|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Sun 5.8.2007 16:00 Post subject: |
|
|
Krásné téma. A anastacia má hrozně příjemné rituály.
Ochu, tu knihu mám taky, rozečtenou s tím, že tak asi zůstane. Možná ještě zvážím své hodnocení
Já moc rituálů nemám, asi takové ty klasické
* ještě před snídaní si musím umýt zuby.
* když jdu večer spát, musím si zajít na záchod, i když se mi nechce. (a i když si řeknu, že nemusím, stejně tam dřív nebo později zajdu)
* v knihovně si vybírám knížky podle obalu, a pak následně čtu první stránku, pokud autor píše stylem, který se mi zamlouvá ... jinak si knížky vlastně nepujčuji (jedině povinnou četbu)
* pokaždé si na poště kupuji losy a miluji ten akt, když dvoukorunou odškrtávám políčka (tento rituál mě naučil M. , bohužel on vyhrává vždycky, ale já ne)
* v peněžence mám všechny tyto losy společně s hromadou lístků na vlak, na autobus, na tramvaje (tramvajových mám snad padesát)
* pořádek neudržuji, ale hromadím bordel, který následně nahážu na celou velkou kupu a až pak všechno třídím.
* když mě M. chytne za ruku, vždycky se na něj podívám a usměju se |
|
Back to top |
|
|
Askari Geronimo
|
Posted: Sun 5.8.2007 19:16 Post subject: |
|
|
Dekuji, honey. *usmev*
Jenom me tak napadlo, docela tu padaly zminky o tom, ze ritual je da se rict spoutani.. co kdyz ne? Mozna je to forma svobody, jenom jakesi zpevneni, jak si pripomenout hodnoty, ve ktere clovek doopravdy veri a podle kterych si ridi svuj zivot... nemusi to znamenat nutne omezeni nebo stereotyp, i ritualy se mohou obmenovat podle potreby a situace... zivot sam je jakysi typ ritualu, cokoliv s urcitymi konvencemi je forma ritualu... *jen premysliva nalada* |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:10 Post subject: |
|
|
stereotyp je přece něco jiného, rituály dávají lidem tvář, identitu, razítko. Rituály o lidech hodně řeknou. Pro mě je rituál osobní svobodou, ano, anastacio... cítím při nich, že jsem jedinečná, že jsem unikát jako kdokoliv jiný, který má své *osobní* rituály.... |
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:18 Post subject: |
|
|
Ja mam asi dva nejzásadnější rituály, které vědomě dodržuju už pěkně dlouhou řádku let...
1) Pokaždé si musím lehnout dřive, než se vypne počítač (To mi zajistí, že se mi bude další den dařit )
2) Předtím než usnu pošlu pusu někomu koho mám rád, ale vždycky jen jedné osobě a když je těch osob více (jako že je ), tak si musí počkat na další den (To mi zase zajistí, že na mě dotyčný člověk nezapomene )
Jinak ruzne takové blbosti, jako že mám v peněžence všechny šupiny z vánoc, které jsem tam rok za rokem nazbíral už snad od 12 let, aby se mě držely peníze (No ted jich tam mám zrovna více než těch drobných ) _________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:22 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Nocturmas _____________
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:27 Post subject: |
|
|
_________________ Píše do sněhu, bez použití rukou. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:29 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
violetka kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:31 Post subject: |
|
|
Večer mám to stejné jako honey. Jdu před spaním na záchod i když nemusím.
Ráno se vždycky musím aspoň trochu nasnídat. Miluju když mám ráno čas a můžu si snídani vychutnat.
Vždycky si ráno uvařím čaj i kdybych měla vstát dřív (ráno piju téměř zásadně černej, akorát v létě občas ovocný, ale v zimě to tak dělám vždycky).
Budík mám nařízenej tak o 15-30 minut dřív než musím vstávat. Většinou pak ležím v posteli, promýšlím co budu dělat nebo relaxuju a připravuju se na den.
Nechávám si občas od kamarádů psát vzkazy, básničky nebo něco namalovat na malej papírek a ten pak nosím v peněžence. Vždycky v ní musím mít aspoň jeden takovej papírek.
Nikdy nejdu ven bez mobilu.
Časem to doplním, teď mě určitě nenapadly všechny. |
|
Back to top |
|
|
Rokkan kytky 7, meta: 11650
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:34 Post subject: |
|
|
Já bych řekla, že můj rituál je časté jídlo. Jak nejím ob 3 hodiny maximálně, jsem celá vynervovaná a mám děsný hlad. Jsem na nervy z hladu samotného a pak z faktu, že si ničím své malé svalečky |
|
Back to top |
|
|
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sun 5.8.2007 20:48 Post subject: |
|
|
violetka wrote: | Večer mám to stejné jako honey. Jdu před spaním na záchod i když nemusím. |
To mám stejně, nenávidím, když si lehnu, uvelebím se a pak musím vstát, protože se mi chce
Rokkan - taky musím jíst často, já bych si sice neničila svalečky, ptž žádný nemám (nebo jsou strategicky ukrytý ), ale bylo by mi zle. Musím aspoň pít, když už nedejbože není nic k jídlu A jít bez snídaně? to by mě zabilo. Teď, jak vstávám brzo, tak si dám ráno aspoň jogurt a snídám až v práci. Ale prostě NĚCO sníst musím. |
|
Back to top |
|
|
Byzzy kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Sun 5.8.2007 21:34 Post subject: |
|
|
Teď si vzpomenu jen na jeden rituál, který jsme si zavedli s přitelem. Dostala jsem od sesty kamennou želvičku na krk a od maturity ji nosím na všechny zkoušky (včetně státnic) a přítel taky (dala jsem mu ji, když mu bylo těžko ikdyž jsem nebyli spolu a stejně ji nosil) a když jede někam pryč, tak dostane želvu. Je to krásné, protože teď do Austrálie si ji sbalil sám od sebe |
|
Back to top |
|
|
Lucrezia kytky 5, meta: 7050
|
Posted: Sun 5.8.2007 23:00 Post subject: |
|
|
- rano kdyz vstanu, hned si dam vlasy do culiku, nesnasim poranu rozpustene lechtajici vlasy
- kazdy den k snidani caj, at je venku zima nebo leto.
- vzdycky na ceste do skoly si cistim bryle...doma ne
- casto se divam na hvezdy, mesic...fascinuje me to. Az budu velka, poridim si dalekohled
- kdyz hraju na klavir, vzdycky odnesu krecka pryc od klaviru, aby ho to nebudilo a mohl si dal spinkat
- hrozne casto si umyvam ruce. |
|
Back to top |
|
|
terka.23.k kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Sun 5.8.2007 23:13 Post subject: |
|
|
kdyz se vzbudim, vyvalim se z postele pravou nohou
druhou vec co udelam je, ze jdu na zachod
kdyz jsem na zachode a chci jit na velkou, tak musim jit nejdriv na malou, pak na velkou a pak na malou (strasna kravina, ale proste MUSIM )
nikdy si nesladim caj ani kafe
a ted me nic nenapada, pac se mi chce spat, takze dopisu nekdy priste _________________ hledám ticho co zastavím za chodu
za chodu ticha hledám svobodu
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Mon 6.8.2007 0:08 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
JÁjenJÁ kytky 6, meta: 7450
|
Posted: Mon 6.8.2007 6:54 Post subject: |
|
|
Lucrezia to s těma vlasama dělám taky dokonce mám na posteli připnutý skřipec abych po něm hned po probuzení mohla sáhnout _________________ Sebeláska je jediná láska, která trvá navěky
O. Wilde |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 4 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|