sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Jak budete vychovávat své děti?
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kačenka
&

PostPosted: Sun 7.10.2007 19:57    Post subject: Reply with quote

Ono to zní tak divně "tělesné tresty" ale ... facku kterou mi někdy naši dali jsem si fakt zasloužila a nebyla na škodu..
Back to top
View user's profile Send private message  
Dellores
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:01    Post subject: Reply with quote

Shrew wrote:
budete své děti trestat fyzicky?

Nevím, ale myslím, že s tím jaký jsem cholerik, by byl asi zázrak kdybych se udržela a nikdy bych svému dítěti nedala na zadek Embarassed. A navíc si myslím, že občas to není na škodu.
Back to top
Mari
addicted..
kytky 8, meta: 21650

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:07    Post subject: Reply with quote

ja doufam, ze ne
nasi me nikdy nemlatili, nefackovali, mnohem horsi (estli se to tak da rict?), bylo kdyz mi vynadali

deti bych starsen moc hctela mit, tesim se na to, ale bojim se, ze treba nebudu dobra mam, ze si se mnou dite nebude povidat, sklouzne ke drogam...
Back to top
Sluníčko:-)
hu

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:12    Post subject: Reply with quote

Mari wrote:
ze si se mnou dite nebude povidat, sklouzne ke drogam...

já nevim,jestli je to až zas tak o komunikaci...mam 2 kámošky,obě si s rodičema hrozně rozuměly,povídaly si s nima o všem (hlavně s mámou),v tom vztahu byla důvěra...a obě skončily na tvrdých drogách Confused
Back to top
Mari
addicted..

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:16    Post subject: Reply with quote

stat se muze cokoliv, ale zase si myslim, ze pokud ve mne budou mit duveru, tak je tu mensi pravdepodobnost, nez v pripade, ze si nemame, co rict...
Back to top
Dellores

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:27    Post subject: Reply with quote

Mari - s tím nesouhlasím. To není o komunikaci mezi rodiči a dítětem. Spoustu dětí, co mají milující a fungující rodinu skončí na drogách, tak jako spoustu dětí tu rodinu nemá a drogy jim nic neříkají.
Back to top
Mari
addicted..

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:30    Post subject: Reply with quote

tak fajn - kazdopadne chci mit s detmi otevreny vztah... Wink
Back to top
strawberry
kytky 4, meta: 2950
kytky 4, meta: 2950

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:39    Post subject: Reply with quote

asi jsem jedina, ale nechci byt mama- nejlepsi kamaradka. samozrejme si chci s ditetem povidat, pomahat mu v problemech a aby vladla uprimnost, ale jsou jista temata, o kterych mluvit asi nebudu a bude to hlavne sex a pak nebudu chtit slyset, co treba tamhle vypila apod

vidim to totiz na mladsi segre. nekdy mi to rve srdce, protoze mi na to vsechno proste prijde mlada, i kdyz uz asi ani neni. beru ji porad jako dite..i kdyz jsem sama byla horsi. takze vim, ze pres tohle bych se neprenesla.

dela to takhle i moje mama a mne to prijde idealni. spustu veci tusi, ale nechce se o nich bavit, nechce mit jistotu..a proste o tom nemluvime

paradoxne budu ale trestat za lzi. na co se nebudu ptat, na to at mi neodpovidaji. ale jestli mi budou lhat, tak zavari sami sobe, protoze bez duvery nemuze fungovat fajn vztah. mozna budu ten typ, co si obcas namatkou neco proveri, ale ne tim zpusobem, ze bych lezla do skoukromi. to budu urcite respektovat

taky ji naucim kulturnimu zivotu. bude chodit na vystavy (doufam ze na tatinkovy), na koncerty, do divadla. a bude mit zviratko.

taky si jasne stanovim pravidla, ktera jestlize bude dodrzovat, tak vse pujde hladce. ale jestli ne, zavari samo sobe.

a budu sve dite podporovat v cemkoliv, co si zvoli.
Back to top
greenwood
seja feliz, menina

PostPosted: Sun 7.10.2007 20:50    Post subject: Reply with quote

Shrew wrote:
budete své děti trestat fyzicky?

