|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Nikky kytky 5, meta: 6650
|
Posted: Tue 10.7.2007 7:01 Post subject: Bušení srdce |
|
|
Mám s tím docela trápení teď. Se mi stalo, že jdu večer spát a najednou se probudím, srdce mi buší hrozně rychle, nemůžu dýchat a v krku mám knedlík, a taky podivně stáhlý hrdlo, jako když vás někdo vyleká, tak ta situace potom, nebo když vás zavřou na hřbitov o půlnoci a vy se krčítě v rohu, máte strach a jste bezmocný.
Nejdřív jsem si myslela, že se mi něco zdálo, ale pak se mi to stalo podruhý, když jsem šla spát, lehnu si, ještě ani nezavřu oči, a ten samej pocit. Jako fyzicky mi je dobře, to se snažím i koncentrovat se na tělo, ale zjistim, že tím to není, a vlastně se ani nebojim, klidně jdu po tmě v noci ven na zahradu, když nemůžu spát a tak, ale prostě mám hrdlo stažený, a hrozně mi buší srdce, strašně rychle.
Nevítě někdo co to je? Stalo se mi to jen třikrát. Ale nemůžu kvůli tomu spát. A není to každý večer. Prostě jak to přijde, tak to odejde... |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:22 Post subject: |
|
|
Nikky, to skoro vypadá, jako by to bylo psychického rázu. Nestalo se v té době něco, co tě rozrušilo? Z čeho bys třeba měla strach, cítila se ohrožená nebo tak? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:33 Post subject: |
|
|
Mexxie, já vůbec nevim když se mi to stalo poprvé, tak jsem spala v celým baráku sama, protože mamka byla v nemocnici kvůli srdci, měla jsem na starost psy a možná jsem se trochu bála, já fakt nevim. Ale podruhý zase u mě spali kamarádi po grilovačce a to jsem se nemusela čeho bát, dokonce jsem se šla projít na ulici v jednu ráno....prostě nevim...ale je fakt když se zamyslim, tak se všechno sere... ..nejdřív nám umřel pejsek po 15 letech, pak dědeček , ted byla mamka v nemocnici, a zjistili ji nějakou srdeční vadu a lítá ted po doktorech, kamarádky skoro žádný nemám, který bych měla u sebe, a tak mi nezbejvá nic jinýho než v těhlech chvílích bejt sama, uzavřít se, a tens trach a zoufalství prostě polknout a jít dál... |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:38 Post subject: |
|
|
Mne se stava to same, ale jeste s tim, ze se u toho jeste nemuzu hybat, takze ty uzkostlive pocity jsou asi zpusobene tim.. nemas neco podobneho?
Pry je to vlastne opak namesicnosti, tam mozek spi a telo se pri tom hybe au tohohle je mozek vzhuru, ale jeste se "nestihlo probrat" telo.. |
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:41 Post subject: |
|
|
Tohle se stávalo kámošce (co tady popisuje annysek), ale u nich to prej bylo duchama nebo co prej u nich chodili duchové a když je kámoška viděla, stalo se jí tohle.. |
|
Back to top |
|
|
annysek .
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:43 Post subject: |
|
|
Maty, mno, abych rekla pravdu, tak jsem si poprve taky myslela, ze je to neco takoveho, protoze jsme u toho jeste jakoby citila takovou nejakou pritomnost.. Moc si na to nevzpominam, bylo to dost traumaticke, ale citila jsem se, jakoby na me neco tlacilo, nebo tak..
Tak snad je to u Nikky neoc jineho.. |
|
Back to top |
|
|
Matylda kytky 6, meta: 8650
|
Posted: Tue 10.7.2007 8:48 Post subject: |
|
|
No je to zvláštní.. Kámoška řikala, že fakt něco viděla, i pohybovat se, a občas se jí tohle stalo. Bála se to říct, že se jí doma vysmějou, a jednou se svěřila mamce a ta jí řekla, že se jí to taky stává.. |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Tue 10.7.2007 9:59 Post subject: |
|
|
to mam aj ja, ale vacsinou ked idem spat, resp. zaspavam tak som v stave ze este nespim a citim ako mi busi srdce, nemozem dychat, meraveju mi koncatiny
je to psych. razu, segra to mala ale silnesjei/aj cez den a podobne/ a je to asi urcity stav uzkosti... _________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
waxeipahdeth kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Tue 10.7.2007 13:19 Post subject: |
|
|
Já si taky myslím, že to bude z nervů Nejlepší by bylo, kdyby ses pokusila zjistit, kdy se ti to stává, které situace to spouštějí, a pak se snažila to nějak odbourat.
Mně se jednu dobu stávalo něco podobného, vždycky před usnutím mi začalo hrozně bušit srdce, jako bych se něčeho bála, a pak jsem celou noc nemohla spát. Když jsem přišla na to, proč jsem se tak blbě cítila, přešlo to. |
|
Back to top |
|
|
Lenore ___________________
|
Posted: Tue 10.7.2007 13:28 Post subject: |
|
|
To vypadá jako něco, čemu v Americe říkají anxiety attack, a je to taková "populární" porucha. Je to přehnaná reakce na stres, nemusí být ani vyvolaná žáným konkrétním podnětem v danou chvíli.
Někde píšou, že to taky může souviset s hypoglykémií, tak třeba před spaním zkus něco sníst (i když se to asi "nemá" ). _________________ queerer than we can suppose |
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Corey @ng3
|
Posted: Tue 10.7.2007 16:04 Post subject: |
|
|
tak tohle mam taky,....hlavne když třeba nekam jdu nebo tak....kde to moc neznám....nebo mezi cizí lidi,...a vim, že nemužu mit řidičák, že bych se za volantem asi zbláznila...... je to asi hlavne tim stresem no......
taky mám kolikrát takový hrozne hnusný pocity, že se neco stane.... strach...atd:( _________________ lepší shořet než vyhasnout.. |
|
Back to top |
|
|
Dellores kytky 6, meta: 8250
|
Posted: Tue 10.7.2007 17:03 Post subject: |
|
|
...
Last edited by Dellores on Tue 20.5.2008 13:13; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2 Next
|
Page 1 of 2
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|