sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Americký protiraketový radar
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  

Vadila by vám?
Ano
43%
 43%  [ 18 ]
Ne
56%
 56%  [ 23 ]
Total Votes : 41

Author Message
Man of the world
caballero

PostPosted: Thu 25.10.2007 18:16    Post subject: Reply with quote

já už to neřeším, kdyby mi někdo položil otázku jetsli jsem pro a nebo proti řeknu jasné ano, nevidím v tom žádné nebezpečí,lae už tuhle kauzu ani moc nesleduju, ve zprávách jsem viděl to s Rusy,ale mylsím že je to spíš trochu nafouklá bublina než možná realita...

evo Arrow když už chceš slovíčkařit, tak si to přečti ještě jednou ty, kyo napsal: neví co je to válka, neví co je to okupace.

to že češi jsou ve své podstatě srabi si myslím. to že nás tu okupovali...okupovat jsme se nechali bez nějakého odporu, tak proč by nás někdo neokupoval když se tomu nijak nebráníme?
Lothórien
kytky 7, meta: 12150

PostPosted: Thu 25.10.2007 18:22    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 17:15; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Tornado_Lou
kytky 6, meta: 8250
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Thu 25.10.2007 18:24    Post subject: Reply with quote

Odmitame obranu?Obranu ze strany Americanu?
Od naroda, ktery si mysli, ze on jediny ma patent na rozum?
Od naroda, ktery kazdyho prudi za to, ze ma atomovku, ale sam by se ji nevzdal?

Pro me neni Amerika ztelesnenim demokracie. A pokud mam srovnat Cechy a Americany, tak si myslim, ze v mysleni jsme tedy o hodne napred (viz. rasismus, americka prudernost...atd).

Mane, a ty se povazujes za sraba?
Snad se ti jednou podari vystehovat do zahranici, kdyz ti to tady prijde tak hrozne. Moc ti to preju. Wink
Back to top
che
kytky 6, meta: 10250
kytky 6, meta: 10250

PostPosted: Thu 25.10.2007 19:18    Post subject: Reply with quote

Diskuse o radaru na ČT24 s Věrou Chytilovou. Asi to nejlépe zapadne sem. Trochu delší, ale velmi pozoruhodné.
http://www.ct24.cz/vysilani/?datum=2007-07-16&id=156171&porad
Back to top
Kyo
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Thu 25.10.2007 19:58    Post subject: Reply with quote

Man of the world wrote:
kyo napsal: neví co je to válka, neví co je to okupace.

Neví co je to válka, znají ji jen zprostředkovaně. Pak se dostanou necenzurovaný výpovědi - fotky a reportáže - o tom jak to v takový válce skutečně vypadá prostřednictvím medíí k nim a celej národ je zděšenej. To byl taky asi důvod proč se stáhli z Vietnamu Wink Dokavad baštili jen svou propagandistickou kašičku, koukali se na to trošku jinak. Stejně tak Irák - nedávno o tom byla docela dobrá reportáž v televizi.. Válka se přenásí on-line do všech TV po celym světě. Ale vidíš jen zaměřovače raket a "chirurgicky" přesnou práci naváděnejch raket případně vraky nebo plameny.. válka se ale nijak nezměnila a kdyby to přiblížili trošku víc, bylo by vidět ty roztrhaný těla spousta dětí a minimálně desetitisíců civilistů.. To by vyvolalo trošku jinej ohlas veřejnosti. Je to takový mediální klamání. Jakmile jim začaly ztráty přerůstat do tisíců, veřejnosti se to už tak nezamlouvalo a Bush ma co dělat aby tam ty vojáky udržel - řeší to tak že tam je tam v podstate 1:1 USA armáda s "soukromejma bezpečnostníma službama" což je snad jak ze zlýho snu. Prostě americká veřejnost by to natvrdo nestrávila. Neví co je válka protože na svym území v tomhle ani minulym století nezažili. A ti co jo - těch pár stovek tisíc vojáků oproti stovkám milionů lidí .. To jim nic nedá.

