sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Přeji úspěšný rok 2025 pro všechny! :)
Rodokmen aneb odkud pocházíme
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kika
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Wed 12.9.2007 15:13    Post subject: Reply with quote

Cool

Last edited by kika on Thu 14.11.2013 13:26; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message  
Orsej
wants to break free
kytky 6, meta: 8250

PostPosted: Wed 12.9.2007 18:31    Post subject: Reply with quote

kika Arrow tak to mas puvod tady par kilaku od nas Mr. Green teda nemyslim tu Francii (i kdyz to vlastne neni pokrevni), ale spis ty Ratiborice Razz

my mame puvod zjistenej docela dost dozadu, babicka se tim zabyva, jsou s dedou rodopisci a vedou i casopis Rodopisna Revue, ale u nas jsou sami Cesi nebo Slovaci. ale zase mame zajimavy pribehy o detskych domovech, nemanzelskych detech, potratech, tajnych schuzkach a ja nevim o cem vsem. Laughing
kika
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 13.9.2007 9:24    Post subject: Reply with quote

Cool

Last edited by kika on Thu 14.11.2013 13:27; edited 1 time in total
Back to top
Orsej
wants to break free

PostPosted: Thu 13.9.2007 12:50    Post subject: Reply with quote

kika Arrow a tak to je taky mozny... treba vzdaleny sestrenice - a nasi praprapratetou byla Bozena Nemcova Razz
Nereide
kytky 2, meta: 500
kytky 2, meta: 500

PostPosted: Thu 13.9.2007 13:25    Post subject: Reply with quote

No tak já teda akorát to, že dědova babička byla svoboná matka a jelikož se nikdy nevdala, tak náme teď to příjmení jaký máme...
Tangerine
kytky 5, meta: 6350
kytky 5, meta: 6350

PostPosted: Thu 13.9.2007 13:30    Post subject: Reply with quote

Strejda nechal udělat nějaké DNA testy a prý máme indické předky Very Happy Hlavně na mně to teda jde poznat Laughing Ale je fakt, že spousta příbuzných z mamčiné strany jsou hodně snědí.
Back to top
kika
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Thu 13.9.2007 13:41    Post subject: Reply with quote

Cool

Back to top
Matylda
kytky 6, meta: 8650
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Thu 13.9.2007 13:43    Post subject: Reply with quote

kika wrote:
A prapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprababička byla pračlověk Laughing Laughing Laughing

Laughing
Back to top
Alunka
kytky 6, meta: 9450
kytky 6, meta: 9450

PostPosted: Thu 13.9.2007 19:08    Post subject: Reply with quote

tak to ja vim maximalne to, ze mama moji babci byla z Ukrainy, tata jen napul a presidlili sem. A pak si vzala dedu, ten byl z Chocne. A to je vse. Nic vic nevim a nikdo u nas taky nic nevi. Takze nuda.
Back to top
Mykéna
kytky 7, meta: 15150
kytky 7, meta: 15150

PostPosted: Thu 13.9.2007 22:26    Post subject: Reply with quote

Zrovna nedávno jsem se o tomhle bavila s mámou. Část její rodiny pochází ze starýho rodu, kterej se před stovakama let usadil někde na Křivoklátsku. Asi to byli obyčejný lidi, akorát děda, když má svý špatný chvilky, tak vymejšlí teorie, že nám patří Křivoklát Laughing Cvoknik
Druhá část rodiny přišla po Bílý Hoře z Německa a usadila se v okolí Slanýho. Byli to Židi, ale konvertovali ke katolictví, což nechápu Evil or Very Mad Teda chápu, ale štve mě to. Mnohem radši bych brala židovství jako takový rodinný dědictví. I když máma tvrdí, že v jejich rodině se nikdy žádný náboženství nepraktikovalo.
Tátův rod, to byli kováři z východních Čech, víc nevim, pak tam byli ještě nějaký Němci.

Nikdo slavnej, nikdo významnej, snad ani žádnej hrdina. Maximálně někdo zavřenej v uranovejch dolech...
Jo vlastně, máma mi občas povídá o svojí rodině. Měli dům na náměstí v Terezíně, Němci jim ho zabavili, tak se usadili ve vedlejší vesnici. Její dědeček se stal zemědělcem a pěstoval prý takovou zeleninu, aby si jí vězni mohli utrhnout a protáhnout rukou skrz plot. Hezký, ale čert ví, co je na tom pravdy Smile
A její prastrejda nebo kdo si šel pro svojí ženu (Židovku) do koncentráku hned ve chvíli, kdy "otevřeli brány", čímž jí zachránil od epidemie tyfu, která vypukla, a hned se Terezín zase uzavřel a spousta lidí tam poumírala...

