiň Mane, ale asi jsi opravdu při dějepisu spal, nebo o 2.sv. válce nevíš nic. ČSR, respektive potom Protektorát že nikdo nikdy nebombardoval?? To nemyslíš vážně, že ne???? Mám ti napsat škody na majetku a lidských životech jen u nás v Brně, kde byly bombardovány Zbrojovka, Zetor, nádraží a další místa?? Kde byly obrovské škody na majetku a nemalé (v Brně pokud se nemýlím cca 1500) na lidských životech?? A stejně tak to vypadalo i v dalších větších městech.
Ve zkratce např. tady:
http://www.fronta.cz/dotaz/bombardovani-brna
Mluvit o popravování odbojářů a nejen jich by bylo asi zbytečné, stejně tak o Lidicích, Ležákách apod. Tak nevím jak si ty představuješ "skutečnou válku". Nechápu jak si vůbec můžeš dovolit zlehčovat utrpení našich lidí nebo snad říct že nás se tady válka vlastně ani nijak extra nedotkla
Aha, takže tím že Francie bojovala chceš říct že jsou lepší než my?? A víš vůbec o tom, že bylo něco jako MNICHOVSKÝ DIKTÁT!!!!!????? A že jím jsme byli DONUCENI vzdát se bez boje???? ASI NE, ŽE???????????? Hitler moc dobře věděl, že bychom byli tvrdým oříškem, proto mu šlo také o to získat nás politicky a ne bojem!!!!
My naopak nebyli už v roce 1938 tak krátkozrací jako Anglie a Francie, které nás Hitlerovi klidně předhodili a mysleli si že tím zajistí mír v Evropě( a pak se jim to také ošklivě vymstilo).
Jinak máš pravdu, ano asi tě opravdu nechápu. Buď si tím cos napsal děláš srandu, nebo o dějinách opravdu nevíš vůbec nic a nebo... já fakt nevím co. Nad tím mi zůstává rozum stát._________________ 4 Felicity:
Last edited by Eva on Wed 31.10.2007 11:21; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 11:11 Post subject: |
|
|
Kyo wrote: | Francouzi meli Maginotovu linii ktera si ani "nevystrelila" , Belgicani taky opevneni a "nedobytelnou" superpevnost Eben Emael. Nemci ji dobili behem jednoho dne.. A nemyslim ze by nas bylo min.. . |
Kyo, nezapomeň, Wehrmacht roku 38 určitě nebyl to, co wehrmacht v roce 1939, už posílený o naše tanky, těžké dělostřelectvo a jiné zbraně - Poláci s horší technikou, nesrovnatelně horším terénem pro obranu, bez opevnění a proti Němcům posíleným o naše zbraně a vlastní posílení získané rokem výroby a vývoje zbraní navíc vydrželi cca měsíc, jak dlouho bychom vydrželi my? To už je samozřejmě jen spekulace._________________ 4 Felicity:
Last edited by Eva on Wed 31.10.2007 11:33; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 11:25 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 11:40 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 12:03 Post subject: |
|
|
Partyzani.. tezko rict a rozlisit co jsou fakta a co jsou legenda. Preci jen jsme v tomhle meli 40 let vymivarnu mozku. Osobne jsem nenabyl dojmu ze by nemcum nekdy nejak vyrazneji zneprijemnili zivot - krom atentatu na Heydricha coz bylo ale neco jinyho, a druha stranka veci je ze za to primo zaplatilo zivotem 10tisic lidi a tisice dalsich. Fakt se o tomhle da jen spekulovat.
Polaci meli proti nam velkou vyhodu a sice ze meli velkou armadu. I kdyz svy udelalo taky to ze z jedny strany utocili nemci z druhy sovetskej svaz
Tvrdej orisek bysme podle me nebyli, je sice pravda ze Hitler se pripravoval na do ty doby "konvencni" valku, spise zakopovou, ale meli k dispozici holt veci o kterejch sme si my jen mohli nechat zdat. Vzdyt vzdusnou nadvladu by nad nasim uzemim meli behem par hodin
A ceska vyzbroj nemeckou armadu nijak vyrazne neposilila, ne natolik aby se to nekde nejak projevilo. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 12:05 Post subject: |
|
|
dd
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 17:17; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 31.10.2007 12:09 Post subject: |
|
|
ja nevim co tim odbojem myslis. to je sirokej pojem. jeslti cechy bojujici za zahranicni armadu, lidi co prechovavali zidy ( mimochodem predevcirem me dole v baraku zastavil nejakej pan ,ze se odsud odstehoval pred 60 lety - nas barak je jeste z 19stol- a rikal ze tu zili zidi ktery odvezli do koncentraku a uz se nikdy nevratili, to me prekvapilo , nebo co vyrabeli a rozsirovali noviny a letaky proti risi nebo v pozdejsi dobe nejaky ozbrojeny skupinky po lesich. spis nez jakykoli materialni a hmatatelny ztraty to vsechno dohromady melo asi vyznam spis psychologickej. _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 19, 20, 21 Next
|
Page 20 of 21
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|