Dneska se mi stala takova vec...asi tak jednou za tri tydny chodim na integracni kurs pro cizince (teda mela bych kazdy den, ale neba me to a tak si chodim jen pro ukoly a pak je odevzdat) a dneska tam byla diskuse na tema emancipace, muzi a la gentlemani, rovnopravnost...atd. Tak jsem se zdrzela No a lektorka se ptala neco v tom stylu, jakej na to mame nazor a jak to vidime. Nemyslim, ze bych byla razila nejaky extremni nazory, jen jsem (v ramci svych jazykovych moznosti ) vyslovila svuj pozadavek na rovnopravnost, moznost vydelavat stejne penize, studovat a nasledne se realizovat, pozadovat po partnerovi podileni se na domacnosti, naopak treba zaplatit v restauraci, proste normalni veci. A jedna pani mi rekla, ze tento nazor mam, protoze jsem jeste mlada a pravdu poznam, az budu starsi a hlavne az budu mit deti. Byla jsem z toho docela v soku, ze jsem radsi zase sla, nejak se mi udelalo zle. Ale jak ted tady nad tim premejslim (ackoli bych se mela ucit, ze), tak si tak rikam, ze me docela urazila.
Otazky, ktere mam... setkaly uz jste se nekdy s takovym/podobnym nazorem? Jak jste reagovaly/jak byste reagovaly?
Nebo proste cokoli k tomuhle tematu...