|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Setkali jste se již s antidepresivy? |
ANO |
|
28% |
[ 7 ] |
NE |
|
72% |
[ 18 ] |
|
Total Votes : 25 |
|
Author |
Message |
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 4.10.2007 13:39 Post subject: |
|
|
Já si nemyslím, že by lidi dřív neměli deprese nebo je měli méně. Jenže ve středověku si doktoři těžko vedli kartotéku a dávali dohromady statistiky, kolik lidí deprese má. Dnes je lidí víc a tomu přímo úměrně roste počet lidí, kteří mají psychické problémy, tím pádem se s těmi lidmi poměrně běžně můžeme setkat. Dřív se depresivní člověk prostě oběsil a nikdo to neřešil, dneska si zajde člověk za psychiatrem a řeší to jinak.
Je asi pravda, že doktor může předepsat AD i pokud to není nutné, protože doktoři jsou lidi a lidi chybují, nevyšetří tak, jak by měli atd., ale to by rozhodně neměla být běžná praxe.
Shrew wrote: | možná dost lidí by ani nenapadlo brát AD. a starosti a úzkost existovalyvždycky, i větší (co např. 2. sv. válka?) ale to s tím nemá nic společného..a lidé byli více "odolní", zdá se mi. když pominu to, že si nehuntovali tělo AD... |
Ty říkáš že byli odolní, ale co ty víš, kolik jich třeba spáchalo sebevraždu během války?
A nehuntovali si tělo, to je přece blbost. Zaprvé AD není jeden univerzální dryák, zadruhé se jako každý lék testují, než je lékaři předepisují._________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 4.10.2007 13:43 Post subject: |
|
|
Ester, sebevraždy jsou i dneska, byly jsou a budou.
já se nechci pouštět do nějakejch odbornejch studií, ale třeba vím z vyprávění lidí, z dokumentů a podobně, že lidi byli dost jiní než jsme my teď, odolnější ale i ve smyslu toho, že se zabili...proč se lidé zabíjí dnes? a proč se zabíjeli kvůli válce. Dnes skákají z mostu i třináctiletí kluci, kteří mají špatné vysvědčení..dřív ty důvody byly podle mě vážnější..nevím no..prostě mám z toho takový pocit, třeba nemám pravdu a zahltíte mě čísly, ale co z toho? ... _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:00 Post subject: |
|
|
Jasně, dokud nebyla povinná školní docházka, kvůli vysvědčení se nikdo nezabíjel. Dneska máme jiné důvody, to neznamená, že jsou méně vážné. Životní tempo třeba nějakou měrou k depresím přispívá, jenže kdyby stejné tempo bylo před 200 lety, zabíjeli by se lidi uplně stejně.
Prostě vidím základ ve skutečnosti, že čím víc je lidí, tím víc je případů depresí a tím větší pravděpodobnost je, že někoho takového potkáme. Navíc je velká informovanost a lidi se nebojí o AD mluvit. V tom hledám jsou hlavní rozdíly, proč máš pocit, že spousta lidí má s AD zkušenost. Dřív by ses o tom jen nedozvěděla. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:04 Post subject: |
|
|
jj, to je fakt, ta komunikace je dost otevřenější...
jinak ale myslím že za komunistů, kdy si každý vystudoval obor kterým se pak živil a na vysokou tolik lidí zase nepomýšlelo, přeci jen tolik případů sebevražd kvůli známkám nebývalo..nebo jmyslíte, že jo? _________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:18 Post subject: |
|
|
No to asi nebylo, protože ti studijní výsledky stejně byly na hovno, když jsi neměla dobrý kádrový profil. Já bych se mohla odstřelit rovnou, ani bych nečekala na to vysvědčení _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:23 Post subject: |
|
|
Asi jak říká Lenore, hledělo se na jiné kvality než známky. Navíc tam ohromně fungovalo "co tomu řeknou sousedi?" a když už by se něco takového stalo, určitě by se všeobecně nevědělo, že Nováček se zabil. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:24 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | No to asi nebylo, protože ti studijní výsledky stejně byly na hovno, když jsi neměla dobrý kádrový profil. Já bych se mohla odstřelit rovnou, ani bych nečekala na to vysvědčení |
no dyt presne na to se tu celou dobu snazim narazet - doba byla jina._________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 14:59 Post subject: |
|
|
Aha, takže ty se nám celou dobu snažíš vysvětlit, že doba byla jiná? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Thu 4.10.2007 17:37 Post subject: |
|
|
Laura wrote: |
sama bych si dobře rozmyslela, jestli do toho půjdu, prvně bych vyzkoušela přírodní preparáty, psychologa, naplánovala bych si spoustu práce a zájmů, snažila bych se o změnu...pak teprv bych do toho šla (no mám to krásně naplánovaný ).......mám nepříjemné zkušenosti, jak strašně dokáže chemie měnit dokonce osobnost, povahu, některé léky vás paradoxně dostanou úplně na dno, vedlejší účinky jsou dost nepříjemné..úplně mě to děsí, jak se někdo určitými dávkami pilulek může úplně měnit.. |
no, kdyz jsme u toho, prirodni latky dokazi taky strasne menit osobnost, povahu, a dostat te uplne na dno. Stejne tak vedlejsi ucinky. A to nemluvim o tom, ze nejaka prirodni latka te klidne muze zabit.
(edit- jezis, ja jsem napsala zabyt )
To, co je prirodni, neni hned zdrave, prospesne, a neskodne. Nebudte na tu chemii tak zli
Navic opakuji, ze spousta lidi v tyhle dobe ma s AD zkusenost proto, protoze jsou....
Last edited by Lucrezia on Thu 4.10.2007 18:51; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Thu 4.10.2007 18:37 Post subject: |
|
|
Lucrezia aha, tak to se omlouvám, já to mám laicky rozdělené jako : přírodní - ne takový driják, a nedokážou toho tolik jako umělá chemie (i když ta chemie je dost široký pojem no)
jaký třeba ty přírodní látky tohle dokážou? _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 18:42 Post subject: |
|
|
když si to vezmeš, příroda je plná jedů - co třeba všechny jedovatý živočichové a rostliny? _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 18:55 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | Vy co tady píšete, že je to "hrozná chemie", kterou byste do sebe nedali, víte vůbec něco o tom, jaká AD existují, na jakém principu fungují, co vlastně obsahují? (neříkám, že třeba nemáte pravdu, ale spíš si myslím, že dost vaříte z vody)
|
přesně název látek nevím, na jakém principu některé látky v nich fungují jsem kdysi věděla,už jsem to zapomněla, ale moc nechápu, co tím chceš říct...je to všeobecná známé, jsou o tom články, viděla jsem na vlastní oči jak které ad (látky v nich) měli přesně jaké účinky, povídala mi o tom doktorka, je to hrozná chemie, to že v tom nejsem odborník snad nevadí ne?_________________ The only way out is through
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 18:57 Post subject: |
|
|
Lenore wrote: | když si to vezmeš, příroda je plná jedů - co třeba všechny jedovatý živočichové a rostliny? |
to jasně, já měla na mysli spíš třeba třezalku apod _________________ The only way out is through
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 4.10.2007 19:06 Post subject: |
|
|
nemusime chodit daleko, co treba marihuana(ale ta ma i mnoho pozitiv). Nebo dalsi psychodysleptika, jako treba bufotenin nebo ergin, zpusobuji depersonalizace, muzou vyvolat i nejake latentni psychozy...temer uz se ale nepouzivaji, jen vyjimecne v psychiatrii.
Nebo treba i takova divizna se musi uzivat jen kratce, protoze jeji obsahove latky by nemusely delat dobre na krev.
Kdyz jsme u te trezalky, zpusobuje fotosenzibilitu(neslunit se pri uzivani, vyrazky...) a dokonce jsem se docetla i o nejakem mirnem vlivu na sinokomorove vedeni v srdci. |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 5 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|