|
sfera.pravy.net Krásné narozeniny, Byzzy! :)
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
|
Back to top |
|
|
Flowing_ kytky 8, meta: 24650
|
Posted: Thu 17.5.2007 14:11 Post subject: |
|
|
ed. _________________ .
Last edited by Flowing_ on Wed 27.7.2011 13:56; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Chanteau kytky 8, meta: 20650
|
Posted: Thu 17.5.2007 14:24 Post subject: |
|
|
ed
Last edited by Chanteau on Sun 11.4.2010 23:24; edited 1 time in total
|
|
Back to top |
|
|
Cantarella kytky 5, meta: 5250
|
Posted: Thu 17.5.2007 15:22 Post subject: |
|
|
Já jsem šílenej hýřil, umím žít i bez peněz, ale omezuje mě to. I když třeba dlužím, tak ty prachy třeba utratím. Beru to tak, že peníze se vždyckyněkde najdou, vydělaj.
Nerada peníze řeším, vyrůstala jsem v tom celý dětství a i teď, když je mi 20 se u nás doma řeší jen peníze, peníze, peníze...asi se to na mě docela i podepsalo, nerada bych celej život otáčela každou blbou kačku, nebaví mě počítat účty, kolik si můžu a kolik nemůžu dovolit utratit.
Neumím jezdit na kole, na lyžích, nemám kolečkové brusle, protože jako malá jsem nikdy nic takového nedostala, protože na to prostě nebyly peníze. U nás platilo, že co má jedna, budou mít i druhé. Jsme 3 sestry
Dětství jsem měla pěkný, nemám si na co stěžovat, ale nejezdii jsem k moři, byla jsem poslední ze třídy, kdo byl McDonalda ...no prostě spousta malých traumat.
Jsem schopná se solidně pobavit se stovkou v kapse, ale zároveň i vyhodit 5 litrů z okna za nějakou hovadinu, bohužel k tomu moc příležitostí nemám. Ráda kamarády na něco pozvu, když mám, nejsem lakomá (jako dítě jsem byla ale úplně nejvíc), ale většinou je to spíš naopak.
Ráda bych byla bohatá, chci si smět dovolit všechno, co budu chtít .
Jo, asi jsem hnusnej povrchní materialista a nestydím se za to, prachy ulehčujou život. _________________ Chcípni Rimmere!
Už se stalo.
OPAKOVAT!! |
|
Back to top |
|
|
bublinka111 never satisfied
|
Posted: Thu 17.5.2007 15:45 Post subject: |
|
|
tak trebars ja na jedle moc nestreim viem ze za kvalitu sa musi platit, obcas ked som v skole a viem ze mam uz malo prachov tak je jasne ze si kupim aj nieco "trebars tesco dzusy mi chutia a stoja len 14 korun no..
vela minam na kino, plavaren, vecere,vino , parby takze v tom sa nekrotim lebo to su veci spojene aj s urcitym "zazitkom" a robim to rada
oblecenie? poviem pravdu, hje mi luto dat za rifle 1500 alebo 200 korun hoci to niesu moje peniaze, ale nasich, ked viem ze rovnake si mozem kupit za 700 a o pol roka mozem mat dalsie, alebo mi je luto kupit si triko za 1000ku ked viem ze si mozem kupit pekne aj za 300 a radsej si za 1000ku kupim trojo..proste co sa oblecenia tyka je pre mna dolezita kvantita a nie kvalita radsej si kupim vela veci a potom mozem zmenit satnik castejsie/ tj kupit si trebars 5 triciek za mesiac .. :wink:citujem flowing, mam to stejne ako ona
Quote: | Protože když mám třeba u sebe 300,- za který si chci něco koupit, tak si nekoupím třeba 1 řasenku, protože si představím, že bych za to mohla mít např. řasenku, sprcháč, tělový mlíko, deodorant a lesk na rty. Takhle prostě přemýšlím. |
_________________ all i wanna do is have some fun....) |
|
Back to top |
|
|
Mishaaa Love dogs <3
|
Posted: Thu 17.5.2007 15:58 Post subject: |
|
|
tak ja sem spis setriva,teda pokud se jedna o moje penize...to premyslim nad kazdou korunou..kapesne nedostavam takze je to nekdy fakt bidne
do skoly dostanu penez tak akorat takze to neni taky zadna slava...
