|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Souhlasíte s posmrtným odběrem tkání a orgánů? |
ano |
|
69% |
[ 30 ] |
ne |
|
30% |
[ 13 ] |
|
Total Votes : 43 |
|
Author |
Message |
la fraise .
|
Posted: Thu 30.8.2007 16:19 Post subject: |
|
|
Asi ne, je to sice vec zasluzna.. ale.. Nemyslim si, ze by se to libilo mym blizkym, ja bych nechtela, aby moji blizci darovali organy, prijde mi to.. neuctive?
Neuctive k zivotu, ktery dotycny prozil, na druhou stranu uctive k zivotu, ktery by to zachranilo. Ale ne. _________________ We're happy free confused and lonely in the best way. It's miserable and magical, oh, yeah.
|
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:17 Post subject: |
|
|
E.x.i.l.i.a wrote: |
Tak s tím úplně souhlasím, zvlášť ten závěr. Ale nevím, jestli by mi to vadilo u mých blízkých. Fakt si to nedokážu představit, jestli jo nebo ne. Ale asi ne (pokud by s tím samozřejmě souhlasili).
Ale moje cigaretové a alkáčské orgány by stejně nikdo nechtěl | můžou se na tobě ale učit medici a není nad názornou ukázku
Neahoo wrote: | Lide, kteri odmitaji nekomu takhle zachranit zivot jsou opravdu sobecti a to mi nikdo nerozmluvi. Opravdu me prekvapilo, kolik lidi s timhle nesouhlasi... Navic mam pocit, ze je samozrejmost, ze kdyz nekdo umre, tak mu vezmou organy, kdyz se hodi na nejakou transplantaci, to by clovek musel podepsat jeste pred smrti ze s tim nesouhlasi, ne? |
ano, automaticky se to bere tak, že své tělo poskytuješ k darování orgánů, do výzkumu apod. ale pokud si to nepřeješ, tak se musíš zapsat do Národního registru osob nesouhlasících s posmrtným odběrem tkání a orgánů. Lékaři se o tom, jestli není dotyčný v tomto registru zapsán, musí přesvědčit.
la fraise wrote: | Asi ne, je to sice vec zasluzna.. ale.. Nemyslim si, ze by se to libilo mym blizkym, ja bych nechtela, aby moji blizci darovali organy, prijde mi to.. neuctive?
Neuctive k zivotu, ktery dotycny prozil, na druhou stranu uctive k zivotu, ktery by to zachranilo. Ale ne. |
stále mi ale hlava nebere, co je na tom neuctivého pomoct někomu i po smrti? je to "jen" tělo...
a upřímně mě taky udivilo, kolik lidí s posmrtným odběrem tkání a orgánů nesouhlasí. děkuju za ty, kteří své orgány darují._________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
prosím dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.
Prosím dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,
ať vědí, že se učím a že nic neumím.
Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru,
když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.
Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal,
ať se smířím se vším, co jsi mi kdy vzal. |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:19 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sun 8.6.2008 15:30; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
la fraise .
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:20 Post subject: |
|
|
la fraise wrote: | ...na druhou stranu uctive k zivotu, ktery by to zachranilo... |
Ale muj osobni nazor je, ne, nedala bych sve telo vede._________________ We're happy free confused and lonely in the best way. It's miserable and magical, oh, yeah.
|
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:22 Post subject: |
|
|
Loth, já nevim jak Neahoo, ale já se na to dívám z té druhé strany. ze strany těch nemocných, kteří čekají jak na smilování, až se najde vhodný dárce. a po smrti už se svým tělem nijak nenakládáš. _________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
Neahoo kytky 6, meta: 9850
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:27 Post subject: |
|
|
Claris Divam se na to stejne.
Sobeckost podle me je, kdyz clovek hledi jen na sebe a jen na druhe - proto mi prijde sobecke, kdyz clovek umre a sve telo uz nepotrebuje, nedat ho jinemu, ktery, narozdil od nej, bez nej umre.
Last edited by Neahoo on Thu 30.8.2007 17:28; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:28 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
kubinka kytky 3, meta: 1750
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:28 Post subject: |
|
|
tak pro me to je samozrejmost darovat organy moje nebo mych blizkych, pokud to pomuze...telo, ktere obyvam, je moje pokud ziju, ale po smrti...to uz je jen kus masa.
kdybych potrebovala transplantaci ja nebo nekdo blizky...byla bych stastna, kdyby se nasel nejaky darce...tak proc sama nepomoct? |
|
Back to top |
|
|
Claris Každý den odvahu!
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:31 Post subject: |
|
|
Lothórien wrote: | Claris, ted to reknu osklive /tak osklive to ani nemyslim../- ale co je mi do nich? Jsou to cizi lidi.
| tak kdyby tak přemýšlelo ještě víc lidí, tak to teda potěš... Vždycky se ti orgán někoho z rodiny hodit nemusí a upřímně, ty bys přijala orgán někoho, koho znáš? někoho z rodiny?_________________ Pane, ať jsi stéblo trávy nebo obyčejný list,
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:34 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:39 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
*jiva* kytky 6, meta: 9050
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:40 Post subject: |
|
|
já v tomhle nemám úplně jasno, ale spíš se přikláním k NE. Nechtěla bych žít život s desítkypilulek na přijmutí orgánů denně a s pravidelnými lékařskými prohlídkami a spoustou omezení. ale to je každého volba, já bych spíš nechtěla.
a pak si říkám, že asi něco bude na jedné docela divné toerii. že "rozřezávané" tělo nemůže být úplně mrtvé, protože jiné tělo by s úplně mrtvými orgány nespolupracovalo. a že odebírání orgánů negativně zasahuje do procesu oddělování duše od těla - ok vyčetla jsem to v esoterice a jsou to už tak 3 roky zpátky, takže jen doufám, že nekecám. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:42 Post subject: |
|
|
Ja bych klidne v sobe mela praseci organ, kdyby mi to pomohlo. Nevidim na tom nic spatneho.
A ani nevim, co je divneho prijmout organ nekoho, koho znam |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 30.8.2007 17:46 Post subject: |
|
|
ed
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 4 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|