Ale to jsou jen takový historky. Mykéna se potřebuje vykecat. Laughing

Jo a taky máme nějaký předky z Řecka.
Back to top
chewing_cow
kytky 4, meta: 2350
kytky 4, meta: 2350

PostPosted: Thu 13.9.2007 22:41    Post subject: Reply with quote

U nás se zas vymejšlej teorie že nám vlastně patří Hazmburk. Laughing
Suga
kytky 5, meta: 4950
kytky 5, meta: 4950

PostPosted: Thu 13.9.2007 22:43    Post subject: Reply with quote

aneb pochvalte si své předky Laughing

Tak můj děda z tátovi strany strašně chlastal, babča byla zlá a panovačná, tetka z mámi strany se šla utopit kvůli nešťastný lásce, děda byl příšernej žárlivec... babča strašně věřící a teď jsem tu já, já dokonalá Dementnik
Taky mám teda soupis předků, ale už ani nevím do kterýho roku to je.
kika
kytky 8, konec
kytky 8, konec

PostPosted: Fri 14.9.2007 9:23    Post subject: Reply with quote

Cool

Back to top
greenwood
seja feliz, menina

PostPosted: Fri 14.9.2007 9:56    Post subject: Reply with quote

tak ja jsem takova vychodnacka smeska, jak rikame se segrou Laughing moji prarodice z maminy strany jsou Rusini, moje mama se teda narodila na vychodnim slovensku, ale vystudovala ukrajinsky gympl, babicka je castecne madarka po svy mame, jeji tatik mel vinice a ke snidani si pry vzdycky daval sampano Laughing rodice od dedy, no to je docela smutny, deduv tata odjel do ameriky jeste nez se deda narodil, ale nekde ho tam zapichli, no a dedova mama umrela, kdyz dedovi bylo par mesicu, kun ji kopl do bricha, tak se o nej starala starsi sestra (deda je asi ze 7 deti, babicka 6)... nejdriv deda pracoval jako celnik, pozdeji vystudoval teologickou fakultu a byl farar, jo a za valky byl v koncentraku, babicka pracovala tak ruzne v tovarne, pak jako spojovatelka tusim...mamina segra, moje teta je magor, jeji dcera jakbysmet Rolling Eyes

z tatovy strany- moje babicka je z Charkova, takze narodila se sice na Ukrajine, ale je to Ruska, s dedou se potkali prave v Charkove, kdyz tam oba studovali stavarnu a pak se prestehovali do Cech, babicky bracha byl vojak a umrel hodne mlady, kdyz kdesi v Kazachstanu ci kde zkouseli odpalovat nejaky bomby, no a vybuchlo to driv nez melo Confused jediny opravdu Cech v nasi rodine byl deda, tatuv tata, ta cast rodiny pochazi z Caslavska, Zeleznych Hor, nejdriv se vyucil zednikem, pak si udelal nastavbu a pak tu vejsku v Charkove...

vylozene do hloubky snad rodokmen nikdo poradne nedelal, akorat mama si kdysi sepisovala rodokmen, a bylo to strasne dlouhy, ona sama ma aspon 30 bratrancu a sestrenic Laughing ale nejaky podrobnosti nemam...

“It’s dark because you are trying too hard.
Lightly child, lightly. Learn to do everything lightly.
Yes, feel lightly even though you’re feeling deeply.
Just lightly let things happen and lightly cope with them."
Back to top
Orsej
wants to break free

PostPosted: Fri 14.9.2007 14:41    Post subject: Reply with quote

kika wrote:
Orsej wrote:
kika Arrow a tak to je taky mozny... treba vzdaleny sestrenice - a nasi praprapratetou byla Bozena Nemcova Razz

Tak jsem od mamky zjistila, že prababča byla z Dobrušky.. Wink

no vidis, my mame pod Orlickyma horama hodne pribuznych. Hazerovi, Smolovi, Hamersky, hodne lidi od Dobrusky je nase vzdalena rodina Mr. Green

Jinak neco, co teda nemam vubec potvrzeny, ale stalo se mi na festaku v Trutnove neco hrozne zvlastniho. Prisel za mnou chlapek kolem 35 a rika, ze nechce bejt nezdvorilej, ale jestli se muze zeptat, jestli nemam predky z Ukrajiny nebo vychodniho Slovenska, ze tak vypadam, jako vychodni Slovanka, ze se tim zabyva, a ze urcite musim mit pribuzny tam, ze mam ohromne ukrajinsky rysy (nos, posazeni a barva oci), neobvykly pro tuhle zemepisnou sirku a delku. Rekla jsem mu, ze mam jenom pribuzny v zapadnim Slovensku, o jinych ze nevim a on ze si je jistej a po chvili rika, jestli se nahodou nejmenuju Lucie, ze presne tak vypadam a ze je to obvykly venkovsky jmeno tam nebo cosi Surprised (nikdo me tam neoslovoval, takze pokud ten chlap nebyl psychopat, co by me sledoval nekolik dni po sobe - ale mel vyraznej vzhled, takze bych si vsimla zejo, tak to je zahadny hrozne...)
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum