View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:06 Post subject: |
|
|
E.x.i.l.i.a wrote: | Vždyť reklama ovládá trhy se zbožím po celém světě a tím pádem i nás. I ti nejmladší, co ještě z toho nemají rozum a neumí se tomuhle vlivu bránit, jsou ovlivněni a malé děti jsou pak nešťastné, že narozdíl od spolužáků nemají nejnovější hračku nebo mobil, který teď frčí v každé reklamě. A vůbec, reklama je jedna velká propaganda a propaganda je i důležitým prvkem totality, takže jsou tu styčné body |
Tohle je zajímavá skutečnost k zamyšlení, to, co jsi zmínila, se nedá popřít.
Člověk si sice může říct, že bude reklamu ignorovat, ale to snad ani nejde. Je všude, valí se v obrovském množství nejen z médií, ale dokonce i když jdete po ulici, míjíte jeden bilboard za druhým.
Rozdíl proti totalitě vidím v tom, že člověka nikdo nenutí fyzickým násilím jednat podle propagandy. Je to "jen" o psychickém nátlaku._________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Kyo kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Thu 4.10.2007 15:39 Post subject: |
|
|
co je horsi ? urcite totalita. je na lidech do jaky miry na reklamu skacou a cemu verej a sednou ne lep.. taky vidis ze dneska uz je to o necem jinym nez nekdy v roce 90 kdy se to tu vyrojilo a nikdo nic takovyho neznal.. lidi jsou uz rozumnejsi.. reklama je prd.. horsi jsou dezinformace v mediich. to je vazne lepsi bejt odrizlej od sveta _________________ Doba kráčí vpřed a svět se předhání. Už i blbci mají vyšší vzdělání. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Thu 4.10.2007 16:17 Post subject: |
|
|
já bych řekla, že reklama je skrytej nástroj totality _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Fri 5.10.2007 0:44 Post subject: |
|
|
hope wrote: | já bych řekla, že reklama je skrytej nástroj totality :lol: |
Tipuji že za tím je nějaká hlubší myšlenka, ale přiznávám se že jsem ji nepochopil. |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 5.10.2007 8:27 Post subject: |
|
|
a pardon, ne jen mě tak napadlo.. že v některých bodech se reklama snaží o totéž jako totalitní režim..nebylo v tom nic hlubokýho _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 5.10.2007 11:37 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 10:23; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Fri 5.10.2007 11:56 Post subject: |
|
|
Absurditu otázky nepopírám, nenapadlo mě ale, že by to někdo vzal vážně. Pokus o vtip nevyšel.
Jestli chcete, můžu to změnit třeba na "Zamyšlení nad styčnými body propagandy v totalitním režimu a reklamy v konzumní společnosti", aby to bylo hodno diskuze _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Fri 5.10.2007 12:41 Post subject: |
|
|
no já to nebrala vážně, ale když se che zeptal.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
che kytky 6, meta: 10250
|
Posted: Mon 8.10.2007 1:32 Post subject: |
|
|
Díky za vysvětlení. Ono je docela otázka, o co se totality vůbec snaží. Orwell napsal, že jejich cílem je moc nad lidmi sama o sobě. A tomu určitě propaganda pomáhá, ačkoli asi není hlavním prvkem. (Mimochodem, napadá někoho co je vůbec cílem komunistů? Baští stranickou ideologii, snaží se pragmaticky vydělat na živobytí v politice, nebo mají nějakou jinou motivaci?)
Reklamní agentury mají taky různící se slepenec zájmů. Potřebují se uživit, vyhovět zákazníkovi který chce prodat produkt, ale zároveň se na některé reklamu dá koukat i jako na druh umění. (Tím nemyslím prací prášky a podobné.) Lidi tvořící reklamy se tím realizují a baví. Ti divnější z nich si možná taky dopřávají zvráceý pocit moci. |
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Sun 21.10.2007 21:57 Post subject: |
|
|
Totalita je horší,
reklama, u ní je důležité aby byla její pravdivost zajištěna zákonem, aby nebyla klamavá.. a pokud nám říká reklama pravdu, tak nic proti ni nemám. (ale jinak co má reklamu se většinou kupovat nesnažím, není důležitá pro moje rozhodnutí). |
|
Back to top |
|
|
|