A jestli jsou češí srabi.. no nevim podle čeho to poznat. V 2.sv sice takví ti vlastenci tvrdí že bysme se mohli bránit a měli i šanci.. jenže neměli a myslim že by se tady němci přehnali jak hurikán. Francie i Polsko mělo šance nesrovnatelně větší a nestačili zdrhat :)Jsme holt malá země a když se na nás ostatní vybodli tak to bylo spíš nejrozumnější řešení. Jak řiká Loth, podle nedávný historie se dá těžko něco soudit..
Efendy
kytky 3, meta: 1050

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:03    Post subject: Reply with quote

Třeba kdyby jsme se bránili možná by nás bylo dnes místo 10 mil. .. 5 mil. Názory jsou na to různý, měnili jsme vybudovanou dobrou obranu. Nevím...
Kyo

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:08    Post subject: Reply with quote

Francouzi meli Maginotovu linii ktera si ani "nevystrelila" , Belgicani taky opevneni a "nedobytelnou" superpevnost Eben Emael. Nemci ji dobili behem jednoho dne.. A nemyslim ze by nas bylo min.. ALe protektorat by byl asi trosku hrubsiho zrna.. Protoze co tak vim, tak beznej clovek kterej nebyl ani zid a ni na nem nemeli Nemci zadnej zajem si proste zil dal tak jako pred valkou, akorat jidla bylo postupne cim dal min a min. Nekde na venkove se lidi valka treba ani v podstate nedotkla. To v takovym polsku to bylo horsi..

A cpat sem za kazdou cenu radar jen abysme ukazali ze se nebojime.. Ja nevim no.. To taky neni o zbabelosti, ale spis proste chybej jednoznacny argumenty proc jo a proc ne. Ale to je logicky. A navic stejne si na to nejvic stezujou jen ti, co bydlej blizko.. Jasny ze nikdo nechce mit za barakem radar.
Lothórien

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:11    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 17:16; edited 1 time in total
Back to top
Efendy

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:18    Post subject: Reply with quote

Lothórien wrote:
Jinak 2. svetova valka je opravdu spatny priklad narodni zbabelosti Rolling Eyes Tohle snad muze rict jen nekdo, kdo pri dejaku spal, nebo fakt nevim. Ikdyz je fakt, ze to k tomu odsuzovani svadi. Ale uz vidim Mana, jak si vezme do ruky pusku a pujde branit hranice proti presile.

Na co jsou referenda, kdyz tady ten radar stejne bude?

Když bude referendum, tak si myslím, že spíš radar tady nebude, ne? A když referendum nebude a bude rozhodovat parlament, tak se spíš přikláním k tomu, že to taky neprojde a nebo 50 na 50
Kyo

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:20    Post subject: Reply with quote

referendum je v tomhle pripade blbost, ne ? vzdyt lidi o tom vubec nic nevi.

a ono by se naslo spousta lidi co by hranice branili. dyt do mobilizace taky sli a nikdo neutikal. jenze k cemu kdyz to bylo predem prohrany a ja myslim ze to je ten hlavni duvod proc to Benes jel podepsat..
Lothórien

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:20    Post subject: Reply with quote

ed

Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 17:16; edited 1 time in total
Back to top
Efendy

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:28    Post subject: Reply with quote

Referendum bych taky nedělal, nechal bych to ať si to daj strany do volebního programu a rozhodnou volby. Stejně to vypadá, že o tom budou ještě dlouho jednat s Ruskem a podobně, tak tu budeme mít za chvíli další parlamentní volby. A v Polsku prohráli vyhráli liberálové, kteří mají na to taky trochu jiný pohled než měli konzervativci.
Man of the world
caballero

PostPosted: Thu 25.10.2007 20:31    Post subject: Reply with quote

kyo já tohle chápu, jen mi bylo nepříjemné slovíčkaření Evy, mylsím že ČR taky nikdo nijka nebombardoval, nebojovalo se tu na frontách nebo ne zdaleka tolik jako na jinde abych to mohl srovnat se skutečnou válkou, na to jsem chtěl poukázat. Samozřejmě si uvědomuju rozdíl v otmhle mezi námi a USA,ale přeci jen si myslím že jsme nebyli v té pravé válečné oblasti

ne při dějáku jsem nespal, přiznám že o otm nevím tolik jako třeba loth nebo kyo, novodobá historie mě až tolik nezaujala. Uvědomuju si že bychom tehdy proti Německu neměli asi moc šancí, neměli bychom naději na vítězství,ale třeba ve Francii bojovali a i když jim to úsílí moc nepřinášelo tak bojovali. Možná je výsledek stejný,ale přesto v tom vidím rozdíl.

