sfera.pravy.net Forum Index
sfera.pravy.net
Krásné narozeniny, Byzzy! :)
Trestní odpovědnost ve 14 ti letech
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc.
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mexxie
kytky 5, meta: 5250
kytky 5, meta: 5250

PostPosted: Thu 7.6.2007 6:48    Post subject: Reply with quote

Daimler wrote:
Svádět tohle na TV a PC dokáže každý, protože to je nejjednodušší. Ale najít skutečné důvody se moc nikomu nechce...

Já bych řekla, že pokud dítě hraje počítačové hry jednou za čas, neuškodí mu to. Pokud je ale před počítačem vysádlený několik hodin denně, může to být příčinou. Sama vím, jak jsem se dokázala dostat "mimo realitu", když mě chytla nějaká hra, jenže já nikdy nehrála střílečky a taky jsem nehrála jako děcko. Dokážu si představit, že pokud tím tráví volný čas abych tak řekla nehotový člověk, může to pozměnit jeho vnímání skutečnosti.

Ale to už jsme zase u rodiny, rodiče by měli hlídat, s kým a jak tráví jejich dítě svůj volný čas Confused
Matylda
kytky 6, meta: 8650

PostPosted: Thu 7.6.2007 6:57    Post subject: Reply with quote

mexxie wrote:
rodiče by měli hlídat, s kým a jak tráví jejich dítě svůj volný čas Confused

No myslim si, že trávení společnýho času rodičů a dětí v dnešní době taky dost pokulhává, v čemž bude asi taky nemalej problém.
Back to top
View user's profile Send private message  
Nocturmas

PostPosted: Thu 7.6.2007 11:33    Post subject: Reply with quote

Jinak si nemyslim že by tělesne tresty měly nějak extra bolet, ale spiše je to nejlepší způsob, jak to ditě ukotvit a vymezit jeho hranice... po tomhle si vždy ditě uvědomi, že muže byt největši frajer ve třide, ale učitel bude vždy nad nim... a myslim že par facek mu da doživota vice, než 2 roky v pastaku, bez fyzickeho nasili... psychicka převaha je totiž dost subjektivni a i ten maly šprček, muže mit pocit, že je chytřejši a lepši, než všichni dospěli na světě, což ovlivni jeho chovani k nim...
Vždyt ti fakani si to provokovani učitelu i nahravaji do mobilu a davaji to na internet... viz ten připad toho učitele co to nevydržel, vstal vrazil tomu spratkovi facku a vytahal ho za vlasy... ted tomu učiteli hrozi podminečne propuštěni a navic se musel tomu klukovi a jeho rodičum omluvit Rolling Eyes (čimz se s toho spratka stal ve tride jeste vetsi frajer a hrdina, misto toho aby se mu ostatni smali jak ho ucitel setrel a malem se rozbrecel... taklhle setrel on učitele) navic si je ted vedom toho že je ten učitel v podmince a už mu nemuže udělat vubec nic, jinak poleti... teda byt na mě a ten klučina tohle ještě jednou zopakovat, tak mu bez vahani vlepim jeste jednu a dam vypoved... lepsi byt bez prace, nez ztratit u zaku veskerou autoritu a byt jim pro smich...

Last edited by Nocturmas on Thu 7.6.2007 11:47; edited 1 time in total
Back to top
Nocturmas

PostPosted: Thu 7.6.2007 11:34    Post subject: Reply with quote

Ty pocitace taky nejsou zrovna idealni, ale nemylim si že by kazily charakter, spise vedou k odcizovani od ostatnich deti a zabijeni casu... nasilne chovani podle me nevyvolavaji... ja hraval hry už od malicka a nikdy jsem si nezamenil realitu za hru... (i když uznavam, že přejit od prince of persia a prehistorika k mlaceni lidi je docela daleka cesta Laughing )
Podle mě je to všechno pacifistickou vychovou... neřikam mlatit děti hlava nehlava, ale sem tam mu jednu strihnout na zadek je nezbytene a hlavne duslednost a dohlidnout na to co dela a nedela...
Raďa třebas když si maji holky uklidit pokojik, tak jim to řekne a stoji ve dveřich, dokud to nezačnou dělat... což je podle mě lepši, než kdyby to zařvala z obyvaku od televize, to by se asi nedělo vubec nic... takhle proste vědi, že se na ne mama diva a mysli to važne... takže si uklizet opravdu začnou, aby měly klid...
Matylda

PostPosted: Thu 7.6.2007 11:43    Post subject: Reply with quote

Jo, to s tim učitelem a fackou je síla, kam to až došlo, to je fakt úroven Rolling Eyes
Back to top
Daimler
The best damn thing your eyes have ever seen.

PostPosted: Thu 7.6.2007 13:16    Post subject: Reply with quote

Btw, mám kámoše, kterej je fakt závislej na WoW, hraje ho aji 4 hodky denně, ale neviděl jsem, že by běhal po městě s mečem a řval "Za hordu život položím!"....
Rhiannon
Mrs. Bunny

PostPosted: Thu 7.6.2007 13:19    Post subject: Reply with quote

Daimler wrote:
je fakt závislej na WoW, hraje ho aji 4 hodky denně

**OT: 4 hodky denne? nevis jak vypada zavislost Twisted Evil **
Felicity
Master

PostPosted: Thu 7.6.2007 13:52    Post subject: Reply with quote

Nocturmas wrote:
Ty pocitace taky nejsou zrovna idealni, ale nemylim si že by kazily charakter, spise vedou k odcizovani od ostatnich deti a zabijeni casu...
a taky k nachazeni novych kamaradu se stejnou zalibou Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
Lenore

PostPosted: Thu 7.6.2007 13:58    Post subject: Reply with quote

Tak o tom, jestli násilí v televizi a v počítačových hrách má vliv na dětskou psychiku se vůbec nemusíme hádat, to je vědecky dokázaný.
Samozřejmě je to jenom jeden z faktorů. A není to tak jednoduchý jako že dítě si zahraje střílečku a sebere revolver a jde postřílet půl města Rolling Eyes
Kyo
kytky 5, meta: 7050
kytky 5, meta: 7050

PostPosted: Thu 7.6.2007 16:01    Post subject: Reply with quote

Felicity wrote:
a taky k nachazeni novych kamaradu se stejnou zalibou Smile

no prave to je ten nejvetsi problem. pak to podle toho vypada, skoly jsou plny tech pocitacovejch poseru..
Aduška
zjisti, kdo jsi, a tím se staň.

PostPosted: Thu 7.6.2007 20:32    Post subject: Reply with quote

Quote:
Jinak si nemyslim že by tělesne tresty měly nějak extra bolet

Ona krásně stačí jen ta potupa, jakou dítě zažije, když dostane na zadek. Většinou pak nebrečí ani proto, že ho to bolí, ale ze studu.

Jinak s těma učitelama je to opravdu hrozný... Existuje málo učitelů, kteří si dokáží opravdu zachovat ve třídě respekt. Na střední nás takovej učí jeden, na základce jsme měli snad taky jen jednoho, kterýho jsme se opravdu báli. Když pozoruju, jak ti učitelé nic neřeší a nechají třídu dělat si co chce, je to potom bohužel jejich vina že nemají respekt.

OT: Jinak Prince of Persia jsem taky milovala Laughing Laughing Laughing
Matylda

PostPosted: Fri 8.6.2007 5:49    Post subject: Reply with quote

Aduška wrote:
OT: Jinak Prince of Persia jsem taky milovala Laughing Laughing Laughing

Já taky, tu první verzi Cool Dostala jsem se bez hesel až do 13. levelu Very Happy
Back to top
Daimler
The best damn thing your eyes have ever seen.

PostPosted: Fri 8.6.2007 12:48    Post subject: Reply with quote

Hmm...
Askari
Geronimo

PostPosted: Fri 8.6.2007 13:35    Post subject: Reply with quote

Adusko, souhlas. Ponizeni je hrozny, ne jenom to, ze to fyzicky boli. Myslim ze se strasne casto prehlizi efekt, jaky fyzicke tresty maji na psychiku....

Matyldo, to me ted docela zaujalo, jak dlouho jsi hrala nez ses tam dobelhala? xD

Kyo, a nebude to spis tim ze cela *spolecnost* je plna pocitacovejch poseru, jak jsi to nazval, nebude to spis tim, ze virtualni realita je jaksi, hmmmm, bezne kolem nas? Cool

Jen tak uvazuju, nesnazim se poucovat nebo tak neco.
Back to top
Matylda

PostPosted: Fri 8.6.2007 13:40    Post subject: Reply with quote

Anastacia Smilegirl wrote:
Matyldo, to me ted docela zaujalo, jak dlouho jsi hrala nez ses tam dobelhala? xD

To už nevim, ale dlouho Very Happy Vysedávala jsem u toho o prázdninách celý dny Wink
Back to top
Post new topic   Reply to topic    sfera.pravy.net Forum Index -> Řečičky, názory, etc. All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 5 of 7

Jump to:  
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum