|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Christine kytky 4, meta: 3550
|
Posted: Sat 6.10.2007 18:32 Post subject: |
|
|
nedokážu si představit že bych vychovávala rok dítě a pak zjistila, že není moje...a v nemocnici ho vyměnili |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 6.10.2007 18:54 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 25.5.2008 17:33; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sat 6.10.2007 18:55 Post subject: Re: Jak budete vychovávat své děti? |
|
|
Ja se budu snazit, aby moje deti byly cestne a mely nejake socialni citeni. Aby nebyly podlé a nevysmivaly se lidem, ale pomahaly jim. Aby byly slusne, ale tak nejak v prave mire drze...a hlavne aby byly samostatne...budou od 15 let cestovat samy, aby se otrkaly...stejne by pro ne byly rodinne dovolene utrpenim
Co se tyce materialnich veci...budu se jim snazit doprat co nejvic, ale zase ne vse...musi si veci vazit, musi znat cenu penez...
Rozhodne je budu vest ke kulture...budou chodit na koncerty a do divadel, jezdit na vylety...budou hrat na hudebni nastroj (holcicka na violoncello, chlapecek na klarinet a pozdeji na saxofon, nebo klavir, uvidim, co se jim bude libit vic)...budou malovat a hodne cist...a sportovat...od mala budou jezdit na hory a budou chodit bruslit
Budu se snazit s nimi mluvit o vsem otevrene...pokud budou chtit zkouset drogy, tezko tomu zabranim...ale budou ode me mit mnoho informaci, a proto si vezmou pulku ecka a ne cele a tripum a houbam se budou na sto honu vyhybat ...obcas prijdou domu ozrale...a to se pak o ne budu nasledujici den pekne starat az budou zvracet...
nebudu je hlidat a prehnane se o ne strachovat...budou mit volnost...ale kdyz neco provedou nebo budou lhat, budou samozrejme potrestany
No do triceti casu dost
Last edited by Tornado_Lou on Sun 7.10.2007 13:05; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Sat 6.10.2007 19:15 Post subject: |
|
|
tornado- to zní dobře
já nechci mít děti. vidím v sobě zakořeněný zvyky z naší "rodiny" a mindráky z mýho dětství a nechci to na nikoho přenášet. |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sat 6.10.2007 19:57 Post subject: |
|
|
já bych byla maximálně spokojená, kdyby se mi podařilo nemožné-vyvarovat se chyb, kterých se na mně dopustili moji rodiče |
|
Back to top |
|
|
Janeira .
|
Posted: Sat 6.10.2007 20:22 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Janeira on Fri 22.4.2016 13:46; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
cooky kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Sun 7.10.2007 12:23 Post subject: |
|
|
Tornado - jo, zní to dobře, ale jedna věc - rodinné dovolené pro ně budou utrpení, ale koncerty, divadla a podobné věci ne? Já jenom tak vzopínám na svojí pubertu a koncerty pro mě byly noční můrou stejně tak jako rodinné dovolené. |
|
Back to top |
|
|
Tornado_Lou kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Sun 7.10.2007 13:06 Post subject: |
|
|
Cooky, vsak ja nemyslim v puberte...ale v detstvi, aby se u nich rozvinulo kulturni citeni (no doufam, ze to nebude mit opacnej efekt )...v puberte uz si budou chodit na akce, ktere si sami vyberou |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Sun 7.10.2007 15:32 Post subject: Re: Jak budete vychovávat své děti? |
|
|
chcem byt liberálny rodic, ale mat respekt co je podla mna najtazsie.. byt autorita, ale taka ktorej sa deti neboja, neboja sa prist s problemom.. trebars ja nasim- najma mamke, vravim dost vecia j co sa tyka vztahu s priatelom, sexu a pod, ale ten vztah sa napravil mozno posledne 3-4 roky.. isteze za tej divokej puberty ked som mala 15-16 sme mali vztah divoky/ rozkol kam mozem ist, a dokedy tam byt, - a casom sa to vyvrbilo a dnes staci povedat kam asi idem a ze neviem kedy pridem..ale tie excesy za maldi urcite v zlom zmysle utuzovali aj mohe alkoholicke zazitky ktore mi teda doma v 16 tich akceptovane neboli
tresty typu zaracha, zakaz telky som nikdy nemavala a myslim ze to nebudem praktizovat aj pri svojich potomkoch.. nemam predstavu ani o ich rozmaznavi, nevidim svoje deti ofajkane od hlavy po paty, pretoze aj keby som na to raz mala, pride mi zbytoce vyhodit kopu oenazi za oblecenie ktore bude decku o pol roka male lebo rastie ako z vody.. radsej investujem to jeho rozvoja,- kruzky, konicky, vzdelanie, knizky , a podobne _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 7.10.2007 15:47 Post subject: |
|
|
Ruth A. wrote: | já bych byla maximálně spokojená, kdyby se mi podařilo nemožné-vyvarovat se chyb, kterých se na mně dopustili moji rodiče | Ruth, a ty jsou?_________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 7.10.2007 15:56 Post subject: |
|
|
budete své děti trestat fyzicky? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Shetire ne to fakt nejsem já..