Loth, mylsím že mě asi opravdu neznáš ale řeknu k tomu jen jedno i kdybyhc měl chcípnout tak bych nikdy neseděl doma s rukama v kapsách a nekoukal jak moje rodina trpí, jak jí někdo postupně vyvražduje nebo odvádí do pracovních táborů. Na podobné věci opravdu nemám žaludek. Věřit mi nemusíš, ale příště si podobné věci klidně odpust. Možná nejsem vlastenec, ale jsou věci které mi jsou vším a pro které bych vše udělal. Rodina a blízcí jsou jedním z toho.

tornado Arrow nechápu tvou otázku,teda spíš to kam tím míříš, ne nejsem srab a nepovažuji se za něj.
nejde o to že bych to tu nesnášel, já nebudu vlastenec v žádné zemi, nemám podobné pocity. Tahle země je mi spíš lhostejná, to že se nad něčím pozastavím je normální pozastavil bych se i jinde,ale ted žiju tady a tak se nad něčím pozastavím tady.

asi mě nechápete, v pořádku, některé věci vnímám jinak a neříkám že to o čem tu mluvím by bylo správné a nejrozumnější
zuza
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Thu 25.10.2007 22:56    Post subject: Reply with quote

me na tom vadi to, ze se americani do kazdeho cpou a povazujou za samozrejme, ze je kazdy stat pusti na svoje uzemi a nechaje jim urcite pole rozhodovani

a navic cesko zadny radar od americanu nepotrebuje, protoze jsme si vymysleli vlastni - jenze ten nam nepovolili do vyroby, protoze by mohl ohrozovat zajmy americanu, takze ted se vyuziva tusim na brnenskem letisti

proste mi vadi, ze si amici mysli, ze jen oni maji patent na vsechno, at se tedy vede debata o radaru, ale pokud se dojde k tomu ze je potreba tak jsme schopni to zorganizovat sami, navic proc se to tedy neresi v ramci unie??? Rolling Eyes

cele to neni o ochrane proti strelam z iranu, ale o tom, aby amici posilili svoje velmocenske zajmy - proto to taky vadi rusku
nakonec pokud posahanym teroristum rupne v bedne, tak tech raket vystreli nazdarbuch kolik chtej, nebo bouchnou atomovku v ámci toho,ze kdyz se zapadem nic nenadelaj, tak aspon pozabijej vsechny a skonci jako mucednici, takze nakej stit je v tomto smeru naprd
Back to top
zuza

PostPosted: Thu 25.10.2007 23:15    Post subject: Reply with quote

Man of the world wrote:

Loth, mylsím že mě asi opravdu neznáš ale řeknu k tomu jen jedno i kdybyhc měl chcípnout tak bych nikdy neseděl doma s rukama v kapsách a nekoukal jak moje rodina trpí, jak jí někdo postupně vyvražduje nebo odvádí do pracovních táborů. Na podobné věci opravdu nemám žaludek. Věřit mi nemusíš, ale příště si podobné věci klidně odpust. Možná nejsem vlastenec, ale jsou věci které mi jsou vším a pro které bych vše udělal. Rodina a blízcí jsou jedním z toho.

mane nechci se do tebe nejak navazet, ani jsem predeslou diskuzi nesledovala, ale myslim, ze nikdo nemuze vedet, co s nim udela realna hrozba smrti - do vetsiny hrdinu by to clovek nikdy nerekl a ti co se kasali predem tak ti si pak kolikrat nadelali do kalhot (a to ne obrazne) - coz ale neni podle me nutne neco, za co by se mel clovek stydet, protoze to je prirozena reakce vetsina z nas chce prece zit
proste mi prijde to tvoje presvedcni o tom, jak by ses choval naivni
ja bych se taky chtela zachovat jako hrdina, ale bojim se ze bych zalezla nekam kde me nikdo nenajde a snazila se to prezit....
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 18, 19, 20, 21  Next
Page 19 of 21

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum