|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 23.9.2007 18:20 Post subject: |
|
|
ja ji nejak cilene neposiluju, a poradne nemocna jsem nebyla uz hodne dlouho(kdyz nepocitam treba den dva nevolnost anebo zanet nosohltanu - ten mam chronicky, takze s tim moc nenadelam)
jim hodne ovoce a zeleniny, a kdyz na me neco leze, zacnu s Echinaceovyma kapkama a cajem s medem. A vubec med je skvelej
chtela jsem letos nasbirat sipky, ale mistni duchodci me predbehli |
|
Back to top |
|
|
hope Válenka Domácí
|
Posted: Sun 23.9.2007 18:20 Post subject: |
|
|
actimel? no to snad nemyslíš vážně? já to teda ani nezkoušela.. jo a ryby, zvlášt ty mořské dělaj divy obsahujou omega 3 mastné kyseliny(proto v dobách dřívějších rybí tuk)..prej omega 3 jsou i v plechovkovým tuňákovi, ale prej si máme kupovat ty drahý a ty co jsou kusy ne drŤ, ta je prej z rozemletých malinkých tuňáčků a ty nemají žádný tuk.. říkali nám to na přednášce o výživě.. _________________ Všechno jde když se chce? Dokud nemusí chtít taky někdo další... |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 23.9.2007 18:23 Post subject: |
|
|
-med jím taky denně s přídavkem propolisu (antibakteriální a multivitaminerální)
-tuňák hlavně Rio Mare, ale ve lněném semínku jsou taky 3-6 kyseliny , semínko sypu do všeho... a ještě mořské řady, ty taky miluju |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 23.9.2007 18:24 Post subject: |
|
|
hope wrote: | actimel? no to snad nemyslíš vážně? já to teda ani nezkoušela.. jo a ryby, zvlášt ty mořské dělaj divy obsahujou omega 3 mastné kyseliny(proto v dobách dřívějších rybí tuk)..prej omega 3 jsou i v plechovkovým tuňákovi, ale prej si máme kupovat ty drahý a ty co jsou kusy ne drŤ, ta je prej z rozemletých malinkých tuňáčků a ty nemají žádný tuk.. říkali nám to na přednášce o výživě.. | dělám si srandu (ale co bych pro imunitu neudělala), jednu dobu to pila babička a já to zkusila málem jsem z toho kosila. obyčejný kefír je taky dobrý na posílení obranyschopnosti? a tuňák - kusy je mnohem chutnější než ta drť, takže u mě je volba jasná._________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Sun 23.9.2007 18:25 Post subject: |
|
|
med ráda nemám, ale možná se přemůžu a třeba si na něj zvyknu. a lněné semínko, to musím zas začít jíst _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Sun 23.9.2007 19:16 Post subject: |
|
|
claris-tak zkus různé medy, ony se hodně liší |
|
Back to top |
|
|
Laura kytky 7, meta: 13650
|
Posted: Sun 23.9.2007 20:54 Post subject: |
|
|
co studená sprcha každý večer?
já jsem líná, neotužuju se.. už jsem to tu někde psala, že prostě doufám, že nic nechytnu..a když chytnu, aspon si chvilku poležím v postýlce blbý je, že to chytám v nejnevhodnějších obdobích kdy do školy prostě musím, a mám toho plno, a v takových chvílích prostě tasím echinaceové kapky, 1000 céčko každý den a litry a litry horkého čaje, když si vzpomenu tak česnek s medem, nebo cibuli s medem
právě jsem v tomhle procesu=)
celý den pšikám a smrkám _________________ The only way out is through
Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't |
|
Back to top |
|
|
Suny ..........................
|
Posted: Sun 23.9.2007 21:08 Post subject: |
|
|
Jím hodně zeleniny a ovoce
Spím při otevřené větračce - celoročně, i když ve velkých mrazech spíš jen otevřu před spaním a než usnu tak to zavřu
No a to je všechno
Pak jím občas Cetebe, ale jak kdy.
Jinak Claris, ty echinaceové kapky jsou zázrak, já je měla v zimě při nachlazení před maturitním plesem, potřebovala jsem se dát do 4 dnů dohromady a společně ještě s jedněma bylinkama (vyloženě na rýmu, myslím, že to byla lichořeřišnice) jsem byla za dva dny NAPROSTO zdravá a ptala jsem se doktora a ten řekl, že tu echinaceu můžu brát klidně celou zimu preventivně. _________________
If you want to make God laugh, tell him about your plans.
-Woody Allen- |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Sun 23.9.2007 21:20 Post subject: |
|
|
já se otužuju. V létě to je v pohodě. Prostě se sprchuju na konci sprchy ledovou vodou. Snažím se jít až fakt na tu nejstudenější a celý tělo.
V zimě teda jak kdy, ale třeba loni jsem to dělala A je to fajn
Jinak já nemocná nejsem skoro nikdy. Ale myslím, že to není tím otužováním. To otužování prostě beru jako takovou sázku... že prostě když to nevydržím, tak jsem srab Vím, že to je blbost, ale pro mě to je takové utužení sebevědomí, že mám pevnou vůli a i kvůli tréninku, že prostě mám vůli, kterou můžu použít na trénink a na tomhle si to zkouším, páč já fakt nesnáším ledovou vodu
Jinak co ještě dělám, tak že chodím v zimě do sauny. Letos jsem teda byla poptvé asi před týdnem. Saunu miluju. Krásně si tam odpočinu, krásně se mi potom spí a je to taková pohodička a relax, kdy si člověk jen užívá a na nic nemyslí a přitom to prospívá zdraví (pokud teda netrpí nějakou srdeční chorobou nebo není nemocnej).
Jinak krom toho užívám každé ráno multivitamín, ale to je samozřejmost A pak celkově můj styl a biorytmus je sám o sobě posilováním imunity. Hodně spím (alespoň 8 hodin denně), pravidelně a kvalitně jím, snažím se hodně relaxovat a odpočívat, 4-5x týdně cvičím hodinu ve fitku. Snažím se omezovat stresové situace, i když to moc nejde. Ale prostě se snažím teď být v pohodě, aby tělo fungovalo tak, jak má. To je nejdůležitější. Ale popravdě tohle všechno dělám primárně kvůli sportu... ta imunita je takový vedlejší pozitivum _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Sun 23.9.2007 21:29 Post subject: |
|
|
a jinak vitaminy různě střídám (myslím, že to je lepší, protože každé mají trochu jiné složení). Momentálně mám tyhle:
http://www.leky-zdravi.cz/getImage.asp?typ=midle&pdk=5700666014339
Mají dobrou cenu a dobrý obsah a jsou na 3 měsíce (i když mně vydrží asi o něco méně, protože beru 2tbl. denně (kvůli zatížení organismu)). _________________ Bye
|
|
Back to top |
|
|
little_B ...malá bosorka...
|
Posted: Mon 24.9.2007 11:22 Post subject: |
|
|
K tomu Actimelu holky ja viem, že si z toho robíte srandu, ale ja pijem každý deň - a ak ho náhodou doma nemám, tak si dávam ochutené Acidko - a chorá som nebola už ani nepamätám.. Predtým som permanentne bojovala s chrípkou a prechladnutím, ale v poslednom čase sa to úplne zmenilo. Možno je to len náhoda, neviem, ale ja tým pozitívnym účinkom verím ... _________________ Prax ukazuje, že žena vydrží ešte desaťkrát toľko vo chvíli, keď vyhlasuje, že už nevydrží. Niektoré typy aj dvadsaťkrát.
Je to dobré. Zachráni to mnohé vzťahy, ktoré stoja za to.
Je to zlé. Udržiava pri živote aj vzťahy, ktoré stoja za hovno už dávno.
|
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Mon 24.9.2007 12:25 Post subject: |
|
|
little, já neříkám, že to musí být blbost, ale úplně stejný účinek má asi i obyčejný kefír, který koupíš mnohem levněj a je možná ještě lepší. stejně jako s Activií, jím ji, protože je to jeden z mála jogurtů, co mi chutná, ale zjistila jsem, že stejně je to i s ostatníma bílýma jogurtama, takže už to taky moc neřeším.
moc děkuju za tipy a rady jen co se vyléčím a dám trošku do formy, tak se dám na to otužování a další.
a jak je to s těma probiotikama? je dobré to po antibiotikách brát nebo stačí jogurty a jiné zakysané dobroty? _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 24.9.2007 12:27 Post subject: |
|
|
_________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
|
|
Back to top |
|
|
zuza kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Mon 10.10.2011 10:11 Post subject: |
|
|
na otužovani je nejlepši sauna |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 Next
|
Page 2 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|