|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sawatdee kytky 5, meta: 5550
|
Posted: Fri 21.9.2007 20:36 Post subject: |
|
|
Tema pro me jako stvorene Cestovani miluju. Z Evropy bych se chtela podivat do Svycarska,severske staty,Amsterdam je muj sen taky uz dlouho. Ale nejvic me to laka na jiny kontinent a tim je Asie Chci (a urcite se podivam nekdy )do Indie,Vietnamu,Laosu,Barmy...v Asii se uskutecnil taky muj nejvetsi sen a mohla jsem mesic cestovat po Thajsku
Muj nazor je takovy, ze takhle tu urcitou zemi clovek nejvic pozna,sam,s batohem na zadech...Proto me nelakaj klasicke zajezdy k mori-snidane-plaz-vecere-snidane-naplanovany vylet-plaz...atd. Samozrejme kdyby mi to nekdo nabidl,tak neodmitnu,ale sama bych si to nezvolila.
S nasima jsem byla parkrat v Italii,Chorvatsku(nejhorsi dovolena),Spanelsku a Recku. A zadne super zazitky z toho nemam,neda se rict, ze bych tu zemi poznala, v podstate to bylo vsude stejne.
No,ale ted me ceka me prvni vyjeti za "praci" (aupair)do zahranici,SAMA. Mam z toho velky strach,uz jen ta predstava,sama jet do Phy,sama letet , nebudu mit komu co rict, prijedu a nebudu nic rozumet,uplne me to desi Sice to planuju,uz do decka,ze po mature jsem chtela odjet,ale jak je clovek starsi,tak se vic boji,no. Ted bych nejradsi couvla ale to uz nemuzu,nejak se tu aj proste musim naucit. _________________
If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad... |
|
Back to top |
|
|
Grapefruita believes in a perfect love
|
Posted: Sat 22.9.2007 7:18 Post subject: |
|
|
sawatdee - a kam jedeš? Být tebou bych se nebála, bude to dobrá zkušenost Taky bych chtěla někde sama v cizí zemi chvíli žít, ale ne jako au-pair, to mě neláká, budu to vymyslet nějak jinak...
A v tom Thajsku jste byli jak? Jako "baťůžkáři", tzn. jste si koupili zpáteční letenku do Bangkoku (předpokládám) a pak jste měsíc cestovali po Thajsku a ubytování si hledali po cestě? To je paráda... Jinak souhlasím, do Asie bych se taky jednou ještě chtěla podívat. Nejvíc do Číny. |
|
Back to top |
|
|
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Sat 22.9.2007 7:27 Post subject: |
|
|
Tak já mám k cestování velmi pozitivní vztah. Je fakt, že jsem ještě skoro nikde nebyla, ale do budoucna mám velké plány Ani mě neláká někam odcestovat třeba na rok (i když i nad tím občas přemýšlím)...myslím, že krátkodobější dovolené budou stačit - ale spíš na vlastní pěst než s cestovkou. _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Nicky... kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sat 22.9.2007 11:02 Post subject: |
|
|
Já bych ráda odcestoavala do zahraničí na delší dobu než pár dnů, ale určitě bych nechtěla jet sama. Lákalo by mě najít si brigádu na léto a strávit tam třeba měsíc nebo dva. I když nevím, jak bych snášela být takovou dobu pryč, jsem docela fixovaná na domov. Určitě bych někoho blízkého chtěla mít s sebou.
Občas závidím lidem, co mají procestovaných spoustu zemí. Na druhou stranu já nejsem moc cestovatelský typ, je mi dobře doma. Určitě mě neláká odjet někam na rok nebo víc, vím, že by se mi pak zase hrozně těžko vracelo. |
|
Back to top |
|
|
Bibis kytky 2, meta: 850
|
Posted: Sat 22.9.2007 11:12 Post subject: |
|
|
ja sem stravila pul roku v USA, a ted sem tam byla znova o prazdnach, nemuzu rict, ze bych tam chtela zit, ale na rok bych to urcite zas zkusila. Byla to pro me zkusenost, a sem rada, ze sem to udelala. Pristi rok bych chtela bud znova tam pracovat a nebo pracovat v jine zemi. Hodne mi laka studovat v cizine, aspon zas na pul roku, ale ne uz USA.