urcite nejaky ten pohlavek nebo par na zadek dostanou...ja od taty dostala dokonce parkrat remenem a dneska musim rict, ze jsem si to fakt zaslouzila a zkratka nejsem z tech, co rikaji, ze bit nikdy...nebudu deti mlatit hlava nehlava, to ne, ale nekdy je par facek ucinnejsi nez promluva do duse....to mi nasi udelali jednou a ja je div neprosila, at mi daj par facek a mam pokoj Laughing
od mamy jsem dostala fakt jen par facek v zivote, ale to uz to muselo stat za to, pac na biti byl u nas tatinek Laughing

a jak budu vychovavat svoje deti, to je dost tezka otazka, takhle teoretizovat...asi se budu snazit je vychovat, tak jak nasi vychovali me, protoze si myslim, ze me vychovali dobre, ze mi doprali a stale dopravaji pokud mozno vse a presto me nijak nerozmazlovali...i kdyz jsem jim za casu puberty nadavala do debilu, tak vim, jak me a segru maji radi a rozkrajeli by se pro nas....to jsem driv nevidela hlavne u taty, ale s odstupem casu zjistuju, ze je to ten nejlepsi tata...no a mama jakbysmet Love

chtela bych ale se svymi detmi vic mluvit, nez se mnou mluvili nasi, to mi docela chybelo, proto treba nemame tak uzky vztah, ale u nas se proste nejak nehralo na velky projevy citu a tak...tak to bych asi chtela zmenit u svych deti...

“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
Back to top
Shrew

PostPosted: Sun 7.10.2007 21:00    Post subject: Reply with quote

já v podstatě souhlasím s tím kamarádčovstvím s kostrou. od toho aby měli děti kamarádku jsou tady spolžačky, vrstevnice. myslím, že být kamarádkkou bych nedokázala a nechci. chci mít ale s dětmi hezký vztah a to si myslím je možné i když jim nebudu dlat důvěrnici:)
lambretta
kytky 6, meta: 8650
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Sun 7.10.2007 21:55    Post subject: Reply with quote

kostra uplne s tebou souhlasim

jinak promlouvani do duse nebo telesne tresty? nasi promlouvali do duse a nic z toho, sestrence matka dala dycky par facek a ta se ji za rohem vysmala ze to vubec neboli a taky nic z toho, takze nevim nevim co je lepsi.......
Back to top
Lilith
:faitilhiér:

PostPosted: Sun 7.10.2007 22:15    Post subject: Reply with quote

Já mám fakt strach z toho mít děti. Mám strach, že je nezvládnu, že mi jednou budou šlapat po hlavě a já si budu donekonečně vyčítat, že jsem někde udělala chybu. Mad

Zatím o dětech nepřemýšlím a nemám ani pocit, že bych je chtěla mít, spíš to asi nechám volně plynout a když jednou přijdou, tak fajn a zkusím jim dát všechno, co budu moct... co nejlepší vzdělání, chci, aby četly, sportovaly, zajímaly se o dění kolem sebe, nechci aby seděly na zadku a koukaly na televizi nebo do monitoru. Nevím ale, jak moc to půjde zvládnout, mám z toho prostě strach Embarassed
Jana
kytky 5, meta: 4650
kytky 5, meta: 4650

PostPosted: Sun 7.10.2007 22:52    Post subject: Reply with quote

nebudu tolerovat to, co už tu bylo všechno v podstatě řečeno..

jen nechci aby byly omezované co se týká samostatnosti, naši tohle dělali mně když sem byla v pubertě, vím jaké to je, mamka neměla moc v oblibě moje kamarádky, nevím proč, kamarádila sem se samýma slušnýma, nesměli ani u mě spát, nepustila mě na diskotéku v 15 letech, musela sem potajnu, nesměla sem spát moc u kámošek a tak..
myslím že v tomto sem trochu jiná než moje mamka
jo a nebudu nadržovat tomu mladšímu

chci aby měli hodně zájmů a nezbyl čas se někde "poflakovat" s kamarády v parku apod. nebudu kontrolovat jejich osobní věci, nebudu se jim hrabat ve skříních, budu se snažit mít s nimi kamarádský vzah, taková ta fajnová mamka co pokecá

dál nevím, až budu mít děcka potom to sem všechno napíšu Laughing
Back to top
Mykéna
kytky 7, meta: 14650
kytky 7, meta: 14650

PostPosted: Sun 7.10.2007 23:06    Post subject: Reply with quote

Já jsem byla v září jako vychovatelka na škole v přírodě, a akorát mě to utvrdilo v tom, že si hodně hodně dám pozor, abych náhodou neměla dítě nepřipravená. Ale děti chci, o tom jsem nikdy nepochybovala.

