|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
terka.23.k kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sat 25.8.2007 12:40 Post subject: |
|
|
me napada jeden duvod- je to proste huxley
nebo tady sve prispevky nechce moc dlouho nechavat, pac by treba mohl byt nekym odhalen _________________ hledám ticho co zastavím za chodu
za chodu ticha hledám svobodu
|
|
Back to top |
|
|
E_w_e ALLinALL,you´re just another brick in theWALL
|
Posted: Sat 25.8.2007 12:41 Post subject: |
|
|
Huxley díky za téma, viš jak , no ale ted už k tématu... Každá věda může být nebezpečnou hračkou... jde o to, jak a kdo ji používá... možná nám psychologie z určitého pohledu připadá "nebezpečnější", protože se týká naší mysli..m což je pro člověka vždykcky citlivější, popř. "nebezpečnější"...
teorie čtu stereašně ráda, prostě mě to baví... největší můj oblíbenec je určitě Fromm... jasně, s některýma věcma nesouhlasím, popř. bych raději nesouhlasila.... ale většina toho co jsem četla mi přijde naprosto skvělá.... ale pokud chce člověk po přečtení normálně "existovat" musí prostě některé věci zapomenout, to je fakt
a celkem dost mě zajímá psychoanalýza, je to strašně zajímavá věc... _________________ I smile when I’m angry
I cheat and I lie...
I do what I have to do
To get by...
But I know what is wrong,
And I know what is right...
And I’d die for the truth
In My Secret Life... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 12:49 Post subject: |
|
|
k tomu proč Huxley maže příspěvky... myslím, že to je celkem jasné, ne ?! Huxley asi zrovna netouží po tom, aby tady o něm někdo (nebo spíš všichni) věděl(i) něco osobnějšího, popřípadě aby ho tady někdo "objevil"... navíc mám dojem, že Huxley to tady bere trochu jinak než většina ostatních
dle mého názoru tady nic zas taky osobního nepíše takže by to tady klidne mohl nechat, ale pokud má na to jiný názor a hodlá své příspěvky dál mazat, jeho věc...svým způsobem to chápu _________________ I smile when I’m angry
I cheat and I lie...
I do what I have to do
To get by...
In My Secret Life... |
|
Back to top |
|
|
Satire kytky 3, meta: 1150
|
Posted: Sat 25.8.2007 13:16 Post subject: |
|
|
Ewe: ale právě pro to, že to bere jinak než ostatní by člověk čekal větší nadhled,ne? a pokud to tak bere, tak by ani nepsal nic co by bylo editovánívhodné, ne? _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
a ve tmě já, a ve mně tma; sám v domě
na klíně chovám týden mrtvé kotě
- zemřelo steskem, asi dva dny po mně
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sat 25.8.2007 13:25 Post subject: |
|
|
on podle mě nic editováníhodného nepíše,ale pokud je to jeho postoj, který se rozhodl vyjadřovat trakto tak proč ne...
mimo to... Huxley má podle mě svým způsobem nadhled, ale toto s nadhledem, myslím, nijak extra nesouvisí... pro mě je jeho nadhled v tom, jak se kde k něčemu vyjadřuje... ne v tom, jestli po sobě "zametá" _________________ I smile when I’m angry
I cheat and I lie...
I do what I have to do
To get by...
In My Secret Life... |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Sat 25.8.2007 14:23 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Mon 10.9.2007 13:04; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
|
Back to top |
|
|
Skunkless kytky 4, meta: 2550
|
Posted: Sat 25.8.2007 15:04 Post subject: |
|
|
Taky mě to zklamalo. Navrhuju, zda by Huxley nechtěl pro nás nadšence svůj první příspěvek znova editnout a napsat tam něco, co pro něj nebude nebezpečné či nepříjemné pakliže to někdo odhalí..co Ty na to? Toto téma mě vážně zaujalo a určitě je o čem se bavit i pro nás laiky, kteří sice moc faktů neznáme, ale dle vlastní chuti a schopností se v tom pitváme svými silami...no a ono se to nějak, bohužel, rozplizlo do nikam, což je vážně škoda. Netuším, kdo jsi ani proč se mažeš, ale pokud by to pro Tebe bylo možné, prosím napiš něco od čeho se my ostatní můžem odpíchnout i kdybys tu pak nechtěl dál naše názory rozebírat..pokud ne, tak halt ne, co se dá dělat. _________________ Život je fascinující..
|
|
Back to top |
|
|
Huxley kytky 1, meta: 225
|
Posted: Sat 25.8.2007 17:01 Post subject: |
|
|
Priznavam, ze bylo nekorektni dat pryc i nadpis, ale myslel jsem ze moderatorskou ulohu prevezme radeji nekdo jiny, kdo ma o tom vetsi prehled.....
