|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
corona kytky 2, meta: 450
|
Posted: Wed 16.5.2007 20:33 Post subject: |
|
|
Jak mám vědět, co si tam kdo napíše?
Mám tu zkušenost, že když jsem po škole hledala práci, tak jsem si do životopisu nedala praxi z AK při studiu... a to udělalo dojem - že jsem nešla obyč cestou, ale mám jen zajímavější (ve smyslu "netypické", hlavně se na mně nevrhněte zas jak vosy) právní zkušenosti. Ale fakt nevím, to je asi případ od případu. Třeba když se někdo hlásí jako obyč koncipoš do AK, tak mu naopak ta praxe pochůzkáře třebas pomůže. Nevím, já se na koncipoše nikdy nehlásila. |
|
Back to top |
|
|
Johanka kytky 3, meta: 1350
|
Posted: Thu 17.5.2007 9:11 Post subject: |
|
|
corona wrote: | No, upřímně: "pochůzkář" nezní jako atraktivní kolonka do životopisu! Spíš to ber jako brigádu než něco, čím se lze pyšnit... |
Ale já jsem nepsala, že to bude atraktivní kolonka, ale další kolonka. Pro potencionálního zaměstnavatele je to signál, že už "něco" dělala a že má pravděpodobně nějaké pracovní návyky. Rozhodně je lepší jít po škole na pohovor a říct, že jsi pracovala jako administrativní výpomoc, a že jsi chodila i na pochůzky atd., než říct, že jsi nedělala nic. Každej nějak začíná.
Jo a např. můj šéf i šéf kámošky říkaj, že kdo při škole nic nedělal je krajně podezřelej, a že by při pohovoru dali přednost někomu, kdo má nějaké zkušennosti (byť i administrativní)._________________ 27.10.2010 - Těhotenská poradna
23.11.2010 - TP
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Thu 17.5.2007 12:28 Post subject: |
|
|
No tak s tím souhlasím: Kdo nic nedělal při škole, je fakt podezřelej! Je to takový první signál toho, že člověk není moc ochotný pracovat... Ale třeba zase dávat si do životopisu každou brigádu - to asi taky není nejlepší. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
Joined: 02 Jan 2007 Posts: 10336 Location: Somewhere over the rainbow
|
Posted: Thu 17.5.2007 12:40 Post subject: |
|
|
corona wrote: | obyč koncipoš do AK |
A co kdyz se hlasi jako neobyc koncipos? malem jsem zapomnela, ona koncipientska prace je obycejna a podradna, ze
Ja nevim, mam takovou predstavu, ze budouci pravnik by mel mit lepsi vyjadrovaci schopnosti nez aby si napsal do CV jako praxi pozici "pochuzkar" a dost rozumu na to, aby si tam nenapsal brigadu doplnovani regalu v supermarketu. Asi si takoveho studenta prav predstavuju jinak nez Corona. _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
|
|
Back to top |
|
|
Kačenka &
|
Posted: Thu 17.5.2007 21:24 Post subject: |
|
|
OT:Corono, v čem je horší právník co obhjajuje nevinného cigána, než vinného milionáře? |
|
Back to top |
|
|
maxmiliana kytky 8, konec
|
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
|
Posted: Thu 17.5.2007 22:28 Post subject: |
|
|
corona wrote: | Neobyč.koncipoš = ve velké známé AK,lépe placený,zajímavá náplň práce (tedy ne obhajoba cigošů,zlodějíčků...). Obyč.koncipoš=v obyčejné menší AK, méně lukrativní klienti,menší šance na postup i výdělek. Je to dost srozumitelné i pro Rhiannon? |
To neni otazka srozumitelnosti. Ale je dobre vedet ze zajimava a neobycejna prace je pro tebe ta, ktera je lukrativni. U tebe me to fakt mohlo napadnout, ze to neni otazka sebevzdelavani, ziskavani zkusenosti a vedomosti, ale proste ze jde o prachy._________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
Court kytky 4, meta: 3350
|
Posted: Fri 18.5.2007 9:09 Post subject: ed |
|
|
edit _________________ Never complain. Never explain. |
|
Back to top |
|
|
Rhiannon Mrs. Bunny
|
Posted: Fri 18.5.2007 9:19 Post subject: |
|
|
Jasne povaha a predstavy, to je ono
To co jsi popsala je presne muj pripad. Ja chci ty lidske pribehy. A v drtive vetsine pripadu to je rozhodne za mnohem vic nez 500 za hodinu. Nerikam ze takove kauzy nejsou, ale me prave tesi ta rozmanitost a pestrost. A kdyz nekdo jako Corona oznaci takovou praci za "obycejnou" protoze ti klienti nejsou "lukrativni", co na to rict, kazdy jsme nejaky, ja treba nemam ve zvyku nad praci ostatnich ohrnovat nos, i kdyz sama bych ji delat nechtela. _________________ I don't want to be your other half, I believe that 1 and 1 make 2
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 18.5.2007 9:38 Post subject: ed |
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 18.5.2007 13:48 Post subject: |
|
|
Court Máš nějaký špatný info - já dělám právníka přímo v byznysu a ve státní správě to tedy není Ale rodinný hodnoty uznávám, to máš pravdu. Však to se ale nevylučuje,ne? A ještě OT poznámka - kariéra se dá dělat i bez obětování soukromého života přece...
Jinak k těm lukrativním a nelukrativním AK: Myslím, že lukrativita není věcí názoru,ale prostý fakt. Ale to mně opravdu nedrásá - jen jsem chtěla říct, že já osobně tedy práci právníka v AK,která bere případy lidí z ulice a obhajuje zlodějíčky,cigoše a spol., nepovažuju za zajímavou ani lukrativní. To ale neznamená, že se nenajde nikdo,komu taková práce stačí nebo se mu dokonce i líbí. Lidi jsou prostě různí a ať si každý dělá co chce. |
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 18.5.2007 14:48 Post subject: ed |
|
|
|
Back to top |
|
|
|
Posted: Fri 18.5.2007 19:23 Post subject: |
|
|
ed
Zkrátka se asi všichni shodnem na tom, že každá (nemanuální) pracovní zkušenost se absolventovi hodí, když ji umí dobře "prodat" a odhadnout, zda potenciálního zaměstnavatele zaujme nebo ne (Tzn. BACHA - kamarádka si do životopisu právníka dala "vedoucí v KFC" a hledala právnickou práci v Praze 10 měsíců! )
Last edited by corona on Sat 6.10.2007 17:56; edited 2 times in total
|
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6 Next
|
Page 5 of 6
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|