|
Posted: Sun 7.10.2007 16:03 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | Já myslím, že určitě za 20 let nebudem chápat způsob zábavy mládeže. Já dnešní děti nechápu už teď a to zas tak stará nejsem |
Ale tak to si nemyslim, že je chyba v dětech.
jinak děti se musej tyrat fyzicky. - do jistě míry. Já měla vždycky pohlavek radši než 50 000 000 jiných slov, který mě ubližovaly mnohem víc. Dokonce mi i ten pohlavek většinou pomohl víc, že jsem si pamatovala, že to dělat nemám._________________ Bejt tebou nechodim nikam, je poslední duben a věř mi. To holka jako já - sama bejt nesmí. |
|
Back to top |
|
|
cooky kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Sun 7.10.2007 16:31 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by cooky on Wed 15.10.2008 13:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 7.10.2007 19:13 Post subject: |
|
|
Claris wrote: | Ruth A. wrote: | já bych byla maximálně spokojená, kdyby se mi podařilo nemožné-vyvarovat se chyb, kterých se na mně dopustili moji rodiče | Ruth, a ty jsou? |
jé, to je těžký
třeba si myslím, že byli dost takoví "tvrďáci" typu na jdnu pochvalu padesát pohlavků, nic nám není dost dobrý, podívej se na Aničku, jak to umí/jak vypadá/ jak se chová apod.... Oni to sami přiznali, že to trochu přeháněli. Já byla vždycky podle nich ta nejpomalejší, nejušmudlanější a když si mysleli něco pozitivního, tak to zametli pod stůl. Sebevědomí mi zadupali úplně k zemi. To bylo pořád- neučíš se, žereš sladkosti, seš tlustá, nosíš, co ti nesluší, neposloucháš, odmlouváš. Lecčeho pak litovali. Jenže mi to řekli až o x let později, nyní, když jsem dospělá, když tu taťka už není. Kdysi jsem měla problémy v kolektivu. Svěřila jsem se mámě, která mi odpověděla: "Tak se nad sebou sakra zamysli." Po nějaké době jsem přišla na to, že chyba nebyla ve mně. Trvalo mi ale hrozně dlouho, než jsem se toho zbavila, že "chyba je vždycky ve mně". Zkrátka jsem byla takový malý hromosvod komplexů mých rodičů. Oni se jich zbavili, ve mně částečně bují dodnes. Ne, moje dítě nebude moci za moje vlastní neúspěchy. Moje dítě nebude malý nepovedený dospělý. Moje dítě bude dítě se svým vlastním dětstvím. Bude šťastné. |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Sun 7.10.2007 19:47 Post subject: |
|
|
vychovna facka , ked je najhorsie zabrala vzdy.. dostala ju sice asi len 5 krat ale pomohla
to o com pise ruth/ kukni na tu a tu, aka je, co dokaze, to je strasne
u nas v rodine sa to celkom prejavilo, furt mi davali za priklad starsiu segru, ako sa dobre uci, je poriadna, slusna, nevlaci sa s chlapcami- segra mala potom problemy psychicke/ isteze nielen z toho a prave tam psychiater povedal ze to je hrozna hlupost lebo za a,- ja som bola frustrovana ze im nie som dost dobra a segra bola vystavena tlaku ze ju furt davaju mne prikladom a tak sa snazila byt vzdy najlepsia aby ich nesklamala, aby mohla byt vzor ktory mozem nasledovat _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 3 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|