Vychovám je ke slušnosti - pozdravit, neskákat do řeči, neposmívat se "jiným" lidem, pomáhat, atd.
Taky je vychovám k pracem v domácnosti Laughing Nemyslím malýho domácí otroka. Ale kdybych náhodou měla chlapečka, nechci aby byl ten typ "tohle dělat nebudu, to je holčičí práce".
A k různým praktickým dovednostem. Rozdělat oheň, postavit stan, spravit protékající záchod, nahodit spadlej řetěz u kola...

Vyzkoušíme různý sporty, ať si vyberou, čemu se budou věnovat. Pokud budou moje děti mít po mě hudební hluch, nebudu je nutit chodit do hudebky. Ale malovat a kreslit budou a basta. A taky bych chtěla, aby uměli cizí jazyky už co nejdřív.

Budu se snažit, aby nebyli drzí, aby neházeli odpadky, nerozkopávali houby a mraveniště, aby to nebyli hrozný smradi.

Jejich svoboda bude končit tam, kde řeknu já Embarassed Takže žádný koukání na televizi do půlnoci, courání po hospodách ve 14ti letech. Nebudu jim dělat taxikáře.

Žádný rodičkovský chvilky s rozhovorem "jak se dělaj děti" taky neplánuju. Já jsem si na to přišla sama a poměrně brzo, stejnej případ je třeba i existence-neexistence Ježíška.

Asi budu "platící rodič". Takže školy v přírodě, lyžáky, různý kurzy, poznávací pobyty v zahraničí, řidičák, kolej, doklady, oblečení, knihy... Ale na kraviny "navíc" jsou tu brigády...
Malýmu dítěti nekoupím každou věc, kvůli který udělá scénu před výlohou hračkárny.

Asi budu i docela drsná. Že si jako hodně rozmyslí, než nějakou scénu vůbec zinscenuje. Tak si budu muset ujasnit, o čem se bude diskutovat a co bude bez diskuze. Myslim, že facku to dříve či později nějakou schytá, ale bude to až ten poslední prostředek. Sama vím, že na častý rány se zvykne, a pak člověk otupí a nemá to ten efekt. Navíc je to násilí, je to špatný, o tom žádná, jen prostě vím, že se možná neudržím.

A nějaký to "kamarádství" mezi matkou a dítětem, tak to si na růžovo nemaluju. Nejsem toho schopná ani s vlastní sestrou, natož s někým, ke komu bych chovala takovou lásku a zodpovědnost jako k dítěti.
Zase nechci, aby to vyznělo tak, že nebudu naslouchat, nebudu vrba pro bolavý srdíčko a tak. Pomazlit se, vyslechnout, pokecat, poslechnout si nějaký ty vtipy ze školy, poradit, co s tou blbou Nováčkovou, která se mýmu sluníčku posmívá... ale jako máma.

Ad drogy a cigarety - nebudu tolerovat. Jako ať si kouří potají za rohem, ale já to tolerovat nebudu Laughing Vim, že jakákoliv moje výchova nezabrání, aby něco někde vyzkoušeli. Ode mě budou jenom vědět, že si to nepřeju a že je to špatný.
Back to top
Tornado_Lou

PostPosted: Wed 10.10.2007 13:47    Post subject: Reply with quote

Mykéna wrote:
Nebudu jim dělat taxikáře.

tak to ja zase jo..mela bych strach, kdyby se courali nekde po party v noci sami po ulici (samozrejme jen do urciteho veku)

co se tyce tech telesnych trestu...nejakou tu vychovnou facku asi schytaj...
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 4 of 5

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum