|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Neahoo kytky 6, meta: 9850
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:12 Post subject: |
|
|
Nells Myslim, ze treba Shannon a mery ti daji podrobnejsi info, ale ja uz jsem taky docela zkoumala takze rozdily, co vidim ja: (dyztak me prosim opravte, nechtela bych si o tech skolach udelat spatny obrazek )
Na 2.LF se jako na jedinou nebere na prumer, tzn. ze tam pak tak nevyhazujou v prvaku. Je to mensi fakulta, proto mi prijde, ze i ten pristup k zakum bude lepsi, pri praxi vychazi na jednoho doktora (nebo ucitele ci co tam je ) min lidi, coz je taky vyhoda. Praxe je tam pry driv, coz je podle me taky vyhoda, studenti se dostanou driv k pacientum. A 2.LF byla puvodne pediatricka fakulta, pry se tam jeste porad na tu pediatrii klade trochu vetsi duraz.
1.LF ma vetsi "prestiz" da se rict, rika se o ni, ze je tezsi (coz je asi zpusobeno tim, co jsem rikala vys, podle toho, co jsem slysela, tam spis ty lidi chteji vyhodit, nez je tam udrzet - aby jich bylo min, kdyz jich naberou tolik). Ale o tomhle moc nevim, to se musis asi zeptat holek
a 3.LF je trochu jina, uci se tam podle jineho systemu, ktery je pry v zahranici. Uci se tam latka v usecich nebo jak se tomu rika - neni samostatna zkouska na histologii, anatomii apod. ale treba na jatra (asi blbej priklad ) a mluvi se tam o vsem, co se k nim vztahuje. Prijde mi to lepsi, ale pry to jeste neni moc propracovany a nejsou na to ucebnice. |
|
Back to top |
|
|
Shannon where no man has gone before
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:12 Post subject: |
|
|
tak třeba já v to doufám... a úplně nechápu, proč tolik lidí chce zrovnu na dvojku _________________
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI. |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:13 Post subject: |
|
|
dvojka ma taky nejvic penez ale moc je uzivat nemuze, hodne je tam omezuje reditel motola. na dvojce je jednodussi zustat. trojka je uplne jina - ma jiny system jak se vsechno ucit. a o jednicce se rika, ze je spis na vyzkum a takove veci.
jinak neahoo, gratulace. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:15 Post subject: |
|
|
jo, 3.lf bere prý třeba plíce - a probere je od začátku do konce, ze všech úhlů pohledu. To by mi asi moc nevyhovovalo, protože kdybych je brala třeba v druháku, na konci studia bych už si nic nepamatovala
a taky prý na tenhle přístup nejsou žádné učebnice v češtině.
jeden kamarád odtud asi vyletěl ve třeťáku, zase znám jednu mladou doktorku a ta byla hrozně spokojena s "rodinnou atmosférou".
a na dvojce kromě pediatrie je prý možnost zapojení do onkolog. výzkumu, což mě sice trochu mrzelo, ale nejsem výzkumný typ
a prý už v prváku chodí k pacientům, přebalovat je a tak. na 1.LF nic takového v 1. ročníku není. _________________
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:18 Post subject: |
|
|
mery dik
Shannon Tak jsem nekecala zas takovy kraviny?
Onkologickej vyzkum? To zni zajimave... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:19 Post subject: |
|
|
neahoo - máš dost přehled, já zkoumala rozdíly až v době přijímaček _________________
|
Back to top |
|
|
Marfuschka kytky 2, meta: 500
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:20 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:21 Post subject: |
|
|
No tak ja a moje vybirani skoly, to je kapitola sama pro sebe. Fakt by me zajimalo, kde skoncim. Info sbiram uz snad od prvaku na gymplu |
|
Back to top |
|
|
Merykara point of no return
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:22 Post subject: |
|
|
doktor je z trojky a nestezoval; pry obzvlast uzasny byly statnice z chirurgie - rozdelili si otazky, kazdy se naucil tri a sekretarka je pak nechala ty tri vybrat
ta nepraxe u nas v prvaku me mrzi; kamaradka z dvojky ma zabavu intravenosnich a intramuskularnich injekci a v podobnych vecech; nas to ceka pristi rok, jestli vubec.
v odbobi zkouskovyho (obzvlast zimniho, ted to i jde) jsem mela nutkani dat si prihlasku na dvojku a pokusit se udelat prestup, ale jinak bych asi nemenila. _________________ Every now and then the stars align, boy and girl meet by the great design.
Could it be that you and me are the lucky ones? |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:22 Post subject: |
|
|
já obdivuju hlavně ty na matfyzu, tohle mě baví (tedy s výjimkou zkouškového ) _________________
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
Last edited by Shannon on Thu 21.6.2007 6:22; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:23 Post subject: |
|
|
Marfuschka No to info sbiram, proto se mi ze vsech LF vykristalizovala prave druha.
Matfyz a medicina asi najednou nepujdou co?
Jo a jeste me zaujalo biomedicinsky inzenyrstvi na CVUT. Ale zjistila jsem, ze si tu skolu vybiram taky podle toho, jaky ma jmeno. Chci byt proste na skole, ktera je tezka, je to pro me vyzva... |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:24 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:25 Post subject: |
|
|
marfu - já MÁM zkouškový, ale učím se od 8.4. a už nějak dochází disciplína, proto jsem pod různými záminkami často na Aortě. Ne že mi to budete připomínat, až mě za týden z h. vyrazí! _________________
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
Last edited by Shannon on Wed 20.6.2007 17:49; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Wed 20.6.2007 17:33 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
amorcillo ...Impossible is nothing...
|
Posted: Wed 20.6.2007 20:36 Post subject: |
|
|
Neahoo: VELKÁ GRATULACE! _________________
Nejkrásnější vzpomínky jsou ty, při kterých zjistíš, že se usmíváš...
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Škola |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3 ... , 95, 96, 97 Next
|
Page 96 of 97
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|