....aby jste meli tedy nejakou diskuzni linii
Je psychologie nebezpecnou hrackou pro dospele? Je unosne, aby tato "veda", z velke casti stala jen na lidske intuici? nebo je podlozena i empiricky, metodou - pokus - omyl (piste treba vase zkusenosti, pokud studujete psychologii) .
Je lidska intuice vzdy spravna a jak velka je pravdepodobnost, ze muze byt chybnou?
Myslite se, ze se v psychologii projevuje "pochybovany", sebereflexe, ktera obor posouva dal....nebo psychologie JE pochybovanim a nema zadny vychozi bod, ze ktereho stavi dal.
Jak muze psychlogie pracovat a vychazet z pojmu vedomi ci duse - kdyz tyto slova nejdou lidskym jazykem uchopit.
Jak lze konkretne o necem - problemu - mluvit, kdyz je lidsky jazyk mnohoznacny - a jeden clovek si tak muze pripada, ze je z Marsu a druhy z Venuse
reagovat "verejne" (z osobniho duvodu) tady jiz nebudu, ale po sz - mailu - jsem kdyztak vzdycky
Hadky muzou zacit |
|
Back to top |
|
|
Ester kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Sat 25.8.2007 17:25 Post subject: |
|
|
Nebrala bych psychologii jako hračku, protože hračka se dá udělat snad ze všeho, když se dostane do špatných rukou. Vnímám ji jako vědu, odráží se sice více od intuice, ale má zároveň empirické podklady. Navíc se mi zdá, že čím dál víc spolupracuje s biologií, takže má i ten skutečně "vědecký" základ.
Intuice vždycky správná není, to by museli být zřejmě lidi dokonalí, což nejsou. Jenže práce psychologia nevychází jenom z jeho intuice. Z omylů lidí před ním se už vytvořily všeobecně platná pravidla, které intuice jen doplňuje. _________________ Jestli chcete něco, co jste nikdy neměli, musíte být ochotni udělat něco, co jste nikdy neudělali. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Mon 27.8.2007 8:15 Post subject: |
|
|
Dneska snad psychologie na intuici založená není, používá normální vědecké metody. I když intuici taky nejde úplně zavrhovat, může být nějakým prvotním popudem, ale pak by mělo následovat empirické ověření (v rámci možností, že... ale která věda má dokonalé metody?) _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 27.8.2007 13:39 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 11:00; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 27.8.2007 14:04 Post subject: |
|
|
Lothórien: můj "oblíbený", co se týče vztahu k ženám, je jednoznačně Nietzsche
"Jdeš k ženám? Nezapomeň na bič!
Žena byla druhým omylem božím.
Všechno na ženě je hádankou a všechno na ženě má jediné řešení - tím je těhotenství.
Muž, který miluje jako ženy, se stává otrokem. Avšak žena, jenž miluje jako žena, se stává dokonalejší ženou.
Manželství je období lidského života, kdy je žena šťastná a muž ženatý."
ale kdo by očekával, že by mohl být normální poté co vyrůstal v jedné domácnosti sám svého pohlaví společně se svou matkou,sestrou, babičkou, dvěma neprovdanými tetičkami z otcovy strany a kopou služebných _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
Lothórien kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Mon 27.8.2007 14:23 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Lothórien on Sat 7.6.2008 11:00; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 27.8.2007 14:25 Post subject: |
|
|
Loth: taky výživné _________________ DŮM VE TMĚ, V DOMĚ TMA, DŮM NA SAMOTĚ
J. H. Krchovský |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 Next
|
Page 2 of 3
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|