ale pokud se jedna o veci,co mi plati nasi,tak moc nesetrim teda spis..tatka nechce abysme si kupovali levne nebo neznackove veci,ale na sobe setri... je hrozne rad kdyz si kupujem pekne veci na sebe a tak nam je rad financuje..dokonce kdyz sme v obchode s nim,tak nas nuti at si neco koupime..ne fakt..neprehanim...samozrejme ne nejake extremy...a to se pak moc na cenu nehledi a utraci se no
mozna to z toho vyzni,ze akorat rodice dokazu vyuzivat na prachy nebo tak..ale to ne...hlavne pokud si vsimnete toho ze nas tatka "nuti",premlouva...
proto chci byt i ja jednou uspesna,mit se dobre..rekla bych,ze v dnesni dobe se takovym lidem zije lip kdyz se clovek nemusi otacet za kazdou korunou... _________________ Pokud je láska nesmrtelná,potom pevně věřím,že se po smrti setkám se všemi psy mého života,když pro nic jiné,tak pro to moře lásky,které nás spojovalo....
|
|
Back to top |
|
|
Alunka kytky 6, meta: 9450
|
Posted: Thu 17.5.2007 16:15 Post subject: |
|
|
ja jsem strasne komickej pripada. Ja setrim pokud mam penez hodne tisic a vic - je mi lito je utratit.
pokud jich je min dokazu je behem par minut rozhazet za blbosti. a vubec o tom nepremejslim |
|
Back to top |
|
|
Jana kytky 5, meta: 4650
|
Posted: Thu 17.5.2007 18:13 Post subject: |
|
|
Utrácím jak mám chuť, někdy mám náladu vzít si co se mi líbí, ale na cenu hledím vždycky, když se mi to nezdá, obejdu třeba ještě 2 obchody a když zjisím že to co hledám nemají o moc levnější tak se vrátím a koupím si to, výčitky svědomí žádné nemám, protože neutrácím moc, tak jednou za čas si to můžu dopřát. Většinou nakupuju ve slevách, a to celoročně.
Na čem nešetřím je jídlo, i když tam se taky dívám na ceny ale jíst se má takže tady je to normální. Kosmetiku nekupuju vůbec, ale jak už tady někdo psal, nekoupila bych si jednu věc za plnou cenu když jí můžu mít za 1/4 ceny. Ráda někdy vyzkouším nějakou novinku, ale stejně zjistím že to není nic co by bylo ještě lepší než to co si pravidelně kupuju za poloviční cenu. Škrt nejsem ale vždycky když jdu nakupovat se mi stává u pokladny že musím něco vracet neboť na to nemám
Taky mě vždycky zajímá kolik co vůbec stálo když sem platila třeba o stovku víc, účtenku proštuduju a pak zahodím. Do obchodů chodím jenom cíleně když vím kolik co stojí, a taky si už do potravin chystám větší sumu abych nemusela brzdit provoz |
|
Back to top |
|
|
margax ...
|
Posted: Thu 17.5.2007 18:45 Post subject: |
|
|
No nejsem sporivec ani rozhazovacna. Ale pokud se mi naskytne prilezitost, tak jsem schopna utratit vsechno co mam za chvili, pokud mi neco padne do oka a ja proste citim, ze to musim mit...tak to proste mit musim. a udelam pro to vsechno abych to mela (tzn.na to treba nasetrim...)
Ale asi rozhazovat umim. Hlavne kdyz mam v penezence porad dost, tak utracim za blbosti, tamhle nanuk, tady plechovka coly...a za chvili tam není nic.
Nekupuju si zas takovy kraviny. Ale myslim si, ze bych dokazala usetrit, ale asi se neumim uskromnit a otrhnout si od lidove receno huby. Proste si dopravam to, na co mam, ackoli by mi stacilo treba neco jineho, levnejsiho nebo tak proste.
Ale tak co...penize budou, my nebudem....a zatim na suchu porad nejsem.
Az si budu vydelavat na zivobyti, tak to asi bude jiny.
Kazdopadne o vetsich castkach premyslim, zda to do toho vrazit nebo ne. |
|
Back to top |
|
|
Efendy kytky 3, meta: 1050
Joined: 24 Jan 2007 Posts: 1004 Location: naplavenina v Praze
|
Posted: Thu 17.5.2007 19:46 Post subject: |
|
|
Dřív jsem byl hodně šetřivý, teď už míň, patřím ale stále spíš do skupiny šetřivých. Nekupuji si věci, který nepotřebuji a nekupuji si věci, který můžu koupit třeba za nižší cenu. Oblečení spořivý, jídlo průměr, ale jídlo nevyhazuji, bank. automat taky jen k vlastnímu, šampon vypotřebuji. |
|
Back to top |
|
|
cloo kytky 5, meta: 5850
|
Posted: Fri 18.5.2007 6:44 Post subject: |
|
|
Alunka wrote: | ja jsem strasne komickej pripada. Ja setrim pokud mam penez hodne tisic a vic - je mi lito je utratit. |
Tak tohle mam uplne stejne. Kdyz mam vic penez, tak je mi lito je utratit a snazim se vic setrit. Mensi castku rozhazim klidne a srdce mi pritom nekrvaci. |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 18.5.2007 7:05 Post subject: |
|
|
ja jsem v tomhle desna
jsem stale bez penez, dostanu vyplatu a hned se vyskytne x veci, ktere "musim" mit. Obcas si i pujcim od kamaradu, dluhy vracim, ale ted jeste dluzim byvalemu dva tisice, ktere mi pred pul rokem pujcoval na telefon, a nejsem schopna mu je vratit. resp on je v poho, je mu to jedno, kdy mu to dam, vydelava dost, ze tohle je pro nej jako padesatnik. a neuhani me, takze kdyz dostanu vyplatu, reknu si, ze mu to dam pristi mesic a takhle to jde dal
vubec nevim, jak se mam naucit setrit, je mi to uz trapne, kdyz nekam s pritelem jdeme a ja nemam penize a plati zase on.. |
|
Back to top |
|
|
edit_no_90 kytky 4, meta: 4050
|
Posted: Fri 18.5.2007 7:19 Post subject: |
|
|
Tyjo, alishko, to bych si nikdy nedovolila, utrácet a pak ho nechat za sebe platit Mně už je trapně, že za mě platí, protože já nemám |
|
Back to top |
|
|
semirgerchan kytky 3, meta: 1350
Joined: 17 Apr 2007 Posts: 1322 Location: On highway to the Danger zone
|
Posted: Fri 18.5.2007 7:34 Post subject: |
|
|
Já šetřím, abych to pak mohl všechno rozházet za "velmi nutnej" tuning mého RC auta, letadla a návštěvu restaurace na chatě! _________________ "I feel the need. The need for speed."
.....adventure, laughter, friendship, memories, thrills. That is petrolhead heaven and the only way you can get there is in an Alfa Romeo. |
|
Back to top |
|
|
alishka kytky 7, meta: 12150
|
Posted: Fri 18.5.2007 8:08 Post subject: |
|
|
Ochu wrote: | Tyjo, alishko, to bych si nikdy nedovolila, utrácet a pak ho nechat za sebe platit Mně už je trapně, že za mě platí, protože já nemám |
vsak ja to taky nechci.. jenze ted setrim na nasi dovolenou a ty penize mu davam postupne, protoze to bude platit on a neni to mala castka, takze on vi, ze penize ted moc nemam.. ale jak mam ted tu novou praci, tak to bude uz dobry, uz se tesim, az se nebudu muset citit jak trapak, ze za me plati.. a kdyz ja mam, tak pozvu ja jeho, treba minule jsem od mamky dostala 200Kc, tak jsem ho pozvala do kina.. snazim se no, vzdycky protestuju, ze nechci, ale on to odpalkuje slovy: ja vim, ze ted nemas, bude to lepsi, uz si zacinas vydelavat, tak priste pozves ty me.. |
|
Back to top |
|
|
|
|
sfera.pravy.net Forum Index
-> Řečičky, názory, etc. |
All times are GMT + 1 Hour Goto page Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
|
Page 4 of 5
|
|
You can post new topics in this forum You can reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|