View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Mon 17.9.2007 17:46 Post subject: Nerozhodnost |
|
|
Taky někoho z vás trápí tahle šílená vlastnost? Dá se proti ní nějak bojovat - nejlépe se jí zbavit? Absolutně se nedokážu rozhodovat. Kolikrát v naprosto triviálních záležitostech. Jakmile existuje k možnosti A i stejně lákavá (nebo stejně blbá ) možnost B, jsem ztracená Jsem pak schopná nad něčím hloubat x zbytečných hodin, probírat to ze všech stran....ztráta času prostě.
Dá se s tím něco dělat? _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Mon 17.9.2007 17:52 Post subject: |
|
|
jsem typická váha, takže se v tom máchám celý život
asi je nejlepší si napsat na papírek všechny klady a zápory obou stran a pak se rozhodnout dle toho, jinak mi nic nenapadá. tak to dělam alespoň já
Max: jj _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 17.9.2007 17:55 Post subject: |
|
|
Já jsem neuvěřitelně nerozhodná, ale nemyslím si, že je to vždycky špatná vlastnost; lepší než jednat neuváženě.
Na druhou stranu u těch opravdu triviálních záležitostí je to otrava a zbytečné zdržování. Proto už dlouho používám osvědčenou metodu - hodím si mincí Ne, vážně, funguje to, rozhodnu se během chvíle a už nad tím nepřemýšlím.
Zase jakmile už se o něčem rozhodnu, ať už je to nepodstatná nebo důležitá věc, tak si to rozhodnutí nezpochybňuju a 100% věřím, že jsem se rozhodla správně. Taky nikdy ničeho nelituju _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
LadyCroft bojovnice!!!
Joined: 22 Jan 2007 Posts: 13356 Location: flight level over 195 (19500 ft)
|
Posted: Mon 17.9.2007 17:58 Post subject: |
|
|
přesně jako Max.jsme prostě typický váhy.takhle to má většina vah holek co znám _________________ women who behave rarely make history |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Mon 17.9.2007 17:58 Post subject: |
|
|
ve mne se pere ta lvi ukvapenost s nerozhodnosti vah
takze ja se treba nemuzu rozhodnout, zvazuju, analyzuju, a najednou mi rupne v bedne a udelam A. A pak se tyram tim, jestli by B nebylo byvalo lepsi _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
kecka kytky 6, meta: 7850
|
Posted: Mon 17.9.2007 18:00 Post subject: |
|
|
nekdy dlouho přemyšlim, ale ve chvili kdy se rozhodnu, už se nevracim k co by kdyby. Tohle pochybovani by zase zabilo mě.
Sama si o sobě nemyslim, že bych byla nerozhodna. O věcech, ktere jsou pro mě duležite přemyšlim, ale pokud mě tlači čas, dokažu se rozhodnout rychle. Minci nehažu |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 17.9.2007 18:01 Post subject: |
|
|
To já právě mám jednoduchý černá - panna, bílá - orel a je to
Ale tak to opravdu používám v situacích, kdy nemá smysl hledat racionální důvody (jako filozofická úvaha co si vezmu na sebe fakt ne ), nebo už jsem naprosto všechny vyčerpala a pořád je to 50/50.
Vím, že je to pro většinu lidí nepochopitelné, ale mně to opravdu usnadňuje život. _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
|
|
Back to top |
|
|
Rose Madder kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Mon 17.9.2007 18:10 Post subject: |
|
|
Tak já to rozhodnutí většinou taky nezpochybňuju, pokud už nějaké udělám Jenže ten proces rozhodování je pro mě naprosto vysilující. Třeba teď se rozhoduju, zda změnit téma diplomky. Takže probírám ze všech stran jedno i druhé potencionální téma, sedím nad tím každej den, načítám si hodně textů, na základě kterých bych se měla rozhodnout, ale ono to prostě nejde Nebo se rozhoduju, jestli bydlet na privátě nebo dojíždět. Opět banalita, ale řeším ji celý den Je fakt, že řada věcí se vyřeší většinou sama, ale já si ten proces prostě nemůžu nechat ujít Jinak taktika "sepsat si pro a proti" je u mě neúčinná. Těch pro a proti vždycky najdu tak nějak stejně
Je fakt, že se ta nerozhodnost netýká zas těch nějúplnějších banalit, ale věcí, které jsou pro mě nějakým způsobem důležitý. To ten proces pak stojí za to
Jinak ten nápad s mincí stojí za zvážení....ale já stejně vím, že by to dopadlo tak, že bych si hodila tak desetkrát, ptž by mi vždycky druhá varianta - kterou bych zrovna nehodila - připadala najednou lepší _________________ Jakmile začne člověk přemýšlet, přestává žít... |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
|
Posted: Mon 17.9.2007 20:01 Post subject: |
|
|
Rose tak zrovna s diplomkou jsem se rozhodovala totalne impulzivne, proste jsem to strelila od boku a byla to hodne spatna volba a potila jsem krev a celkove to bylo sileny, jenomze ja uz jsem se zatnula a ego mi nedovolilo s tim neco delat takze radsi dvakrat mer... _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
lambretta kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Mon 17.9.2007 20:21 Post subject: |
|
|
ja se rozhoduju blbe, dlouho to trva porad premyslim co je lepsi zkoumam ze vsech stran, desetkrat zmenim rozhodnuti a pak stejne premyslim jak by to bylo kdybych se rozhodla jinak |
|
Back to top |
|
|
|