|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:10 Post subject: Alergie |
|
|
Myslím, že tohle téma tu chybí (a zrovna je období alergie) ...
Trpíte na alegie? Senná rýma, napuchlé oči, škrábání v krku, etc ... týká se Vás To?
stromečky, kytičky, roztoči, prach, ovoce, mléko ....?
piště cokoliv vás napadne (a já zatím budu spokojeně kýchat ) |
|
Back to top |
|
|
žlutá ponorka kytky 0, meta: 25
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:21 Post subject: |
|
|
Bohužel mám s daným tématem bohatou zkušenost. Takže nyní mě pálí očiska a rýmu- no, co se rýmy týče, tak to si ani nepamatuju, kdy jsem ji neměla.
Jsem alergická na pyly a prach. Jinak kromě toho mám celý "balíček" nemocí (jak to nazývá má kožní) tzn. že se mi s sennou rýmou a alergií pojí i astma a atopický ekzém. V jídle se proto musím vyhýbat citrusům a rajčatům. Už jsem si zvykla, ale ze začátku to bylo utrpení (nejsem zrovna z nejdisciplinovanějších . |
|
Back to top |
|
|
Suga kytky 5, meta: 4950
Joined: 08 Jan 2007 Posts: 4897 Location: Kde mám ty fialový kytky?!
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:34 Post subject: |
|
|
Jo, mě vadí:
pyl nejvíc pelyněk prej
psi kočky
prach
roztoči
ořechy hlavně vlašský
mrkev a jakákoliv kořenová zelenina, to stačí aby se v bytě odštavnovala a já z toho kašlu
ovoce ale ne moc, třeba broskve, určitá jablka někdy i banán po tom mi svědívá ret
Dokud člověk nemá alergii na mléčný potraviny a lepek a takový, je to v pohodě. Nic na ty alergie neberu, protože potíže doma nemám. Ale když mě olízne pes nebo přijdu do prostředí kde je spousta prachu, je to zlý teda spíš prostě nepříjemný. Mám alergický astma ale jen slabý ale přesto mám vdechovat, což taky nedělám. |
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:35 Post subject: |
|
|
Ja mam alergii na pyly a momentalne dost zkousim Normalne beru Zodac, zabira mi a na rozdil od Zyrtecu se mi po nem nechce spat, ale ted nemuzu nic. Akorat kapky - dost pomaha Sanorin Analergin, az me to prekvapilo, jak to ucinkuje.
Loni mi kamaradka rikala o ockovani misto brani leku, ale uz jsem to nestihla realizovat...mate to nekdo? |
|
Back to top |
|
|
Theresa I'm Brandy. The slutty cheerleader.
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:37 Post subject: |
|
|
ed _________________ Zhmotňujeme-li pochybnosti, pak se naše přání nenaplní, neboť se za ně nepostavíme, vlastně to ani nechceme. Jak myslíme, tak se stane.
Last edited by Theresa on Tue 21.8.2007 19:12; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Lujsa Srdečnice
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:46 Post subject: |
|
|
Já mám alergii hlavně na roztoče, na pyly mám slabou. A působí to u mě tak, že kýchám, teče mi z nosu a mám slzí mi oči.
Doktorka mi jen jednou předepsala zyrtec, ale teď mi předepisuje léky, za které nemusím doplácet a mají úplně stejné účinky. |
|
Back to top |
|
|
honey kytky 7, meta: 13150
|
Posted: Mon 21.5.2007 17:52 Post subject: |
|
|
Chocolate, já chodila na nějaké vakcíny, které by mi měly pomoct (alergie na pyly) ....bylo to drahý jak malá kráva (snad celkově to stálo tři tisíce..možná víc), ale výsledek víceménně žádný. Ale říkám, možná se jednalo o něco jiného, bylo to cca před pěti lety .....
Mě Zyrtec už nepomáha (tento rok tedy), Zodac zkusím (ten mám doma taky) ... jinak sestra si nemůže vynachválit kapky Visine! fakt je neskutečně spokojená! (tak je asi taky zkusí)
Jinak jsem slyšela, že tento rok má být o dost silnější pylová sezóna , takže jsem zvědavá, jak to zvládneme ... mě dneska hlavně trápí to, že mi teče v jednom kuse z nosu a jsem celá unavená. |
|
Back to top |
|
|
žlutá ponorka kytky 0, meta: 25
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:00 Post subject: |
|
|
Chocolate: Mně na alergologii o nějakém očkování říkali, ale myslím, že to nebylo určeno jako prevence, leč jako léčba- ta má smysl, jen když nemáš ještě stádia alergie nijak silné. (Třeba mně je nedoporučila, protože by výsledek byl s velkou pravděpodobností nulový ) |
|
Back to top |
|
|
mexxie kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:23 Post subject: |
|
|
Chocolate wrote: | Loni mi kamaradka rikala o ockovani misto brani leku, ale uz jsem to nestihla realizovat...mate to nekdo? |
Myslíš imunologické injekce?
Chodila jsme na ně asi 6 let a výsledek žádný Měla jsem jednou nějakou českou značku, potom cosi z Anglie, a jeden rok jsem si taky kapala nějakou vodičku na piškoty, měla mít stejný účinek jako ta vakcína. Všechno k ničemu
Stálo to celkem dost (6 injekcí bylo předloni za 3000,-) a ty injekce docela bolely, protože ta vakcína je hustá a aby to neucpávalo jehlu, musela být silnější než normálně (pro mě jakožto člověka, co má z injekcí hrůzu, to bylo utrpení ). Navíc byla dost pruda, chodit k doktorovi co 2 týdny.
Z těch českých se mi na rukou udělaly hrudky, které strašně svědily a zmizely asi až po 5 letech
Mám alergii na letní trávy, které podle všeho kvetou od dubna do června, takže si teď docela užívám
Používám Xyzal a do očí Livostin._________________ Když si člověk postaví dům, vždycky zpozoruje, že se při tom naučil něčemu, co měl rozhodně znát, než začal stavět. |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:31 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Chocolate Jedem das Seine und mir das Beste:-)
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:32 Post subject: |
|
|
Aha, dekuji, jsem zase chytrejsi. Asi tedy nemusim mit vsechno a injekce ozelim |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:38 Post subject: |
|
|
kýchám hrozně moc asi od minulého týdne, jako každý rok mi to vydrží asi do konce září. vadí mi
pyly (břízy, trávy)
kočky
pyl, roztoči
slunce |
|
Back to top |
|
|
Mo Cuishle kytky 8, meta: 17650
|
Posted: Mon 21.5.2007 18:51 Post subject: |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
strawberry kytky 4, meta: 2950
|
Posted: Mon 21.5.2007 19:08 Post subject: |
|
|
tak ja mam na zvireci chlupy, na seno, na pyl, na prach, na rotoce...uplne otecu, psikam a dokonce z toho myvam i zanet spojivek. tak jsem si ted aspon poridila slunecni bryle.
jinak pouzivam zodac a ted ma fenistyl prasky na alergii a mne osobne pomahaji zatim nejvic. doporucuji |
|
Back to top |
|
|
Ruth A. sort of mental masturbation
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Zdraví |
All times are GMT + 1 Hour Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 1 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|