Jinak sem s rodicema myslim procestovala hodne zemi v Evrope, od Chortvatska po Portugalsko |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 22.9.2007 11:42 Post subject: |
|
|
Bibis - a co jsi v USA dělala? Studovala nebo pracovala? Tam bych se taky někdy chtěla podívat, ale vzhledem k tomu, že je to daleko a člověk se tam nedostane každý rok, tak na dýl...jen fakt nevím, jakým způsobem, program WaT by byl asi nejlepší, jenže je problém v tom, že musí člověk odjet pracovat minimálně na 2 měsíce plus měsíc cestování, takže pokud je to při škole, musí mít uzavřené známky kdoví kdy už v předstihu To fakt nevím, jestli bych zvládla, jsem docela líná na tohle |
|
Back to top |
|
|
Bibis kytky 2, meta: 850
|
Posted: Sat 22.9.2007 12:24 Post subject: |
|
|
grapefruita: byla sem tam studovat na stredni skole...a ted sem tam byla jen na prazdninach, kdybych tam jela pristi rok pracovat, tak se mi pres zadny agentury nechce, mam tam dost znamych a ty se mi budou koukat na nejakou praci a jinak asi jako au-pair. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 22.9.2007 12:51 Post subject: |
|
|
Grapefruita wrote: | sawatdee - a kam jedeš? Být tebou bych se nebála, bude to dobrá zkušenost Taky bych chtěla někde sama v cizí zemi chvíli žít, ale ne jako au-pair, to mě neláká, budu to vymyslet nějak jinak...
A v tom Thajsku jste byli jak? Jako "baťůžkáři", tzn. jste si koupili zpáteční letenku do Bangkoku (předpokládám) a pak jste měsíc cestovali po Thajsku a ubytování si hledali po cestě? To je paráda... Jinak souhlasím, do Asie bych se taky jednou ještě chtěla podívat. Nejvíc do Číny. |
Jedu do Irska...konecne jsem se dokopala neco aktivne hledat a vyslo to.Holka,co tam byla pres leto za sebe hledala nahradu,tak aspon mam jistotu do ceho jdu,spoustu fotek od ni a tak. Me taky au-pair nijak nelakala,s mym vztahem k detem ,a ted se budu starat o 7mesicni mimino (ale pry to je v klidu)a jeste 4letou holcicku.
V tom Thajsku presne tak,jak pises,jen s letenkou...prectenych par cestopisu,s pribliznym planem,kam jet(stejne se to hodne zmenilo) Vyhoda je,ze tam je na nase pomery dost levno (ubytko kolem 100kc(noc,jidlo 20kc...atd)a thajci jsou strasne mili,hodni,takze tam nenastal zadny problem._________________
If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
|
Back to top |
|
|
E_w_e ALLinALL,you´re just another brick in theWALL
|
Posted: Sat 22.9.2007 14:37 Post subject: |
|
|
jeeee, super téma
cestování zbožnuju... at už se jedná o dovolené, výměnné pobyty, studium, poznávací zájezdy a nebo "čundry" S našima cestujeme odjakživa strašně moc... vlastně když to spočítám, tak jsem v zahraničí alespon 7,8krát ročně jezdíme často (tak 3krát ročně )lyžovat do zahraničí (Francie , švýcarsko, itálie, rakousko), typické dovolené u moře spojené s poznáváním (typické destinace jako Francie, Řecko, Turecko, Španělsko,Chorvatsko,Černá hora, ...), poslední 4roky i na podzim potápění v Egyptě , na jaře jezdíme na 3-4 dny poznávat Evropská města (Amstr, Paříž, Barcelona,Istanbul, Kodan, Londýn, Víden, St. Petenburg,....), tatka me občas vezme na služebku už jsme podnikli i takové ne úplně tradiční dovolené, jako třeba minulý rok, 3,5 týdne v Dánsku , kdy jsme první 4dny byli v kodani, další týden projížděli celé Dánsko a potom 2 týdny bydleli úplně na severu dánska ve skagenu v pronajetém baráčku na pláži .... to samé jsme podnikli rok předtím s Norskem.... občas vyjedem jen tak spontálně na 3-4dny do Roháčů nebo do Tater....to miluju co se týče výměnných a dlouhodobých pobytů, tak na výměně jsem byla na 10dní v Holandsku, 2 měsíce na jazykovém kurzu v Nice a ted jsem načla ten rok ve Francii no
uvědomuju si, že to takhle bohužel nemůže cestovat každý a jsem našim strašně vděčná, co všechno už mi umožnili poznat a zažít... _________________ I smile when I’m angry
I cheat and I lie...
I do what I have to do
To get by...
But I know what is wrong,
And I know what is right...
And I’d die for the truth
In My Secret Life... |
|
Back to top |
|
|
Aduška zjisti, kdo jsi, a tím se staň.
|
Posted: Sat 22.9.2007 17:17 Post subject: |
|
|
Cestování mě šíleně láká, procestovat svět je můj sen... Zatím jsem skoro nikde nebyla - asi ve čtyřech letech s rodiči na dovolené, se školou v Chorvatsku a dvakrát na Slovensku v Tatrách... Teď během šk. roku se s přítelem chystáme na takové ty jednodenní výlety do Polska a Rakouska, na to se už moc těším Jinak se budu snažit využívat každé příležitosti, abych mohla někam vycestovat... Jak říkám, šíleně mě to láká, i když si to zatím nemůžu vůbec dovolit _________________ Srdce lidské má příliš mnoho snů, než aby mohlo být šťastno. |
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
|
Posted: Sat 22.9.2007 19:25 Post subject: |
|
|
Cestovani maji radi snad asi vsichni. Zit bych chtela ale uz jen v CR. Kamaradi a rodinne zazemi je nenahraditelne.
Moc jsem toho jeste neprocestovala, ale plany mam uz na hromadu let dopredu. Kolega byl ted v Thajsku, taky si koupil jen letenku a ubytko atd shanel az tam. Pry to byla parada, akorat tam byl v obdobi destu. Par kolegu bylo na jare na skoleni v Cine a ukazovali plno fotek a videi a uplne me to uchvatilo. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 22.9.2007 21:49 Post subject: |
|
|
cloo-A co zivot v Irsku (doufam,ze si te s nikym nepletu ) At vim,do ceho jdu. _________________
If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
|
Back to top |
|
|
Guest
|
Posted: Sat 22.9.2007 22:12 Post subject: |
|
|
cloo - jé, Čína, to je paráda Taky můj sen Škoda, že jsme se tam tenkrát nedostali, pamatuju se, jak se nám jedna holčička (dcera velvyslance nebo jakýho pohlavára) ve třídě smála: "My byli i v Číně, heč!"
Ale jednou snad určitě...
Mě by teď zase lákalo strávit v nějaké cizí zemi delší čas, klidně půl roku, rok. Je to ale těžké, když tady má člověk vazby, rodinu, partnera (co si budeme povídat, o toho jde především, přátelé to bez vás nějaký čas vydrží...navíc přítel moji touhu po poznávání absolutně nesdílí - jsme v tomhle jak den a noc ) Jedna věc, pro kterou závidím lidem "bez závazků."
Zajímavé je, že jsem tohle dlouhou dobu neřešila, až když jsem se dostala do Prahy, kde mám hodně zcestovalé a světa znalé kamarádky (jednu teda), tak mi to začalo být tak nějak líto a snažím se teď taky využít každé příležitosti dostat se "ven" |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 22.9.2007 22:14 Post subject: |
|
|
Ten poslední guest jsem já. |
|
Back to top |
|
|
Shrew _______________
|
Posted: Sun 23.9.2007 10:25 Post subject: |
|
|
taky ráda cestuju, a každý rok se snažím někam si vyjet na prázdniny, ale nemohla bych být třeba někde v hotelu u moře a týden se válet na pláži, fuuj:))
jezdím skoro ksždý rok na poznávací zájezdy, je to fajn, jezdili jsme po Provance, to byl můj první zájezd do zahraničí, pak Itálie, pak Burgundsko, pak severní Itálie a letos Francie, hlavně Nancy a Paříž. Do Paříže se chci ještě vrátit a příští rok bych chtěla studijně do toho Montpellier.
Jinak ráda cestuju i po čechách nebo chodím i na třeba obyčejné procházky, a děsně ráda fotím
Letos jsem byla v kutné hoře, do Prahy často jezdím za památkami i na různé festivaly, byla jsem s přtelem u nich v Liberci, v Jizerkách což bylo nejúžasnějších pár dní za celé prázdniny!
_________________ Lidé si brání ve štěstí, protože stále vidí minulost lepší, než byla, přítomnost horší, než je, a budoucnost jinou, než bude. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 Next
|
Page 2 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|